Οι επαγγελματίες γυρολόγοι της πολιτικής και του …κέντρου

Κόλαση έχει γίνει το πολιτικό σκηνικό. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα διπολικό πολιτικό σύστημα στο οποίο από τη μια θα είναι ο Μητσοτάκης και από την άλλη ο Τσίπρας και ο καθένας τώρα προσπαθεί να διαμορφώσει τους όρους του για να έχει το πάνω χέρι.

Τους ενδιάμεσους τους ήδη «τους πήρε και τους σήκωσε». Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός. Η Φώφη πρακτικά τώρα έρχεται στην άποψη Βενιζέλου

περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και δημιουργίας ενός κεντροαριστερού πόλου και καλεί το Ποτάμι και τον Λεβέντη να συμμετέχουν.

Ο Γρηγοράκος που είναι το alter ego του Βενιζέλου διαγράφηκε γιατί άρχισε το φλερτ με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ και ο Βενιζέλος βγήκε με άρθρο του απαντητικό στην Γεννηματά που λέει ουσιαστικά ότι η δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα που προτείνει η Φώφη δεν μπορεί να νοηθεί ως κεντροαριστερά αλλά ως «προοδευτικό κέντρο».

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι λέει στη Φώφη να αφήσει τα λοξοκοιτάγματα προς το ΣΥΡΙΖΑ και να κοιτάξει προς τα δεξιά της. Ήδη ονόματα έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν ότι είναι έτοιμοι για το άλμα προς τη ΝΔ. Από Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδη μέχρι Λοβέρδο και Κωνσταντινόπουλο.

Ο Θεοδωράκης τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τον αμφισβητεί ο Θεοχάρης. Ο Φωτήλας λέει ανοιχτά ότι το Ποτάμι θα πρέπει να συμπλεύσει με τη ΝΔ. Άλλοι βουλευτές του λέγεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη νέα ηγεσία της ΝΔ. Ο Λυκούδης συμφωνεί με τη Φώφη. Χαμός στο Ποτάμι που πολύ γρήγορα γίνεται ρυάκι. Η Ένωση Κέντρου είναι μιας χρήσης και αργά ή γρήγορα θα έχει την τύχη διαφόρων σχημάτων που λειτούργησαν ως διάττοντες αστέρες.

Στο χώρο αυτό του λεγόμενου κέντρου πάντως συμπυκνώνεται όλη η κατάπτωση του πολιτικού συστήματος, ο τυχοδιωκτισμός και ο αμοραλισμός. Οι περιφερόμενοι και επαγγελματίες γυρολόγοι της πολιτικής που όπου δουν φως μπαίνουν. Σε λίγο καιρό θα τρίβουμε τα μάτια μας από τις μετακινήσεις, τις μεταπτώσεις και τις μεταμορφώσεις των διαφόρων στελεχών που μπροστά στο ναυάγιο των κομμάτων τους θα τρέχουν να στεγαστούν δεξιά και αριστερά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα