Ε.Τ: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το μυστικό ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική

13:54 3/4/2017 - Πηγή: Antinews

Πλήθος ερωτημάτων για το σκοπό του ταξιδιού αλλά και πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τη «μυστική» πτήση του Νίκου Παππά και του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, από το Καράκας στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, τον Αύγουστο του 2013.

Οι επαφές που φέρεται να είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με τον (προστατευόμενο από τον Νικολάς Μαδούρο) επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ

λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες σοβαρότατες υποθέσεις, αφήνουν έκθετο τον Νίκο Παππά αλλά και το Μαξίμου, που χθες σιώπησε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας.

Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ο Νίκος Παππάς ταξίδεψε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Λιβανέζου επιχειρηματία στο εξωτικό νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, όπου διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του επιχειρηματία.

Στις νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντα, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας, εικονίζεται ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου σε παραλία της Καραϊβικής στην περιοχή Νέα Σπάρτη, όπου διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο του Χαλίλ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, με ανακοίνωση του, επιβεβαίωσε εμμέσως το περιεχόμενο του ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ενώ απέφυγε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις. Προτίμησε για μια ακόμη φορά να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «περσινά ξινά σταφύλια» και κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει Βενεζουέλα», χωρίς ωστόσο να απαντήσει στα ερωτήματα του Ελεύθερου Τύπου και χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τις επαφές που είχε στη Βενεζουέλα με τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ και τη «μυστική» πτήση στην Καραϊβική.

Οι επιβάτες της πτήσης

Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, το… survivor του Νίκου Παππά στην Καραϊβική ξεκίνησε από τη στρατιωτική βάση «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», γνωστή ως «Καρλότα», στο Καράκας, από όπου απογειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ.

Σημειώνεται πως από το συγκεκριμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο νευραλγικής σημασίας για τη χώρα δεν απογειώνεται κανένα πολιτικό αεροσκάφος, παρά μόνο στρατιωτικά ή κυβερνητικά. Εξαίρεση αποτελούν τα ιδιωτικά αεροσκάφη του πανίσχυρου Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος απολαμβάνει προστασία και ασυλία από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο. Η αναχώρηση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Καράκας εξασφάλισε στον Νίκο Παππά τη μέγιστη δυνατή διακριτικότητα.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, ότι ο Νίκος Παππάς στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, όπως φανερώνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, συνοδευόταν συνεχώς από τον Κύπριο δικηγόρο έμπειρο στη διαχείριση offshore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας μπαινόβγαινε με άνεση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το όνομά του βρίσκεται στα περίφημα Panama Papers.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ησυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Βενεζουέλας και στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο Ερμάν Φερέρ, ο οποίος είναι σύζυγος της γενικής εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας.

Ο πρώην αντάρτης

Ο Ερμάν Φερέρ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κινέζος», είναι ένας παλαιός αγωνιστής της Αριστεράς στη Βενεζουέλα, ο οποίος τη δεκαετία του ‘60 είχε ενταχθεί σε αντάρτικα κινήματα που εξαπέλυσαν ένοπλο αγώνα κατά του τότε προέδρου Ρόμουλο Μπετανκούρτ και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Νικολάς Μαδούρο.

Ο Φερέρ το 1961 μαζί με άλλους εβδομήντα άνδρες ταξίδεψε στην Κούβα όπου εκπαιδεύτηκε στο αντάρτικο. Στην Κούβα παρέμεινε δέκα χρόνια και στη συνέχεια επέστρεψε στη Βενεζουέλα, με πλαστό διαβατήριο, όπου εντάχθηκε σε άλλη ένοπλη οργάνωση που είχε το όνομα «Σημείο Μηδέν». Το 1992 συμμετείχε στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος που έκανε ο Ούγο Τσάβες και στη συνέχεια τον στήριξε στον προεκλογικό του αγώνα που τον οδήγησε στην εξουσία το 1998. Την περίοδο 2004 – 2005 ο Χερμάν Φερέρ εργάστηκε στο γραφείο του προέδρου Ούγο Τσάβες και θεωρείται ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες. Σήμερα είναι βουλευτής στο κυβερνητικό κόμμα PSUV του Νικολάς Μαδούρο.

Η σύζυγός του, γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγα Ντίας, βρισκόταν από τη δεκαετία του ‘90 στο πλευρό του Ούγο Τσάβες. Η θητεία της Ορτέγα ολοκληρώνεται το 2021. Οπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, η Ορτέγα με τη θεσμική της ιδιότητα κάλυψε την απίστευτη βία και τα βασανιστήρια που άσκησαν αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε χιλιάδες διαδηλωτές στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2014, ενώ ευθύνεται και για τη δίκη – παρωδία κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος με στημένες κατηγορίες (όπως έχουν καταγγείλει διεθνείς οργανισμοί) καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη. Ο Λόπες είναι ένας από τους περίπου 120 πολιτικούς κρατούμενους του καθεστώτος Μαδούρο.

Διαπλοκή

Ωστόσο, η Λουίζα Ορτέγα Ντίας την προηγούμενη εβδομάδα διαφοροποιήθηκε για πρώτη φορά από την επίσημη γραμμή του καθεστώτος Μαδούρο και υποστήριξε δημόσια πως η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κλείσιμο της Βουλής και άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που οργάνωσε ο Μαδούρο, συνιστά «διατάραξη της συνταγματικής τάξης». Την επόμενη μέρα η Ορτέγα εκλήθη στο προεδρικό μέγαρο από τον Νικολάς Μαδούρο. Η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει την Ορτέγα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο γιατί -όπως υποστηρίζει- κάλυψε εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά τη διακυβέρνηση του Μαδούρο.
Πάντως, η παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Ερμάν Φερέρ στο ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ φανερώνει το μέγεθος της «διαπλοκής» που υπάρχει στη Βενεζουέλα, ανάμεσα στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, τη δικαστική εξουσία και τους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Νίκος Παππάς κατά την παραμονή του στο Καράκας είχε συναντηθεί και με τον κυβερνητικό βουλευτή Εμάν Φερέρ αλλά και με τη σύζυγο του Λουίζα Ορτέγα Ντίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.

Ο Βενιζέλος κατέθεσε ερώτηση στον Τσίπρα για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, για το ταξίδι του τότε διευθυντή του γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου «τεκμηριώνει με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Βενεζουέλα, το 2013, του τότε διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τις επαφές του με συγκεκριμένο επιχειρηματία, τη μεταφορά του με το ιδιωτικό αεροσκάφος και τη φιλοξενία του σε ξενοδοχείο του επιχειρηματία αυτού σε νησί της Καραϊβικής, με τη συνοδεία Κύπριου δικηγόρου».

Ερωτά ειδικότερα τον πρωθυπουργό:

«Πρώτον, αν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της.

Δεύτερον, αν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της Ελληνικής Κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα».

Και η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στον Τσίπρα για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική

Οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα φέρνουν πολιτικές εξελίξεις με την Νέα Δημοκρατία να καταθέτει ερώτηση για το ζήτημα στον πρωθυπουργό, Αλέξης Τσίπρα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό alter ego του».

Παράλληλα τονίζεται πως «είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια:

«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό alter ego του, για το σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά στην Βενεζουέλα και την Καραϊβική.

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα.

Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής».

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα