Και το Reuters στην … γραμμή Μητσοτάκη για τον επόμενο πρωθυπουργό!

Η Ελλάδα χρειάζεται  έναν  νέο  Οδυσσέα  για  να  την  βγάλει  από  την  κρίση , αναφέρει  το Reuters σε προχθεσινό  του δημοσίευμα . Ωστόσο , επισημαίνει   ότι  ο  ”νέος  Οδυσσέας”  δεν  ενσαρκώνεται  στα  πρόσωπα  του Σαμαρά  και  του  Τσίπρα. Το διεθνές πρακτορείο με τα … πολλά πολιτικά παιχνίδια καταλήγει  στο συγκεκριμένο συμπέρασμα , αφότου  πλέξει  το εγκώμιο  του  πρώην  πρωθυπουργού  Λ.Παπαδήμου.

Και φυσικά ο Α. Τσίπρας

δε πρόκειται ποτέ να γίνει πρωθυπουργός. Οπότε για τον Α. Σαμαρά ο λόγος.

Να σημειωθεί, ότι ο  Κ. Μητσοτάκης στην  χθεσινή συνέντευξη στην τηλεόραση ΣΚΑΪ , έδωσε  σάρκα  και  οστά  στο εν  λόγω  σενάριο : «Η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη από κυβερνητική σταθερότητα και είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση φιλοευρωπαικών δυνάμεων τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών», είπε

Τώρα ποιός προηγείται στην σεναρογραφία, ο Μητσοτάκης ή το Reuters, θα σας γελάσουμε.

Ολόκληρο το άρθρο του Reuters

Ο Οδυσσέας είναι σίγουρο πως θα αναγνώριζε αμέσως το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί Έλληνες, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ του ευρώ και του χάους που θα επέφερε η επιστροφή στην δραχμή.

Ο ήρωας του Όμηρου έπρεπε να κατευθύνει το καράβι του ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη. Το να τις αποφύγει ήταν αδύνατον. Επέλεξε την πρώτη, η οποία και καταβρόχθισε έναν ναύτη του. Ο Οδυσσέας όμως έκρινε πως αυτό ήταν προτιμότερο από το να χαθεί ολόκληρο το καράβι.

Οι επιλογές που έχει η Ελλάδα, εν όψει των δεύτερων μέσα σε ένα μήνα εκλογών, δεν είναι ευχάριστες. Η οικονομία της έχει συρρικνωθεί κατά 15% από το 2008, η ανεργία είναι στο 22%, και χρειάζεται περαιτέρω λιτότητα, μαζί με μεταρρυθμίσεις, αν είναι να συνεχιστεί η διάσωσή της από την τρόικα.

Το μικρότερο από τα δυο κακά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι να διατηρήσει την πορεία της, παρά την αναπόφευκτη δυστυχία.

Τα ελλείμματα είναι μεγάλα και πρέπει να μειωθούν. Οι διαδοχικές όμως κυβερνήσεις της χώρας, απλά χειροτέρεψαν την κατάσταση.

Όταν ο Οδυσσέας περνούσε από τα επικίνδυνα στενά, διέταξε τους άνδρες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο κουπί. Μόνο έτσι θα περιορίζονταν ο χρόνος που είχε στη διάθεσή της η Σκύλα για να φάει κάποιον.

Αντιθέτως, οι σημερινοί Έλληνες αργοπορούν. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό πρόσωπο της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ.

Το κεφάλαιο φεύγει, οι επενδύσεις πάγωσαν και η φοροδιαφυγή αυξήθηκε περισσότερο από ότι πριν. Το κράτος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, αλλά ούτε και οι περισσότερες επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι η Σκύλα να τρώει όλο και περισσότερους.

Όσο όμως άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, υπάρχει ελπίδα. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πριν τους τόκους, μειώθηκε κατά 9% του ΑΕΠ το 2010, και το 2011. Η οικονομία γίνεται κάπως πιο ανταγωνιστική. Τα εργατικά κόστη της Ελλάδας, που είχαν εκτοξευτεί στα ύψη στις αρχές του ευρώ, μειώθηκαν κατά το μισό πέρσι. Προβλέπεται να μειωθούν και άλλο, αφού το βασικ

Keywords
Τυχαία Θέματα