Gamescom 2013: Τι θα δούμε

Μια αναλυτική ματιά στο πρόγραμμα της φετινής Gamescom. [UPDATE]

Η Gamescom αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανία των video games στην Ευρώπη, αλλά και ανά την υφήλιο με βάση την προσέλευση του κόσμου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πέρυσι περισσότεροι από 275.000 επισκέπτες κατέκλυσαν την Κολωνία της Γερμανίας για να παρακολουθήσουν την έκθεση. Ο θεσμός καθιερώθηκε το 2009, ενώ πέρυσι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν κάπως “φτωχό”, αφού από τους τρεις "μεγάλους" της βιομηχανίας,

μονάχα η Sony παραχώρησε την καθιερωμένη press conference. Φέτος όμως αναμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις τόσο από την Sony, όσο και από την Microsoft, καθώς οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να προετοιμάσουν το έδαφος για το επερχόμενο λανσάρισμα των PS4 και Xbox One αντίστοιχα. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικότερα τι θα μας παρουσιάσουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας των video games.

Microsoft
H αμερικανική εταιρεία επιστρέφει επί Γερμανικού εδάφους, υστέρα από ένα χρόνο απουσίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επικεντρωθεί στα games του Xbox One. Επιπλέον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μια προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε στην Ε3. Ουσιαστικά θα λέγαμε ότι η Microsoft στην Gamescom έχει μια τελευταία ευκαιρία να γυρίσει την παρτίδα, το αν θα το καταφέρει μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Στα πλαίσια της έκθεσης ο αμερικανικός-κολοσσός θα παραχωρήσει ένα showcase event το οποίο θα λάβει χώρα στις 11.30 στις 20 Αυγούστου, αν και δυστυχώς δεν θα υπάρχει live streaming. Παρόλα αυτά η Microsoft όπως όλα δείχνουν θα παρουσιάσει ένα νέο exclusive για το Xbox One, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Να θυμίσουμε ότι η Microsoft έχει δεσμευτεί ότι μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του Xbox One θα δούμε 15 exclusives, οχτώ εκ των οποίων θα είναι νέα IP.

Nintendo
Η περυσινή απουσία από την Gamescom επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στο λανσάρισμα του Wii U στην Ευρώπη και η Nintendo φέτος δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει το ίδιο λάθος. Όσοι βέβαια περίμεναν μια μεγαλεπήβολη press conference θα απογοητευτούν, καθώς η ιαπωνική εταιρεία τον τελευταίο καιρό επιλέγει να μας παρουσιάσει τα games της μέσα από τις σχετικές Nintendo Directs. Για την ώρα πάντως δεν έχει προγραμματιστεί κάποια Nintendo Direct, όπως είδαμε στην Ε3, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Nintendo έρχεται στην Γερμανία με άδεια χέρια.

Ουσιαστικά στην Gamescom η Nintendo αναμένεται να επικεντρωθεί στην παρουσίαση των επερχόμενων τίτλων του Wii U και του 3DS. Στα booths της εταιρείας οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σημαντικές κυκλοφορίες του Wii U όπως τα The Wonderful 101, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Mario Kart 8, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, αλλά και στο Sonic Lost World. Στο 3DS από την άλλη πλευρά θα υπάρχουν playable demos των Pokemon X & Y, Professor Layton and the Azran Legacy και The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο περιθώριο της έκθεσης η Nintendo θα παραχωρήσει δύο συνέδρια για τους indie developers. Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, καθώς η Nintendo ποντάρει πολλά στην ραγδαία εξελισσόμενη αγορά των indie games, όπως είδαμε και στην πρόσφατη Nintendo Direct.

Sony
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Sony πηγαίνει στην Κολωνία με τον αέρα του νικητή, καθώς η άκρως επιτυχημένη press conference που έδωσε στην Ε3 πέρυσι τον Ιούνιο ήταν αρκετή για να προκαλέσει τεράστιο hype γύρω από τον διάδοχο του PlayStation 3. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η ιαπωνική εταιρεία θα επαναπαυτεί στις "δάφνες" της, αντίθετα θα παραχωρήσει μια ακόμη press conference που θα λάβει χώρα στις 20:00 το βράδυ στις 20/8 και θα μεταδοθεί μέσω livestream.

Όσον αφορά το τι ακριβώς θα δούμε το σκηνικό παραμένει θολό. Σίγουρα θα μάθουμε πάντως νέες πληροφορίες για τους επερχόμενους τίτλους του PS4, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας. Επίσης, αναμένεται να δοθεί βάρος και στο PS Vita, όπως είδαμε και πέρυσι. Να τονίσουμε πάντως ότι η Sony θα δώσει το παρόν και στο επερχόμενο Tokyo Game Show που λαμβάνει χώρα τον Σεπτέμβριο, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και εκεί σημαντικές ανακοινώσεις (πέρυσι ανακοινώθηκε το super slim μοντέλο του PS3).

Electronic Arts
Φυσικά από την Gamescom δεν θα μπορούσε να λείψει ένας publisher-κολοσσός όπως η Electronic Arts. H αμερικανική εταιρεία θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 17:00 το απόγευμα στις 20 Αυγούστου, όπου περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τις επερχόμενες κυκλοφορίες της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας η Electronic Arts θα παρουσιάσει ένα νέο map και ένα καινούργιο mode για το Battlefield 4, αλλά και μια playable μορφή του Titanfall. Επίσης αναμένεται να δούμε τα Need for Speed Rivals, Fifa 14, Command and Conquer και The Sims 4 και ίσως κάποιο update σχετικά με την ανάπτυξη του Dragon Age: Inquisition.

Ubisoft και Capcom
Οι δύο εταιρείες δεν θα παραχωρήσουν φέτος συνεντεύξεις Τύπου σε αντίθεση με πέρυσι. Η Ubisoft είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει ένα νέο game, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας. Αντίθετα, η Capcom δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος στην έκθεση, καθώς θα αποκαλύψει τα σχέδιά της στο επερχόμενο Tokyo Game Show τον Σεπτέμβριο.

Άλλες εταιρείες
Η Blizzard είναι πολύ πιθανό να κάνει την έκπληξη και να ανακοινώσει το πολυαναμενόμενο expansion του Diablo III. Επιπλέον, θα μας δείξει για πρώτη φορά το Hearthstone: Heroes of Warcraft, το οποίο είχε ανακοινωθεί στην PAX East τον Μάρτιο, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Η αμερικανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης και το Patch 5.4: Siege of Ogrimmar για το World of Warcraft, ενώ στον χώρο της έκθεσης θα λάβουν χώρα οι τελικοί του World Championship Series Season 2 για το Starcraft II. Στην έκθεση θα δώσει το παρόν επίσης και η Konami παρουσιάζοντάς μας τα Pro Evolution Soccer 2014 και Castlevania: Lords of Shadow 2, ενώ η Bethesda θα μας δείξει το The Elder Scrolls Online.

H Square Enix θα μας παρουσιάσει playable demos των Thief και Murdered Soul Suspect, αλλά και όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα Lightning Returns: Final Fantasy XIII, Deus Ex: The Fall και Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. H 2Κ Games πέρα από τα WWE 2K14, NBA 2K14 και The Bureau: XCOM Declassified αναμένεται να ανακοινώσει ένα ακόμη νέο game. Τέλος, να αναφέρουμε μερικές ακόμη εταιρείες που θα δώσουν το παρόν στην Gamescom όπως η Deep Silver, η Warner Bros., η Red 5 Studios και η Wargaming net.

To πρόγραμμα των συνεντεύξεων Τύπου είναι το εξής:

Τρίτη 20 Αυγούστου
Microsoft – 11:30 Livestream: Όχι
Electronic Arts – 17:00 Livestream: Ναι
Sony – 20:00 Livestream: Ναι

Τετάρτη 21 Αυγούστου
Blizzard – 12:30 Livestream: Όχι

To GameWorld θα καλύψει όλες τις συνεντεύξεις Τύπου που έχουν ανακοινωθεί και θα σας μεταφέρουμε τις σημαντικότερες εξελίξεις από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Μέχρι και τις 25 Αυγούστου που ολοκληρώνεται η έκθεση το site θα ανανεώνεται συνεχώς με νέες ειδήσεις οπότε μείνετε συντονισμένοι για να είστε στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Keywords
need for speed, world of warcraft, xbox one, live streaming, wii u, two worlds, ps vita, dragon age, elder scrolls, square enix, deus ex, video, games, sony, press, microsoft, ps4, xbox, εταιρεία, live, exclusive, νέα, wii, nintendo, σημαίνει, legend, zelda, wind, mario, tropical, sonic, lost, world, pokemon, professor, playstation, vita, tokyo, game, super, ps3, electronic, map, battlefield, speed, fifa, sims, update, dragon, ubisoft, capcom, blizzard, diablo, iii, heroes, pax, patch, series, konami, pro, evolution, soccer, shadow, elder, online, square, wwe, nba, xcom, warner, bros, red, studios, net, site, ειδήσεις, τελη κυκλοφοριας, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, ps vita, νικητη, αδεια, γερμανια, προγραμμα, ωρα, games, game, heroes, iii, lost, map, microsoft, nba, net, pokemon, ps4, sony, square enix, square, ubisoft, vita, xcom, αγορα, αρθρο, αξιζει, βραδυ, γεγονος, δυστυχως, δειχνει, δοθει, δωσει, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, εκθεση, ερχεται, εταιρεία, ευρωπη, ιδιο, θολο, ιαπωνικη, λαθος, λειψει, ματια, μορφη, κολωνια, ουσιαστικα, παμε, παρουσιαση, ρολο, σιγουρα, σιγουρο, σχεδια, φορα, χρονος, super, battlefield, blizzard, capcom, deus ex, diablo, dragon age, dragon, wwe, elder scrolls, evolution, exclusive, fifa, χωρα, live streaming, κολοσσος, konami, elder, legend, mario, need for speed, nintendo, pax, patch, πληροφοριες, press, professor, red, pro, speed, studios, series, sonic, shadow, σημαίνει, sims, site, soccer, online, tokyo, tropical, two worlds, update, wii, wii u, world of warcraft, world, warner, bros, χερια, zelda, electronic
Τυχαία Θέματα