Καταγγελία Λοβέρδου για Σκοπούλη

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε η αιφνιδιαστική κίνηση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη να καταργήσει την υγειονομική διάταξη για την προστασία από τη διάδοση λοιμωδών νοσημάτων, που είχε εκδώσει ο ίδιος προ έτους και με αφορμή τις εκδιδόμενες οροθετικές στο κέντρο της
Αθήνας....
Με μία οργίλη ανακοίνωσή του ο κ. Λοβέρδος αναρωτιέται εάν η υφυπουργός είχε τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα να καταργεί υγειονομικές διατάξεις, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον Υπουργό Υγείας .
«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει αν έχει μεταφερθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην Υφυπουργό, διότι, αν δεν έχει εκχωρηθεί, η απόφαση είναι καταφανώς έκνομη» τονίζει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει:
«Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το κεφαλαιώδες πολιτικό θέμα που εγείρει η συγκεκριμένη απόφαση είναι ο αφοπλισμός του Υπουργείου Υγείας από το θεσμικό του οπλοστάσιο στη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιορισμού των συνεπειών της παράνομης μετανάστευσης και των συναφών θεμάτων.
Καταγγέλλω τη συγκεκριμένη μεθόδευση που στερεί από τα όργανα της ελληνικής πολιτείας τη δυνατότητα να ενεργοποιούνται εκεί που οι πολίτες έχουν ανάγκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα