"Χειρότερο κι από την Αθήνα το Ρίο"

09:21 3/5/2014 - Πηγή: Antinews

Aπελπισία επικρατεί στη ΔΟΕ για την πορεία των έργων του Ρίο ντε Τζανέιρο ενόψει των Ολυμπιακών του 2016. Είναι τέτοια η απογοήτευση που στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής χαρακτήρισε την προετοιμασία χειρότερη από της Αθήνας

Την δριμύτατη και πολύ καυστική κριτική άσκησε την Τρίτη από το Σίδνεϊ ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τζον Κόουτς, κάνοντας λόγο για τις «χειρότερες προετοιμασίες που έχω γνωρίσει».

«Είναι χειρότερες από την Αθήνα

...Η κατάσταση μπορεςί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα κρίσιμη», τόνισε από το Σιδνεϊ ο κ. Κόουτς, ο οποίος έχει ήδη επισκεφτεί το Ρίο έξι φορές, ως μέλος της Επιτροπής Συντονισμού που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των Ολυμπιακών έργων.

Αποκάλυψε μάλιστα πως η ΔΟΕ υποχρεώθηκε να τοποθετήσει δικούς της εμπειρογνώμονες στην Οργανωτική Επιτροπή της χώρας , προκειμένου να διασφαλίσει πως το έργα θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων για τους ερχόμενους θερινούς Αγώνες, έχονβτας μάλιστα ως δεδομένο ότι για ορισμένες εγκαταστάσεις δεν έχουν καν ξεκινήσει τα έργα.«Η πόλη έχει επίσης ορισμένα κοινωνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», συνέχισε ο κ. Κόουτς αναφερόμενους στην φτώχια και τις φαβέλες

«Η ΔΟΕ πρέπει να υιοθετήσει έναν πιο παρεμβατικό ρόλο, είναι μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο για την Επιτροπή, αλλά δεν υπάρχει Plan Β. Μεταβαίνουμε ακόμη μια φορά στο Ρίο», συμπλήρωσε ο κ. Κόουτς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα