«Κύριε πρόεδρε…»: τι ζητούν οι Γάλλοι από τον Ολάντ

20:11 2/5/2014 - Πηγή: Antinews

Εκμυστηρεύσεις, συμβουλές, ύβρεις και απειλές ακόμη και δηλώσεις αγάπης: ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχεται εκατοντάδες επιστολές στα Ηλύσια. Αυτές οι επιστολές (μεταξύ 800 και 1.000 καθημερινά), που επεξεργάζεται το Τμήμα της Προεδρικής Αλληλογραφίας (SCP), βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου βιβλίου της Sandrine Campese «Κύριε Πρόεδρε, σας γράφω σήμερα...» Η υπηρεσία απασχολεί 86 εργαζόμενους, οι οποίοι ασχολούνται με «πιο απλή και πιο ειλικρινή έκφραση του δεσμού μεταξύ του Γάλλου αρχηγού του κράτους και του λαού», σύμφωνα με τη συγγραφέα.

Ορισμένες επιστολές

εκφράζουν ένα γεωπολιτικό όραμα που μπορεί να είναι περίπλοκο. «Κύριε Πρόεδρε, η ΕΣΣΔ είχε την πρόθεση να επιτεθεί στη Γαλλία και εσείς δεν βλέπετε τίποτα! Ποιες είναι οι υπηρεσίες σας; Ο Πούτιν, που δεν μου λέει τίποτα καλό, πήγε στο κρεβάτι με τον Μπασάρ αλ - Άσαντ και σχεδιάζει να εισβάλει μέσω της Ρουμανίας και θα μπει με τα τανκς από την Αυστρία» γράφει κάποιος. ‘Άλλες απαιτήσεις είναι πιο τοπικές αλλά εξίσου ευφάνταστες. «Κύριε Πρόεδρε, επικαλούμαι την καλοσύνη σας και ζητώ την αποστείρωση των γατών στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Μην με παρεξηγήσετε, δεν θέλω να πάθουν κανένα κακό, αλλά μαζεύονται και κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται για όλους (ανθρώπους και ζώα )».

Μια άλλη γράφει: «Το νεαρό ζευγάρι που μετακόμισε την περασμένη εβδομάδα πάνω από εμάς συνηθίζει να ζευγαρώνει ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις δύο το πρωί. Αυτό διεγείρει το σκυλί μου που αρχίζει να γαβγίζει. Και μετά ο γείτονας χτυπάει την πόρτα και φωνάζει σε εμάς!». Κάποιες Γαλλίδες πάλι (καθότι και έμπειρος στο θέμα των σχέσεων) του ζητούν… άντρα: «Κύριε πρόεδρε, έχω απογοητευτεί από την προσωπική μου ζωή. Είμαι μία γυναίκα 38 ετών και θα ήθελα να μου βρείτε έναν άντρα».

Ο πιο αντιδημοφιλής γάλλος πρόεδρος δεν δείχνει να ανησυχεί για τίποτα απ’ όλα αυτά. Εκτός αν πρόκειται για απειλές. «Ήρθε η ώρα σου… εξαιτίας σου η Γαλλία έγινε ο περίγελος του κόσμου… Σύντομα θα φύγετε από τα Ηλύσια. Άκουσα ότι την Παρασκευή το απόγευμα βγάζετε μια χαλαρή βόλτα τον σκύλο σας στην Saint-Honoré. Θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε, θα είναι σύντομο και άμεσο και δεν θα υποφέρετε».

http://www.lepoint.fr/societe/plongee-dans-le-service-du-courrier-de-l-elysee-02-05-2014-1818529_23.php

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα