Αυτή τη φορά δεν πρέπει να τους περάσει

Πραγματικά, όταν βλέπεις ένα έργο δύο και τρεις και πέντε φορές το βαριέσαι τόσο πολύ που μισείς τους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και λοιπούς κομπάρσους. Ομοίως, όταν βλέπεις την κυβέρνηση να λέει ότι διαπραγματεύεται ή ότι βάζει κόκκινες γραμμές σου 'ρχεται να σπάσεις την τηλεόραση για να μη σπάσεις κανένα κεφάλι.

Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από την «επιτυχημένη» αξιολόγηση κατά την οποία η κυβέρνηση έπεσε στα τέσσερα και στα οχτώ και τώρα ξαναμπαίνουμε σε νέο κύκλο. «Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω» που λέει κι ο λαός.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, ο κομμουνιστής φίλος του λαού,

αφού έκρυψε ότι μας έστειλε το ΔΝΤ φιρμάνι ζητώντας μας αλλαγές στα εργασιακά που θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες, τώρα... τρέχει. Συγκαλεί σύσκεψη με όλους τους κοινωνικούς φορείς, βγάζει ανακοινώσεις και μιλά όπου βρει λέγοντας ό,τι έλεγε και πριν δύο μήνες. Θέτει κόκκινες γραμμές για τις οποίες γελάνε και οι πέτρες, βάζει αυτός όρους στους δανειστές για το τι θα πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Με λίγα λόγια κάνει ότι «θορυβήθηκε» από τις απαιτήσεις των δανειστών λες και δεν ήξερε τι ζητούν και που προσβλέπουν. Λες και πιάστηκε εξ απήνης και δεν είχε αντιληφθεί ότι θα ανοίξουν θέμα 13ου – 14ου μισθού, επιδομάτων, ομαδικών απολύσεων και λοιπά.

Και με τον τρόπο αυτό από τη μια εμφανίζεται «σκληρός» και άκαμπτος απέναντι στους θεσμούς ενώ από την άλλη βάζει θέματα που τελικά η τρόικα δε ζητά αλλά θα μπορεί να βγει μετά ο «μαντηλάκιας» να υποστηρίξει ότι η διαπραγμάτευση πέτυχε.

«Δε συζητάμε τίποτε παραπάνω από ομαδικές απολύσεις» λέει με στόμφο ο κύριος υπουργός, ο ίδιος που μετά την... περήφανη διαπραγμάτευσή του κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και όσοι δεν έχουν ενώ σύνταξη δε θα δούμε ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν. Θα φάμε όλο το καλοκαίρι σε δήθεν αγωνιώδεις προσπάθειες και συναγερμούς της κυβέρνησης για τα εργασιακά που θα έρθουν το φθινόπωρο και τα οποία είναι προαποφασισμένα κι ας κάνουν ότι δεν ξέρουν.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως πρόκειται για ακόμη μια απάτη της κυβέρνησης. Για ένα ακόμη σόου που θα στηθεί για μια δήθεν διαπραγμάτευση που δε θα γίνει ποτέ. Αν θελήσουν οι ξένοι και ομαδικές απολύσεις θα ανοίξουν, και ψαλίδι σε επιδόματα και κατάργηση μισθών. Ας μη γελιέται ο κόσμος. Πρόκειται για ένα θίασο που με φθηνά κόλπα κρατιέται στην εξουσία.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρέπει να τους περάσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα