«Κομματικός ανασχηματισμός»

Χαμηλές βαθμολογίες συγκεντρώνουν πολλοί τομεάρχες και γραμματείς της Ν.Δ. με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη να προσανατολίζεται σε αλλαγές το επόμενο διάστημα, ώστε να εμφανιστεί από το φθινόπωρο μια ανανεωμένη εικόνα.

Ενόψει ενός δύσκολου πολιτικά φθινοπώρου η ηγεσία της Ν.Δ. προσανατολίζεται σε κομματικό ανασχηματισμό, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί βουλευτές και στελέχη που τους δόθηκαν ευκαιρίες αποδείχθηκαν κατώτεροι των αρχικών προσδοκιών.

Η εικόνα που εμφάνισε η Κ.Ο. της Ν.Δ. την προπερασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή

επί της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την Cosco αποτέλεσε καίριο πλήγμα στην εικόνα του κόμματος, ειδικά όταν στην ομιλία-παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν μόλις 22 βουλευτές από τους 75, γεγονός που εξόργισε την ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τρίτο όροφο της Συγγρού, εφαρμόζεται ένα άτυπο «πόιντ σύστεμ» των συντονιστών, τομεαρχών και γραμματέων του κόμματος σε όλα τα πεδία. Εκεί όλα καταγράφονται και όλοι παρακολουθούνται και διαπιστώθηκαν «παραφωνίες», άστοχες κινήσεις και έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας.

Κοινή διαπίστωση στην ηγετική ομάδα είναι ότι πολλοί βουλευτές και στελέχη, αν και τους δόθηκαν ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και μικρός αριθμός περνάει τον πήχη.

Πολλοί μιλούν για την αδυναμία αρκετών να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει το κόμμα. Ήδη, ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή και ειδικά στα ΜΜΕ εμφανίζονται πλέον και άλλα στελέχη, πλην των βουλευτών, ενώ θέλει να ανανεωθεί περαιτέρω η εικόνα του κόμματος προς την κοινωνία.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα