Εκεί που οι διαιτητές ζητούν συγνώμη

Είναι γνωστό ότι στο αγγλικό πρωτάθλημα όλα γίνονται. Ακόμη και να ζητήσουν οι διαιτητές συγνώμη για ένα σημαντικό λάθος τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ακόμη κι αν πρόκειται για το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής όπως αυτό της Τσέλσι με την Άρσεναλ όπου η ομάδα του Μουρίνιο ήταν καταιγιστική κερδίζοντας με 6-0 τους «κανονιέρηδες».

Η φάση που υποχρέωσε τους διαιτητές του αγώνα να ζητήσουν συγνώμη από την ομάδα της Αρσεναλ μετά το τέλος του έγινε στο 15΄κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0.

Μετά από σουτ του

Αζάρ ο Τσάμπερλεϊν απέκρουσε σαν… τερματοφύλακας με το χέρι την μπάλα, με τον διαιτητή αρχικά να μην δίνει τίποτα. Μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του έδωσε τελικά πέναλτι υπέρ της Τσέλσι και απέβαλλε τον Γκιμπς αντί του Τσάμπερλεϊν, ενώ πολλοί παίκτες της Άρσεναλ μαζί με τον υπεύθυνο του έλεγαν ότι δεν είδε σωστά!

Τελικά ο Αντρέ Μάρινερ αναγνώρισε το λάθος του μετά τον αγώνα κι όταν ενημερώθηκε αναλυτικά. Χωρίς να χάσει καιρό συνέταξε , μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγνώμη από τους “κανονιέρηδες” για το λάθος του.

Πιο συγκεκριμένα το διαιτητικό τιμ του λονδρέζικου ντέρμπι ανέφερε:

«Ο Αντρέ είναι ένας πολύ έμπειρος διαιτητής και προφανώς είναι πολύ απογοητευμένος γι’ αυτό του το λάθος το οποίο έγινε φυσικά πάνω στη φάση. Τα περιστατικά από λάθος κρίση είναι πολύ σπάνια και συχνά οφείλονται σε τεχνικούς παράγοντες. Ωστόσο, αυτή ήταν μία δύσκολη απόφαση και ο Αντρέ είναι πολύ απογοητευμένος που απέτυχε να αναγνωρίσει τον σωστό παίκτη. Εκφράζει λοιπόν τη συγγνώμη του στην ομάδα της Άρσεναλ, από τη στιγμή που έμαθε για το περιστατικό», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι διαιτητές.

Βέβαια αυτό το περιστατικό δεν θα είναι το σημαντικότερο που θα έχει να θυμάται ο τεχνικός της Άρσεναλ από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Αλσατός τεχνικός στο Στανφορντ Μπριτζ συμπλήρωσε 1000 παιχνίδια στον πάγκο των Κανονιέρηδων αλλά αυτό το 6-0 όπως δήλωσε κι ο ίδιος είναι από τα χειρότερα αποτελέσματα που έχει ζήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα