Ύστατη... προσπάθεια διάσωσης

Δεν ήταν ανάγκη να πάει ο Στουρνάρας στη Βουλή και να κάνει μια ομιλία – ποταμό προκειμένου να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν κυβερνά, απλά παίζει παιχνίδια εξουσίας, ασχολείται με το πώς θα βρει «Τσιριμώκους» για τον εκλογικό νόμο και κάνει επικοινωνιακές πιρουέτες για να αναδείξει το... ηγετικό προφίλ του Τσίπρα.

Ακόμη και τη χαλάρωση των capital controls,

το τόσο σημαντικό για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζήτημα, το δουλεύει και το ανακοίνωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Ακόμη και βασικά ζητήματα καθημερινότητας σέρνονται ή λύνονται ως δια μαγείας χωρίς κανένας υπουργός να κάνει κάτι για να τα λύσει. Τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί στα χέρια μπαχαλάκηδων ή της «πολιτοφυλακής» και ο Τόσκας θυμήθηκε να κάνει επιχείρηση μόλις της Δευτέρα, χωρίς καμιά ουσία. Ακόμη και την εγκληματικότητα στην περιοχή τη λύνουν άλλοι εγκληματίες αφού οι φρουροί της νομιμότητας έχουν εκδιωχθεί.

Για την οικονομία τι να πει κανείς. Σέρνεται χωρίς να γίνεται ούτε μια παρέμβαση. Το όνειρο της ανάκαμψης και της εξόδου από τα μνημόνια που είχαν οι ΤσίπραςΚαμμένος για μετά την αξιολόγηση, δεν υπάρχει πια. Και όσο πλησιάζει το φθινόπωρο τόσο χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση. Ακόμη και για τα εργασιακά κάνουν συσκέψεις για τα μάτια του κόσμου.

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Τι κάνουν οι υπουργοί; Πότε θα λύσουν έστω κι ένα πρόβλημα χωρίς να ανοίξουν κάποιο μέτωπο; Σκεφτείτε μόνο τι αποφάσεις ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες και αφορούσαν την καθημερινότητα, τη διαχείριση των προβλημάτων του κόσμου. Καμιά είναι απάντηση. Η μόνη απόφαση του Φίλη αφορούσε την ίδρυση τζαμιού με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μπει στον αυτόματο και ο Τσίπρας συναντά τον Νικολόπουλο για να εξασφαλίσει μια ψήφο στον εκλογικό νόμο.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παραδοθεί και δεν κυβερνά σε συνδυασμό με την πρεμούρα για τον εκλογικό νόμο δείχνει ότι στο Μαξίμου το έχουν πάρει απόφαση. Αντιλαμβάνονται ότι απέτυχαν κι ότι από εδώ και πέρα θα τρώνε φάπες και κάνουν την ύστατη προσπάθεια να διασωθούν για το μέλλον. Και γι' αυτό να μην εκπλαγεί κανείς αν κηρύξουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και σίγουρα πριν το τέλος του έτους. Γνωρίζουν κάτι: Πώς κάθε μέρα που περνούν στην κυβέρνηση επιβαρύνουν τη θέση τους. Ένα χρόνο ακόμη στην εξουσία και δεν θα τον ψηφίζει τον Τσίπρα ούτε η Περιστέρα.

Έτσι, λοιπόν, με αφορμή τα εργασιακά και τις «πιέσεις» που θα δεχθούν από την τρόικα για.... προσυμφωνημένες αποφάσεις, δεν αποκλείεται να το κάνουν... Κούγκι. Έτσι κι αλλιώς δεν κυβερνούν, έτσι κι αλλιώς το φίδι από την τρύπα το βγάζει κάποιος άλλος, τι λόγο έχουν να παραμείνουν στην εξουσία; Παρακαταθήκη για το μέλλον βάζουν με την νέα διαπλοκή που στήνουν με τους καναλάρχες αλλά και με τον εκλογικό νόμο.

Τα πράγματα είναι απλά. Η χώρα είναι ακυβέρνητη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε δικαιολογούνταν από τις διαπραγματεύσεις. Όμως, κάποτε πρέπει να παρθούν αποφάσεις για τα καθημερινά προβλήματα. Κάποιος δηλαδή πρέπει να αποφασίσει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί ο Τσίπρας ας αφήσουν κάποιον άλλον που ξέρει και θέλει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα