League of Legends: Team Builder

Το νέο σύστημα αναζήτησης συμπαικτών της Riot Games. Άραγε θα δώσει τέλος στο ασύστολο trolling;

Είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή το League of Legends είναι το πιο διάσημο παιχνίδι στον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως 35 εκατομμύρια άτομα συνδέονται στους servers του μηνιαίως, δηλαδή πολλοί περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο διαδικτυακό παιχνίδι. Όπως γίνεται αντιληπτό, όταν

ο αριθμός των παικτών γίνεται τόσο μεγάλος τότε η πιθανότητα να συναντήσετε κάποιο κακό παίκτη ή troll αυξάνεται. Kι όπως είναι γνωστό, αν συνδέεστε συνεχώς με μη συνεργάσιμα άτομα τότε έχετε ακόμη λιγότερες ελπίδες για να κερδίσετε.

Τι είναι όμως αυτό που καθορίζει έναν κακό παίχτη; Σίγουρα οι ικανότητες παίζουν σημαντικό ρόλο όμως η εμπειρία δείχνει πως μια σωστή συνεργασία είναι αυτή που προσφέρει ευκολότερες νίκες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι οι συμπαίκτες της ίδιας ομάδας να είναι ικανοποιημένοι με την θέση που θα παίξουν καθώς και με τον champion που θα διαλέξουν. Με τα σημερινά δεδομένα πολλές φορές το υπάρχον σύστημα δεν βοηθάει και ιδιαίτερα, καθώς οι περισσότεροι δεν συνεργάζονται είτε γιατί δεν είναι καλοί σε όλους τους ρόλους είτε γιατί πολύ απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι συγκεκριμένο. Για αυτό τον λόγο η Riot ανακοίνωσε πως πρόκειται να εισάγει ένα νέο σύστημα στο matchmaking (αρχικά μόνο για τον Public Beta Testing server), το λεγόμενο Team Builder.

{youtube}fsO88QkLNmY|400|300{/youtube}

Μέχρι σήμερα η εύρεση συμπαικτών γίνονταν μονάχα βάση μέσω μιας κρυφής βαθμολογίας που έχουν όλοι οι summoners, το λεγόμενο Match Making Rating. Βάση αυτού όμως, δεν καθίσταται πάντοτε δυνατή η δημιουργία μιας ομάδας που θα συνεργαστεί και θα παίξει μεθοδικά. Με το Team Builder τα πράγματα φαίνεται πως θα αλλάξουν καθώς πέρα από το MMR θα λαμβάνονται υπόψη περισσότερα πράγματα. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της αναζήτησης των παικτών θα μπορείτε να επιλέξετε την θέση στην οποία θα θέλετε να παίξετε καθώς και τον champion. Ταυτόχρονα το σύστημα θα προσπαθεί να εντοπίσει άλλους παίκτες που δεν θα έχουν τις ίδιες προτιμήσεις με εσάς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις πριν καλά καλά αρχίσει ο αγώνας.

Η εν λόγω είδηση γενικώς δημιούργησε θετικές εντυπώσεις αν και κάποιοι είχαν να κάνουν κάποια σχόλια και παρατηρήσεις οι οποίες αφορούν τις εναλλακτικές στρατηγικές. Για παράδειγμα, υπάρχουν φορές που μια ομάδα θα θέλει να έχει δυο ή και κανέναν jungler αντί για ένα. Η Riot τόνισε ότι το Team Builder δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την ύπαρξη διαφορετικών συνδυασμών παικτών. Μάλιστα, για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα αναφέρθηκε πως το τωρινό matchmaking system αρχικά δεν θα αντικατασταθεί αλλά θα συνυπάρχει με το νέο.

To League of Legends κυκλοφορεί για PC και Mac και μπορείτε να διαβάσετε το review του GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα