Κόλαφος στον Βενιζέλο από Γερμανούς εφοριακούς

13:09 1/3/2012 - Πηγή: Antinews

Ανακοίνωση-κόλαφο για τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και για όλους όσοι αναμασούν ισχυρισμούς ότι για την πρωτοφανή κατάρρευση των φορολογικών εσόδων ευθύνονται αποκλειστικά οι Ελληνες εφοριακοί υπάλληλοι εξέδωσε το συνδικάτο των Γερμανών εφοριακών. Η ανακοίνωση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», εκδόθηκε ως απάντηση στο σχέδιο της κυβέρνησης της Γερμανίας να εγκαταστήσει στη χώρα μας 160 δικούς της φοροελεγκτές προκειμένου να παράσχουν τεχνογνωσία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας

των Ελλήνων εφοριακών.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Γερμανών εφοριακών επισημαίνουν ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι η έλλειψη γνώσεων της φορολογικής νομοθεσίας αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην προώθηση αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάλειψη της φοροδιαφυγής!

Παράλληλα, εκφράζουν και φόβους ότι η τυχόν παρουσία τους στην Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, δεδομένου ότι το κλίμα στη χώρα μας «είναι πολύ θερμό απέναντι στη Γερμανία».

Επικαλούμενοι τους λόγους αυτούς, οι Γερμανοί συνδικαλιστές εφοριακοί απορρίπτουν την αποστολή των 160 συναδέλφων τους στην Ελλάδα και αντιπροτείνουν να έρθουν Ελληνες εφοριακοί στη Γερμανία για να δουν πώς λειτουργούν στη χώρα αυτή οι φορολογικές αρχές. Συνοδεύουν δε την αντιπρότασή τους με την επισήμανση ότι «αυτή η διαδικασία αφήνει στη χώρα (σ.σ. στην Ελλάδα) την αξιοπρέπειά της και δίνει τη σωστή βοήθεια μετατρέποντάς τη σε αυτοβοήθεια»!

Ουσιαστικά, οι Γερμανοί συνδικαλιστές εφοριακοί επισημαίνουν ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα οργιάζει όχι γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι Ελληνες εφοριακοί αλλά επειδή η πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δεν έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου ούτε έχει μεριμνήσει για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Παραδίδουν δε μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας στο «φιλομνημονιακό» πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο είναι διατεθειμένο να αποδεχτεί τον ερχομό ξένων δημοσίων υπαλλήλων για υποδείξεις!

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του συνδικάτου των Γερμανών εφοριακών έχει ως εξής:

«Το γερμανικό συνδικάτο εφοριακών (DSTG) απορρίπτει την απόφαση του ομοσπονδιακού υπουργού των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προγραμματισμένη αποστολή 160 εφοριακών υπαλλήλων στην Ελλάδα. Κατά την άποψη του ομοσπονδιακού εκπροσώπου Τόμας Αϊγκεντάλερ, η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα γνώσης σχετικά με την εκτέλεση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά υστερεί σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων, για εισπράξεις φόρων και προπάντων για κατακρατήσεις φόρων και αποτροπή και πάταξη της φοροδιαφυγής. Επομένως, η βοήθεια από τη Γερμανία από όλες τις απόψεις δεν είναι επιθυμητή».

Ο επικεφαλής του DSTG δήλωσε επί λέξει: «Η πολιτική παροχής συμβουλών δεν είναι άσχημη. Δεν μπορώ όμως να αναγνωρίσω εντούτοις καθόλου τι θα μπορέσει το γερμανικό προσωπικό να καταφέρει στα γρήγορα, δεδο

Keywords
Τυχαία Θέματα