Kingdom Hearts HD 1.5 Remix: Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες

Νέες πληροφορίες για το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix.

Το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix είναι από τις νεότερες μεταφορές παιχνιδιών παλιότερης κονσόλας στις σημερινής γενιάς HD κονσόλες.

Όπως και στις περισσότερες μεταφορές, έτσι και στο Kingdom Hearts 1.5 Remix, έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή και στην προκειμένη με το Kingdom Hearts: Final Mix και το Kingdom Hearts Re: Chain of Memories. Επίσης εμπεριέχει ορισμένα cutscenes αναβαθμισμένα σε HD από το Kingdom Hearts 358/2 Days. Ενώ η πλειοψηφία των HD μεταφορών μας έχει

συνηθίσει μόνο σε αλλαγές γραφικών και κυρίως αναβάθμιση στην ανάλυση, το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix μας πάει ένα βήμα παραπέρα και προσθέτει μικρές αλλαγές στο gameplay καθώς και νέο υλικό το οποίο δεν έχει εμφανιστεί επίσημα πέρα από την Ιαπωνία.

Καλοφτιαγμένα HD γραφικά
Πέρα από το γεγονός ότι το παιχνίδι τροποποιήθηκε από μόνο δύο προγραμματιστές (της Osaka team) η μεταφορά είναι καλοδουλεμένη. Αμφότερα τα Kingdom Hearts: Final Mix και Kingdom Hearts Re: Chain of Memories φαίνονται πιο στρωτά και λεπτομερή απ' ότι φαίνονταν στο PlayStation 2. Βεβαίως, τα backgrounds έχουν τον ίδιο αριθμό πολυγώνων όπως παλιότερα, όμως στα textures έχει γίνει πολύ καλά η μεταποίηση τους σε HD. Στο παρακάτω βίντεο σας έχουμε την απόδειξη:

{youtube}YutVYAWVO-4|400|300{/youtube}

Σύγχρονος χειρισμός
Όσον αφορά στο gameplay οι αλλαγές βρίσκονται κυρίως στο Kingdom Hearts: Final Mix και πρωτίστως στον έλεγχo της κάμερας. Στην έκδοση για το PlayStation 2 η κάμερα διαμορφωνόταν χρησιμοποιώντας τα L2 και R2. Πλέον, η κάμερα θα λειτουργεί μέσω του δεξιού αναλογικού μοχλού (όπως στο Kingdom Hearts 2).

Η άλλη μεγάλη αλλαγή στο gameplay έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα εκτός μάχης (όπως σεντούκια κτλ). Αντί λοιπόν να ανατρέχουμε κάθε φόρα στο μενού εντολών για να ανοίξει ένα σεντούκι, το τρίγωνο πλέον αναλαμβάνει το ρόλο για όλες αυτές τις χρήσεις. Αυτή η τροποποίηση εξυπηρετεί ιδιαίτερα στο να κάνει το gameplay να μοιάζει περισσότερο με τα μεταγενέστερα games της σειράς και για αυτό είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Καινούρια καλούδια
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η έκδοση του πρώτου Kingdom Hearts που θα βρείτε σε αυτή τη συλλογή δεν είναι ακριβώς η ίδια που κυκλοφόρησε στο PlayStation 2 αλλά η Ιαπωνική έκδοση Final Mix. Η συγκεκριμένη έκδοση περιέχει νέα cutscenes, διαλόγους και μάχες με bosses που δεν ήταν διαθέσιμα στη διεθνή κυκλοφορία του παιχνιδιού.


Παράλληλα το άλλο παιχνίδι που βρίσκεται εντός της συλλογής, το Re: Chain of Memories, το οποίο κυκλοφόρησε το 2008 για το PS2 αλλά όχι για τα ευρωπαϊκά συστήματα. Βεβαία, η αρχική κυκλοφορία του Re: Chain of Memories ήταν στο Game Boy Advance το 2004 ως Chain of Memories. Συνεπώς, όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν το Kingdom Hearts Re:Chain of Memories για οποιοδήποτε λόγο έχουν πλέον την καλύτερη ευκαιρία να το δοκιμάσουν.

Συμπεράσματα
Παρόλο που οι χειρισμοί και η κάμερα αναβαθμιστήκαν, το πρόβλημα είναι πως η μεγάλη ηλικία του παιχνιδιού είναι αρκετά εμφανής. Τα άλματα δεν έχουν ακρίβεια και το αν θα πιαστεί αυτόματα ο ήρωάς σας πέφτοντας από ένα ύψωμα ή πηδώντας σε άκρες είναι ακόμα αμφίβολο. Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η στρατηγική για νικηθούν ορισμένες μάχες με bosses βασίζεται σε αυτά τα mechanics, το όλο σύστημα μπορεί να καταλήξει λιγάκι ενοχλητικό.


Επιπλέον, υπάρχουν διάλογοι οι οποίοι είναι ακόμα σε μορφή κείμενου και θα μπορούσαν κάλλιστα να συνοδεύονται από voice acting. Ακόμη, το σύστημα μάχης δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακό όπως συμβαίνει σε μεταγενέστερες κυκλοφορίες. Ασφαλώς, τα παραπάνω είναι αναμενόμενα για ένα video game περασμένης δεκαετίας και σίγουρα οι φανατικοί της σειράς θα παραβλέψουν αυτά τα ψεγάδια.

Δίχως αμφιβολία τα Kingdom Hearts: Final Mix και Kingdom Hearts Re: Chain of Memories που συγκαταλέγονται στη συλλογή Kingdom Hearts HD 1.5 Remix είναι οι καλύτερες εκδόσεις της σειράς. Φαίνονται προηγμένα από τεχνικής πλευράς, παίζονται καλύτερα, έχουν καλύτερο gameplay, καθώς και νέο υλικό για τους παίχτες Kingdom Hearts στην Ευρώπη. Ενώ οι ηλικίες των games γίνονται στις μέρες μας αισθητές, είναι πιο εύκολο από ποτέ να δει κάνεις το λόγο που η σειρά αύτη έγινε τόσο δημοφιλής.

Το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου για το PlayStation 3. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει και ταυτόχρονα δίνουν δώρο βιβλίο με concept art και τεχνικές σχεδίου που χρησιμοποιήθηκαν στα Kingdom Hearts.

Keywords
Τυχαία Θέματα