Όχι στους φασίστες

Αυτή η φωτογραφία είναι από αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής Ηλιόπουλος έχει σε τατουάζ τον ναζιστικό χαιρετισμό Sieg Heil σημαίνει «χαιρετίζω» τη νίκη και είχε υιοθετηθεί από τους ναζιστές μετά το 1930. Πρόκειται για έναν υποχρεωτικό και για τους πολίτες χαιρετισμό και προβλέπονταν μέχρι και ποινές κάθειρξης. Σήμερα έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Ξεφεύγει πλέον από τα όρια κάθε έννοιας δημοκρατικής

διαδικασίας και ελευθερίας του λόγου, τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό, κοινοβούλιο, κι όχι μόνο, με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκλεγμένους δηλαδή εκπροσώπους στο κοινοβούλιο,

Παρά το γεγονός ότι όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, η μεταπολιτευτική δημοκρατία δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες της και παρουσιάζει τραγικά στοιχεία παρακμής και σήψης, πλέον έχουμε να κάνουμε με ωμή παραβίαση της ελληνικής Δημοκρατίας.

Πριν λίγες ημέρες μέσα στη Βουλή ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής, Χ. Παπάς παραδέχθηκε ότι έχει γράψει ύμνους υπέρ του Χίτλερ και του εθνικοσοσιαλισμού, αυτού που αιματοκύλισε τον πλανήτη και προκάλεσες χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα.

Είναι το ίδιο φασιστικό μπουμπούκι που είχε σηκώσει τη σημαία της Χούντας, το περίφημο πουλί. Κατά καιρούς στη Βουλή γίνεται ο κακός χαμός με απίστευτες ύβρεις και προκλήσεις από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής που νομίζουν ότι βρίσκονται σε νυχτερινό κέντρο ή στα χαμαιτυπεία που συχνάζουν. Όμως, αυτό που έγινε σήμερα με τον βουλευτή Ηλιόπουλο έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Πρόκειται για ναζιστική πρόκληση που δε μπορεί να περάσει έτσι και να μη γίνει τίποτε.

Ο βουλευτής Ηλιόπουλος, αφού έβρισε τους πάντες και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Δραγασάκης, ενεργοποίησε για πρώτη φορά το άρθρο 80 του κανονισμού για αποβολή βουλευτή που ξεφεύγει από τα όρια της ευπρέπειας, μαζί με άλλους συντρόφους του, φώναζαν Χάιλ Χίτλερ. Προφανώς περήφανοι για την ιδεολογική τους καταγωγή.

Μπορεί κάποιοι νοσταλγοί του ναζισμού να είναι περήφανοι που έχουν βρει εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μπορεί κάποιοι να πανηγυρίζουν που κάποιοι… λεβέντες, πρώην μπράβοι όπως ο κ. Ηλιόπουλος, να λένε «τα πράγματά με το όνομά τους». Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όμως, λέει όχι στους φασίστες, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ειδικά λέει όχι στους νοσταλγούς των πιο μαύρων σελίδων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Λέει όχι στους νεοναζιστές οι οποίοι τολμάνε να τραβάνε ακόμη και πιστόλια ή να απειλούν την ίδια τη δημοκρατία, όπως και όποτε γουστάρουν.

Είπαμε και παλιότερα. Είναι χίλιες φορές καλύτερη μια «κουτσή» δημοκρατία, παρά να κάνει κουμάντο μια φασιστική συμμορία, τυχάρπαστων ψευτόμαγκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα