Οικονομικά ζόρια, για την Εκκλησία της Ελλάδας

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται και η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ομιλία του μητροπολίτη Ελασσόνας, Βασιλείου, σήμερα στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας. Ο ιεράρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στα προβλήματα λεπτομερώς και στην ανάγκη αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Οι θέσεις του συγκεκριμένου μητροπολίτη αποκτούν ιδιαίτερο βάρος, καθώς είναι και πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας και γνωρίζει καλά την οικονομική της κατάσταση. Ο κ. Βασίλειος αναφέρθηκε στη μη απόδοση των μετοχών της Εκκλησίας επί τετραετία, στα ομόλογα

που «κουρεύτηκαν», στα ακίνητα που παραμένουν αμίσθωτα, αλλά και στα μισθωμένα, οι περισσότεροι επιδιώκουν, όπως είπε, τη μείωση του μισθώματος. Έτσι, πρόσθεσε, ότι είναι δύσκολο να ανταποκριθεί η Εκκλησία στο έργο της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όπως θα επιθυμούσε, καθώς πολλές είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις. Μάλιστα, ο ιεράρχης προχώρησε, αναφερόμενος και στη φορολογία, η οποία -όπως είπε- είναι δυσβάσταχτη.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, απαντώντας σε ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της συνεργασίας της Εκκλησίας με τον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε. Το θέμα αυτό είναι γνωστό ότι απασχολεί εδώ και μήνες ορισμένους ιεράρχες, καθώς διαπιστώνουν -όπως λένε- ότι είναι αναγκαία αυτή η συνεργασία, ιδιαίτερα σήμερα, που η Εκκλησία βάλλεται συχνά και δεν έχει δυνατότητα να παρουσιάζει τις θέσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα