Αν ο Ολλανδός ήταν… σκούρος

Φωτο: protothema.gr

Υπάρχει μια φανερή υποκρισία στην αντιμετώπιση από την ελληνική κοινωνία του μεταναστευτικού, των εκατομμυρίων ξένων που έχουν γεμίσει την Ελλάδα καθώς και του ρατσισμού, που πλέον παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και είναι εν μέρει αποτέλεσμα της αδυναμίας αντιμετώπισης του προβλήματος.

Από τη μια έχουμε μια κοινωνία που βράζει, ειδικά σε ορισμένες περιοχές, καθώς δε μπορεί ούτε καν να κυκλοφορήσει. Κι από την άλλη, έχουμε

αφήσει ανεξέλεγκτους τους νέου τύπου «Ταγματασφαλίτες» με τα μαύρα μπλουζάκια. Δέρνουν, χαρακώνουν ακόμη και παιδάκια, καίνε μαγαζιά εν είδει μπράβων που δεν πήραν το χαρτζιλίκι τους και έρχονται πρόθυμοι να υπηρετήσουν τους αγανακτισμένους πολίτες επειδή ουσιαστικά δε λειτουργεί ο νόμος.

Διότι αν στα γκέτο της Αθήνας λειτουργούσε ο νόμος δε θα υπήρχε χώρος για κανέναν ακροδεξιό. Με τους λαθρομετανάστες να στοιβάζονται χωρίς κανένα έλεγχο, ας μην περιμένουμε τίποτε καλύτερο.

Την ίδια ώρα η πολιτεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει σπασμωδικά το φαινόμενο και παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει (με το φράχτη στον Έβρο, τις επιχειρήσεις – σκούπα) η κατάσταση μοιάσει ανεξέλεγκτη. Κι έτσι ο ρατσισμός φωλιάζει στην ελληνική κοινωνία. Διότι άλλο είναι να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από εγκληματίες κι άλλο να βλέπεις κουκουλοφόρους τις νύχτες να μαχαιρώνουν ξένους.

Και στη Βουλή τσακώνονται για τα διαδικαστικά του νόμου κατά του ρατσισμού. Αντί να κάτσουμε να σκεφτούμε τι είναι αυτό που θέλει πραγματικά η ελληνική κοινωνία και που πρέπει να στρέψει την προσοχή της η πολιτεία, κάποιοι επιχειρούν να κάνουν επίδειξη αριστεροσύνης.

Εν πάση περιπτώσει, ιδιαίτερη σημασία έχει και η υποκριτική στάση με την οποία αντιμετωπίζονται τα πάντα στην Ελλάδα γύρω από το θέμα.

Ο μακελάρης της Κρήτης, αυτό το βλαμένο που μαχαίρωσε 22 φορές ένα 12χρονο παιδάκι και το άφησε ανάπηρο είχε την… τύχη να είναι Ολλανδός. Διότι αν ήταν πιο «σκούρος» θα τον είχαν λιντσάρει ήδη.

Ως Ολλανδός ήρθε διακοπές στην Ελλάδα, με νόμιμο διαβατήριο, μέλος της ΕΕ γαρ, πέρασε καλά στην Κρήτη και αποφάσισε να μείνει για να δουλέψει, αφού κανείς δεν ελέγχει αν και πώς θα δουλέψει. Ούτε καν τα αφεντικά του φυσικά, οι ξενοδόχοι οι οποίοι πιθανότατα «μαύρα» κι ανασφάλιστα θα τον πλήρωναν.

Ως… νόμιμος πολίτης της ΕΕ λοιπόν έσφαξε ένα μικρό παιδάκι κι απλά η είδηση ήταν πως ήταν ανιματέρ, δηλαδή κλόουν που σκόρπισε τον τρόμο. Αν ήταν Πακιστανός, μαύρο φίδι που θα τον έτρωγε. Διότι εντελώς υποκριτικά η Ελλάδα δεν κάθεται να ελέγξει ποιοι και πώς δουλεύουν στη χώρα. Ο βιαστής και παρ’ ολίγο δολοφόνος της Πάρου και τώρα αυτός. Ανασφάλιστοι, φτηνή εργασία με τα ίδια αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα