Wii U: Απολογίες για τις χαμηλές πωλήσεις

"Εμείς φταίμε" δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo.

Την τελευταία φορά που η Nintendo έκανε αναφορά για τις πωλήσεις του Wii U είχε σημειώσει ότι έχουν πωληθεί 1.1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στους πρώτους πέντε μήνες από την κυκλοφορία της κονσόλας. Πολύ πιο χαμηλά σε σύγκριση με τα 2.1 εκατομμύρια που είχαν “φύγει” το ίδιο διάστημα, όταν έγινε διαθέσιμο το Wii,

πράγμα εντυπωσιακό, καθώς ο αριθμός ήταν αρκετά κοντά με εκείνον του Xbox 360.

Πλέον το Wii U βρίσκεται στην αγορά για περίπου πέντε μήνες και ο αριθμός των μονάδων που έχουν πωληθεί παραμένει χαμηλός. Αιτία για το αποτέλεσμα αυτό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνoντος συμβούλου της Nintendo, Satoru Iwata, είναι η κακή προώθηση και λανσάρισμα της κονσόλας, καθώς και η έλλειψη εντυπωσιακών και πρωτοποριακών εφαρμογών.

Οι δηλώσεις
Τι πιστεύει η Nintendo ότι φταίει για τις χαμηλές αυτές πωλήσεις; Ο Satoru Iwata είπε χαρακτηριστικά τα εξής: "Eμείς φταίμε. Ακολουθήσαμε μια πολύ χαλαρή πολιτική προώθησης για το Wii U, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην έχουν καταλάβει, ακόμα και μετά από επτά μήνες, τι είναι τόσο ωραίο και διαφορετικό με το Wii U. Συνέχεια προσπαθούμε να είμαστε διαφορετικοί και αυτό καταναλώνει ένα μεγάλο μέρος από την ενέργεια και τον χρόνο μας από το να κάνουμε τον κόσμο να κατανοήσει τι πραγματικά είναι αυτό που κάνουμε και προσφέρουμε. Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο λογισμικό ή εφαρμογή, το οποίο θα είναι το ίδιο απλό και εύκολο με το Wii Sports για το Wii, πράγμα που απομακρύνει τους πιθανούς αγοραστές. Η ανεπάρκειά μας μέχρι τώρα μάς έχει οδηγήσει στο να χάσουμε αρκετό κόσμο ".

Στην συνέχεια ο Iwata πρόσθεσε ότι "Με τις νέες εφαρμογές που είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στοχεύουμε στο να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να δοκιμάσει την εμπειρία που προσφέρει το Wii U, καθώς και να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης στο να δημιουργήσουν για την κονσόλα μας". Να σημειώσουμε εδώ οτι ορισμένοι publishers αποφεύγουν το Wii U, όπως η Electronic Arts που μετά τα FIFA 13, Mass Effect 3 και Need for Speed: Most Wanted U, θέλησε να αναπτύξει games με τη χρήση των Frostbite Engine και Ignite Engine αλλά δεν θα το πράξει διότι θεωρεί το Wii U ανεπαρκές βάση τεχνικών χαρακτηριστικών. "Εάν αφιερώσουμε μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας στην ανάπτυξη παιχνιδιών, τότε θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε τις πωλήσεις μας κατά ένα μεγάλο μέρος. Η επιλογή να κατεβάσουμε την τιμή δε βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές μας, διότι εξαρχής ξεκινήσαμε με μια αρκετά προσιτή και χαμηλή τιμή για το κοινό" καταλήγει ο Iwata.

Τα επόμενα βήματα
Το μόνο που απομένει πλέον να δούμε, είναι εάν θα καταφέρει η Nintendo πραγματικά να ανεβάσει τις πωλήσεις του Wii U και αν θα παραμείνει πιστή στα λεγόμενά της. Δηλαδή στο να μας προσφέρει καλύτερα games κι εφαρμογές, οι οποίες όχι μόνο θα αξιοποιούν την μοναδικότητα της κονσόλας, αλλά και θα προσελκύσουν ένα μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού. Από τις δηλώσεις του Iwata, συμπεραίνουμε επίσης ότι το casual κοινό παραμένει το κύριο target group της Nintendo, η οποία όμως επιχειρεί να το προσεγγίσει αυτή τη φορά με ένα πιο ακριβό hardware.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της Press Conference της Nintendo στην E3 από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα