Συνεχίζεται ο θόρυβος στη Ρωσία για το θλιβερό συμβάν στην Κρήτη

Το θύμα με την θεία του

Υψηλά στις σελίδες των εφημερίδων, των σάϊτ και των τηλεοπτικών σταθμών, εξακολουθεί να είναι το θλιβερό συμβάν στην Κρήτη με το τραυματισμένο παιδί από τη Ρωσία. Ρωσικά ΜΜΕ δίδουν στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες του παιδιού και της οικογένειάς του, ενώ ο τίτλος που συνοδεύει το περιστατικό είναι: “Τραγωδία στην Κρήτη”.

Αν και συνεχίζουν

να υπάρχουν κάποια λίγα επικριτικά σχόλια για τη χώρα μας εστιάζοντας ειδικά στο γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε πεντάστερο ξενοδοχείο, σε γενικές γραμμές το θέμα παρουσιάζεται ουδέτερα και ειδησεογραφικά, με έμφαση κυρίως στην κατάσταση της υγείας του παιδιού. Παρατίθενται επίσης, αναλυτικά οι “συγγνώμες” των Ενώσεων Ξενοδόχων της Ελλάδας, καθώς και ότι στο Νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται το 11χρονος, Νικίτα Ονισένκο, έσπευσε ο Έλληνας υπουργός Υγείας. Γενικότερα, είναι εμφανές ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μην ανακοπεί το μεγάλο τουριστικό ρωσικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα μεγάλος ανταγωνιστής της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα, και μάλιστα πολύ φτηνότερος προορισμός, είναι η Τουρκία.

Οδηγίες από Κρεμλίνο

Στο μεταξύ, μετά από οδηγίες που εδόθησαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν από το γραφείο του Ρώσου Προέδρου, στην ειδική Γραμματεία για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και στην Επιτροπή Έρευνας της Εισαγγελίας της Μόσχας, ο εκπρόσωπος της δεύτερης, Βλαντιμήρ Μάρκιν, έθεσε το θέμα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου αυτό με τη σειρά του να ζητήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν.

Η υπερευαισθησία που επιδεικνύει το Κρεμλίνο (και για επικοινωνιακούς λόγους απέναντι στην κοινή γνώμη) οφείλεται στον θόρυβο που έχει εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες στη Ρωσία γύρω από την τύχη των ρωσόπουλων, τα οποία είναι υϊοθετημένα και ζούν στις ΗΠΑ. Σε μερικές περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί κακοποιήσεις. Όμως, το Κρεμλίνο, έβαλε το θέμα των παιδιών στον καμβά των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ. Και, όταν η αμερικανική Γερουσία για άσχετο θέμα, αποφάσισε μέτρα κατά της Ρωσίας, το Κρεμλίνο αποφάσισε την απαγόρευση των υϊοθεσιών. Γεγονός που είχε ξεσηκώσει θόρυβο σε μερίδα της κοινής γνώμης, αν και η πλειοψηφία των πολιτών ετάχθη υπέρ του Κρεμλίνου. Τώρα, λοιπόν, λόγω του επικοινωνιακού θορύβου που το ίδιο το Κρεμλίνο είχε δημιουργήσει, είναι φυσικό να θέλει να δείξει ότι το ρωσικό κράτος είναι άκρως υπερευαίσθητο στα θέματα των υπηκόων του στο εξωτερικό και μάλιστα των παιδιών.

Όπως και να’ χει πάντως, το θέμα που προκύπτει με τον Ολλανδό ανιματέρ, και για την πλήρη απουσία ελέγχου τέτοιου είδους προσλήψεων, είναι σοβαρό. να σημειωθεί ότι ο 20χρονος Ολλανδός ομολόγησε με κυνισμό την πράξη του. Η εισαγγελέα Ηρακλείου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.Ο νεαρός εργαζόταν στο ξενοδοχείο, στην περιοχή Ανισαρά, και μαχαίρωσε το ρωσόπουλο με 20 μαχαιριές, όταν το παιδί αντελήφθη ότι εκείνος του έκλεψε τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Ολλανδός ομολόγησε πώς μαχαίρωσε τον 11χρονο σε ένα απόμερο σημείο και άρχισε να τον χτυπάει με όλη του τη δύναμη, καθώς και ότι το έσυρε αρκετά μέτρα πιο πέρα για να το θάψει όταν τελείωνε τη δουλειά του! Αφού μετέφερε το παιδί πιο πέρα, νομίζοντας ότι αυτό είχε πεθάνει, πλύθηκε, έπλυνε και το μαχαίρι, το φύλαξε και συνέχισε τη δουλειά του!

Keywords
Τυχαία Θέματα