Γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη θέλει ο Άκερμαν

11:03 1/3/2012 - Πηγή: Antinews

Την επιβολή χρηματοοικονομικής απολυταρχίας στην Ευρώπη υπό γερμανική σημαία πρότεινε ανοιχτά ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, σε άρθρο του στην «Bild»!

Στο ίδιο πνεύμα και οι προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αυστρίας, Εβαλντ Νοβότνι, που ζήτησε αναβολή των εκλογών, και του Καναδού υπουργού Οικονομικών, Τζιμ Φλάχερτι, που θέλει την «εποπτεία» της Ελλάδας

να την αναλάβει το ΔΝΤ. Το θέμα επομένως δεν είναι αν θα χαθεί η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και άλλων χωρών, αλλά ποια «αυτοκρατορία» θα τις κυβερνήσει…

Γροθιά στο στομάχι το άρθρο του Ελβετού τραπεζίτη που κουμαντάρει τη γερμανική οικονομία, ξύπνησε μνήμες άλλων εποχών. Ο Ακερμαν τόνισε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τα δημοσιονομικά σύμφωνα δεν αρκούν για να διατηρήσει τον παγκόσμιο ρόλο της η Ενωμένη Ευρώπη. Απαιτούνται ακόμη «σκληρές, αυτόματες κυρώσεις, όπως και μια στενή υπερεθνική εποπτεία». Γι’ αυτό ο κορυφαίος εκπρόσωπος της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας καλεί όχι μόνο τους Έλληνες αλλά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να αποδεχθούν ότι «δεν θα αποτελούν κομμάτι τόσο ενός εθνικού κράτους όσο μιας ευρύτερης κοινότητας».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Αυστριακού κεντρικού τραπεζίτη στους «Times» του Λονδίνου. Ο κ. Νοβότνι δήλωσε πως θα ήταν «καλό» για την Ελλάδα να αναβληθούν οι εκλογές του Απριλίου, ώστε η κυβέρνηση τεχνοκρατών να έχει περισσότερο χρόνο για μεταρρυθμίσεις, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για την «πολιτική ένταση στην Ελλάδα».

Καναδάς: Εποπτεία υπό το ΔΝΤ

Όσο για τον Καναδό υπουργό Οικονομικών, λειτουργώντας σαν «λαγός» των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι με την εμπειρία από την «εποπτεία» του Μεξικού και της Αργεντινής(!) το ΔΝΤ θα πρέπει να έχει το πάνω χέρι έναντι των Ευρωπαίων και στη «διακυβέρνηση» της Ελλάδας!

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία, η δημοτικότητα της Μέρκελ, που ασπάζεται πλήρως τη γραμμή Ακερμαν, έσπασε ρεκόρ τριετίας με 64%. Ήτοι οκτώ μονάδες μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες αντιπάλους της για την καγκελαρία, Στάινμπρουκ και Στάινμαγερ.

Γιάννης Παπαδάτος στον “Ελεύθερο Τύπο”

Keywords
Τυχαία Θέματα