Φτιάχνοντας βαλίτσες εν όψει gamescom: ποιοι πάμε, τι θα δούμε, τι θα φάμε

Για πότε πέρασε το καλοκαίρι, για πότε ήρθε ο Αύγουστος, για πότε αποχαιρετήσαμε τον Δεκαπενταύγουστο, ούτε που το καταλάβαμε… Μ’ αυτά και μ’ εκείνα λοιπόν, τσουουουουπ, έφτασε η μαγική εκείνη περίοδος του χρόνου που όλη η –gaming- Ευρώπη σηκώνεται στο πόδι και για κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα έχει το βλέμμα της στραμμένο προς Κολωνία μεριά, εκεί όπου παραδοσιακά τέτοια εποχή την τελευταία πενταετία διεξάγεται η gamescom –περισσότερα γι’ αυτή, θα διαβάσεις εδώ.

Όπως λογικά θα πρέπει να ‘χεις κατανοήσει

πλήρως, το gameslife θα δώσει δυναμικό «παρών» στο Koelnmesse της Κολωνίας αφού ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί ξεπροβοδίσει τον «δικό μας» Πέτρο Κηπουρόπουλο και τον «σε ρόλο σπέσιαλ γκεστ σταρ» Τίμο Κουρεμένο, οι οποίοι και θα αναλάβουν να μας μεταφέρουν όλο το «feeling» του σόου. Αλήθεια, όμως, τι προβλέπεται να δούμε εκεί; Ποιες εταιρείες θα είναι παρούσες και τι καλό θα φέρουν μαζί τους; Ποια παιχνιδάκια θα παίξει το δίδυμο της συμφοράς στην Κολωνία και τι θα πρέπει να ‘ναι προετοιμασμένο να δει και ν’ ακούσει;

Τουλάχιστον θα “χει καλό καιρό. Μη μας πουντιάσουν οι λεβέντες… :P

Always online DRM

Σου είπαμε ότι η ενημέρωση από τη gamescom θα είναι live και 24/7. Με άλλα λόγια, το ηρωικό δίδυμο θα είναι συνδεδεμένο στα social media (τόσο στα δικά τους προφίλ, όσο και σε αυτά του gameslife) διαρκώς. Ξέρεις, από τη στιγμή που θα ξυπνά το πρωί (ΑΝ κοιμάται) μέχρι τη στιγμή που κατάκοπο θα επιστρέφει τις πρώτες πρωινές ώρες από κάποιο πάρτι στο ξενοδοχείο του. Που σημαίνει ότι: τρώει ο Κηπουρόπουλος; Οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν live στο Facebook. Ποζάρει με κάποιο «μωρό» ο Κουρεμένος; Επί τόπου upload σε Pinterest και Instagram. Φτάνει κάποια φήμη στα αφτιά ενός εκ των δύο; Twitter χωρίς δεύτερη κουβέντα και πάει λέγοντας.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα όμως, χρειάστηκε βοήθεια την οποία προσέφεραν απλόχερα Samsung και Vodafone. Η μεν Samsung μας εξόπλισε με δύο Galaxy Camera προκειμένου να τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο on the go και να απολαμβάνουμε και όλα τα προνόμια μιας smart συσκευής Android, την ώρα που η Vodafone φρόντισε για το roaming, παρέχοντάς μας τα απαραίτητα data packs και κρατώντας μας συνδεδεμένους ακόμα και στη Γερμανία. Οπότε λοιπόν τις ευχαριστούμε αμφότερες και με τα όσα θα δεις τις επόμενες μέρες, καλό θα ήταν να κάνεις το ίδιο κι εσύ ;)

Από εξοπλισμό σκίζουμε, έτσι; 24/7 κάλυψη είναι αυτή, όχι αστεία… ;)

Παρουσιολόγιο, φαβορί και σπέκουλα

Ας αρχίσουμε με τα βασικά: ποιες εταιρείες θα βρίσκονται φέτος στη gamescom; Σχεδόν όλες. Για την ακρίβεια, η μόνη τρανταχτή απουσία από το event είναι η Capcom. Όλα τα άλλα «βαριά» χαρτιά του χώρου θα δώσουν το «παρών», έχοντας κι από κάτι να δείξει ο καθείς.

Οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές θα έχουν φυσικά τις κονσόλες τους. Η μεν Sony το PS4, η δε Microsoft το Xbox One. Εννοείται ότι περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τιμές και διαθεσιμότητα των συστημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς και τυχόν πακέτα για το λανσάρισμα. Η Sony θα κατεβάσει όλα τα μεγάλα της όπλα (inFamous: Second Son, #Driveclub, The Order: 1886 συν τη σειρά Killzone) την ώρα που η Microsoft αποκαλύπτει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες (μας) το επόμενο Fable (λέγε με Fable IV ή Fable 4) και ενδεχομένως και το νέο επεισόδιο Crackdown. Όσο για τη Nintendo, περισσότερο θα «υπενθυμίσει» σε Τύπο και κοινό τα όσα έχει ήδη ανακοινώσει για τα συστήματά της για την επερχόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, οι μόνες δύο εταιρείες που δίνουν συνεντεύξεις Τύπου στη gamescom είναι η EA και η Blizzard. Η πρώτη παρουσιάζει και το The Sims 4, την ώρα που η δεύτερη ετοιμάζει… σπέσιαλ ανακοινώσεις εν όψει Diablo III (η λογική λέει νέο expansion). Ειδικά από την EA μπορείς ακόμα να περιμένεις μπόλικο Battlefield 4, Need for Speed Rivals, Titanfall και FIFA 14 (και βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία σε ό,τι αφορά τα του prequel του Mirror’s Edge).

Αλήθεια, πιστεύεις ότι αν ο Κηπουρόπουλος βρει κάνα τέτοιο καπέλο, δεν θα βγάλει φωτογραφία φορώντας το; Έλα τώρα, να πω ότι δεν τον ήξερες… #sourgelo #mazepste_ton

Σημαντική θα είναι και η παρουσία της Ubisoft με το Assassin’s Creed IV: Black Flag να μην είναι, παραδόξως, ο «σταρ» των Γάλλων, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και την ανακοίνωση του Child of Light, μίας νέας IP που αναπτύσσεται από τη Ubisoft Montreal. Τα παραπάνω θα πλαισιώνονται από τα Watch Dogs, The Crew, Just Dance 2014 κ.α..

Οι Γιαπωνέζοι της Square Enix και της Konami θα κλέψουν ουκ ολίγα λεπτά δημοσιότητας. Οι μεν πρώτοι χάρη στα Final Fantasy (Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, Lightning Returns: Final Fantasy XIII και Final Fantasy XIV: A Realm Reborn) πρωτίστως αλλά και τα Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, Deux Ex: The Fall, Thief και Murdered: Soul Suspect δευτερευόντως. Οι δε δεύτεροι ποντάρουν πολλά στο νέο PES 2014 και το Castlevania: Lords of Shadow 2.

Επιπλέον από τις αξιοσημείωτες παρουσίες της gamescom θεωρείται το Grand Theft Auto V καθώς και το The Elder Scrolls Online ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες για νέο Dead Island –στάνταρ θα υπάρχει το Dead Island: Epidemic, το νέο MOBA game της σειράς. Απαρατήρητα δεν περνούν επίσης τα The Witcher 3: Wild Hunt, Dark Souls II, Batman: Arkham Origins, War of the Vikings και Plants vs. Zombies: Garden Warfare την ώρα που κάποιες θρασύτατες φήμες κάνουν λόγο και για… Half-Life 3!

Ναι, ΟΚ, πάμε παρακάτω…

Τι λένε οι ειδικοί (μας);

Κάπου εδώ όμως, ας δούμε τι έχουν να μας πουν οι άνθρωποι που θα είναι «τα μάτια και τα αφτιά» του gameslife στη gamescom. Τίμος και Πέτρος μας μιλούν για τα όσα περιμένουν να δουν φέτος στην Κολωνία!

Ανυπομονώ να δω τα νέα παιχνίδια που θα παρουσιάσει η Sony για το PS4 μιας και η εταιρεία μας έχει υποσχεθεί 30 τίτλους εκ των οποίων οι 12 είναι ολοκαίνουριοι καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας του! Από τη Microsoft περιμένω να δω αν θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική της για το Xbox One αλλά και πολύ φρέσκο υλικό από τα αποκλειστικά παιχνίδια του όπως το Forza 5 και το Ryse: Son of Rome. Main objective: να μάθω επιτέλους και πότε έρχεται στα μέρη μας! Επίσης περιμένω να δω πολλά μα πολλά νέα βίντεο και screens από τα νέα παιχνίδια των μεγάλων εταιρειών όπως οι Ubisoft, EA, 2K, Rockstar και πολλές ακόμα. Μην αρχίσω να λέω παιχνίδια γιατί θα φτάσουμε Γερμανία και ακόμα θα γράφω…

Τίμος Κουρεμένος

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν, θέλω να διαπιστώσω ο ίδιος τα σχέδια και τις προθέσεις των Sony και Microsoft για τις νέες τους κονσόλες, τόσο γενικά, όσο και ειδικά, για την ελληνική αγορά. Από τίτλους τώρα… Προσωπικά είμαι ερωτευμένος με κάποιους τους οποίους και θα δω πρώτους-πρώτους: The Order: 1886, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Watch Dogs ας πούμε. Εννοείται πως θα τσεκάρω ενδελεχώς (κοινώς: μέχρι να με πετάξουν έξω) τα νέα FIFA και PES γιατί απ’ αυτά που ακούω για το PES 2014, φέτος περιμένω ντέρμπι επιπέδου El Classico. Και επειδή το crowd funding είναι στα χάι του, η inXile του Μπράιαν Φάργκο είναι ήδη στους top στόχους…

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Ready? Set… GO!

Κηπουρόπουλος και Κουρεμένος ετοιμάζονται λοιπόν καθώς σε λίγες ώρες πετάνε για Κολωνία. Εσύ μπορείς να μας κάνεις like, follow και τα ρέστα σε Facebook, YouTube, Twitter και Pinterest και εμείς θα φροντίσουμε την επόμενη εβδομάδα να μην ξέρεις από πού σου ‘ρχονται! Τα νέα…

Υ.Γ. Για τις… γαστριμαργικές ανησυχίες των δύο απεσταλμένων μας, δεν έχεις παρά να ελέγχεις τακτικά τα feeds σου στα προαναφερθέντα social δίκτυα ;)

Keywords
βαλιτσες, παμε, need for speed, plants vs zombies, xbox one, square enix, elder scrolls, the witcher, καλοκαιρι, σταρ, online, live, media, σημαίνει, facebook, upload, pinterest, instagram, twitter, samsung, vodafone, galaxy, camera, smart, android, data, capcom, sony, ps4, microsoft, xbox, infamous, son, order, fable, nintendo, blizzard, sims, diablo, iii, battlefield, speed, fifa, edge, ubisoft, black, light, montreal, watch, dogs, crew, dance, square, konami, pes, shadow, auto, elder, island, game, witcher, wild, batman, zombies, νέα, εταιρεία, rome, top, youtube, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, pinterest, instagram, ημερομήνια, βιντεο, γερμανια, παιχνιδια, περιοδος, τα νεα, φημες, φωτογραφιες, φωτογραφια, ωρα, game, iii, microsoft, ps4, smart, sony, square enix, square, ubisoft, youtube, αγορα, αυγουστος, βλεμμα, βοηθεια, γινει, δωσει, διδυμο, δικτυα, δυναμικο, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, ενημερωση, εποχη, ερχεται, εταιρεία, ευρωπη, ιδιο, λογια, λογο, ματια, μπορεις, ξενοδοχειο, ξυπνα, παντα, κολωνια, πρωι, ρολο, σεζον, σειρα, σοου, σχεδια, φυσικα, φτανει, φημη, χαι, ωρες, auto, batman, battlefield, dance, black, blizzard, capcom, crew, data, diablo, dogs, ειπαμε, elder scrolls, fable, fifa, galaxy, island, watch, camera, konami, elder, light, life, media, montreal, need for speed, nintendo, son, order, pes, πληροφοριες, rome, speed, shadow, σημαίνει, sims, the witcher, online, τρωει, top, θελω να, υλικο, upload, witcher, wild, zombies
Τυχαία Θέματα