Microsoft, Σκέφτεται on-screen buttons για τα Windows Phone 8 smartphones;

Ένας πολύ απλός τρόπος για να «μπουν» τα Windows Phone σε περισσότερα smartphones, είναι να απουσιάζουν τα ξεχωριστά… capacitive πλήκτρα από την πρόσοψη. Και όμως, τα τρία διακριτά πλήκτρα που υπάρχουν σε κάθε smartphone με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone καθιστούν ακριβότερη την κατασκευή

του κινητού.

H Microsoft λοιπόν θέλοντας να «ρίξει» λίγο τις hardware απαιτήσεις των Windows Phone, ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να εργαστούν με μεγαλύτερη ευελιξία ενδέχεται να τους δώσει την δυνατότητα να προσθέσουν τα πλήκτρα… στην οθόνη του κινητού (on-screen buttons), όπως συμβαίνει με πολλά σημερινά Android phones σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κατασκευαστικό κόστος.

Η Microsoft δεν έχει πάντως κατασταλάξει πάντως στο πως θα μοιάζουν τα πλήκτρα ωστόσο πραγματοποιεί δοκιμές με τις υπάρχουσες εφαρμογές για να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα που θα πρέπει να διορθωθούν. Δεν είναι πάντως κάτι δύσκολο να γίνει, αφού τα on-screen buttons μπορούν να καταλάβουν το κάτω μέρος της οθόνης σε μία μαύρη λωρίδα.

Λέγεται, ότι έτσι, κάποιοι κατασκευαστές όπως η HTC, δεν θα χρειάζεται να αναπτύξουν διαφορετικές εντελώς συσκευές από αυτές που έχουν το λειτουργικό σύστημα Android. Έτσι για παράδειγμα, θα είναι δυνατόν για μία συσκευή όπως το HTC One να δεχτεί τα Windows Phone και να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με Android και μία με Windows Phone. Χάρη σε αυτή την δυνατότητα το κατασκευαστικό κόστος μειώνεται σημαντικά και για μία εταιρεία όπως η HTC, που το έχει μεγάλη ανάγκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα