Xbox One και PlayStation 4: Οι τιμές των games

Στα 60 ευρώ και για την όγδοη γενιά.

Οι τιμές των games είναι σήμερα αρκετά υψηλές κι όπως όλοι γνωρίζετε στο PlayStation 3 και το Xbox 360 κάθε νέος τιτλος που κυκλοφορεί κοστίζει 60 ευρώ, εκτός κι αν τον αγοράσετε από μικρότερες αλυσίδες καταστημάτων που έχουν πολύ χαμηλές τιμές.

Όσον αφορά στην όγδοη γενιά, η Microsoft

δήλωσε στο Polygon ότι θα διατηρήσει την ίδια τιμή (60 δολάρια, άρα 60 ευρώ για εμάς). Αυτό ισχύει μόνο από την πλευρά της κι είναι ακόμη άγνωστο το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι publishers. Η Microsoft δεν αναμένεται να ζητήσει υψηλότερη τιμή δικαιωμάτων σε σχέση με το Xbox 360, οπότε το "ταβάνι" των 60 ευρώ είναι λογικό να ισχύσει για όλους.

Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές των games του PlayStation 4, αλλά τον Φεβρουάριο ο Jack Tretton, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment of America, δήλωσε ότι οι τιμές θα κινηθούν από 0,99 ευρώ έως 60 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές θα ισχύσουν για τα indie games καθότι πολλοί ανεξάρτητοι developers αναπτύσσουν ήδη games για το PlayStation 4.

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι ότι το Βρετανικό Amazon χρεώνει τα games των PS4/Xbox One 55 λίρες και το Αμερικάνικο Amazon 60 δολάρια. Θυμίζουμε ότι στη γλώσσα των κονσολών δολάριο=ευρώ, άρα ότι βλέπετε σε δολάρια ισχύει και για το δικό μας νόμισμα.

Ενώ πολλοί θα περιμένατε μειώσεις τιμών στα games της 8ης γενιάς, τουλάχιστον λόγω κρίσης είναι θετικό ότι διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με την 7η γενιά.

Για περισσότερη συζήτηση επισκεφθείτε τα αντίστοιχα topics στο forum του GameWorld.gr για το PlayStation 4 και το Xbox One αντίστοιχα.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα