E3 2013: Απολογισμός

Τι κρατάμε από τη φετινή E3 και τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Η E3 2013 ήταν κατά την άποψή μου η πιο...επεισοδιακή όλων των εποχών. Για πρώτη φορά είδαμε την Sony και την Microsoft να λανσάρουν κονσόλα την ίδια χρονιά και να κοντράρονται στα ίσια, πολλές φορές ακόμα και με χτυπήματα...κάτω απ' τη μέση, κυρίως από την πλευρά της Sony.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρακάτω λοιπόν

θα κάνω "ταμείο" ώστε να δούμε τι κρατάμε από κάθε εταιρεία και γενικά τι μου άρεσε και τι δεν μου άρεσε από την φετινή E3. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

Microsoft
Ξεκίνησε (ως συνήθως) πρώτη τη συνέντευξη τύπου της για το Xbox One ανακοινώνοντας τιμή 500 ευρώ και κυκλοφορία τον Νοέμβριο, χωρίς ακριβή ημερομηνία. Λαμβάνοντας υπόψη της την καζούρα του Μαϊου για την παρουσίαση μισής ώρας Kinect και την πολιτική της στα μεταχειρισμένα, αποφάσισε να αφοσιωθεί μόνο στα games (άντε και λίγο παρουσίαση του Twitch.tv streaming στο Xbox One που ήταν αναγκαίο), ενώ για την πολιτική της στα μεταχειρισμένα δεν ανέφερε το παραμικρό, παρά μόνο εκτός συνέντευξης τύπου. Για μένα ήταν στάνταρ φάουλ καθώς δεν μπορεί στο Internet να υπάρχει αρνητικό κλίμα και να μην δηλώνεις κάτι δημόσια παρά μόνο σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ακόμη, η πληροφορία για το μοίρασμα των games σε έως και 10 άτομα ήταν διαμάντι και πιστεύω ότι κακώς δεν αναφέρθηκε, είτε από παράλειψη, είτε γιατί η Microsoft δεν είναι ακόμη σίγουρη για το αν θα την εφαρμόσει ή όχι. Αν το κάνει τότε οι πωλήσεις του Xbox One θα πάρουν τρελό boost γιατί μιλάμε για κάτι το προτωποριακό που θα μας γλιτώσει από εκατοντάδες ευρώ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δηλώνουμε από έως 10 φίλους ο καθένας στο forum οπότε...join the club.

{youtube}xoib87xApUA|400|300{/youtube}

Σχετικά με τα games, πραγματικά πάθαμε σοκ από τα exclusives. Το Ryse για μένα όπως το είδα θα είναι από τα πιο άρτια games, κάπου μεταξύ 9-10 (πολύ νωρίς για προβλέψεις, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του) αφού μοιάζει να έχει επικές μάχες και γραφικά που καθηλώνουν. Όπως η Crytek αποτελεί εγγύηση για το Ryse, έτσι αντίστοιχα η Remedy Entertainment ευελπιστώ να παρουσιάσει ένα ακόμη καλό δείγμα γραφής (μετά το Alan Wake) με το Quantum Break. Για το Dead Rising 3 δεν περίμενα ότι μετά το Dead Rising 2 η Capcom θα επέστρεφε στις παλιές συνήθειές της με ένα ακόμη...Xbox exclusive. Πολύ splaterrιά σε βαθμό που να ζητάμε έλεος. Το Forza Motorsport 5 προβλέπω αντίστοιχα ότι θα κάνει το μπαμ στα racing, έχοντας προβάδισμα στον τεχνικό τομέα (Xbox One > PS3) έναντι του Gran Turismo 6 (συνηθίζει άλλωστε να κερδίζει τον αιώνιο αντίπαλό του). Το επόμενο Halo θα τιμηθεί από τους fans της σειράς και το Titanfall της Respawn θα έχει ακατάπαυστη δράση και kills, όπως μας έχουν συνηθίσει τα...δυνατά στελέχη της Infinity Ward από τη σειρά Call of Duty που αγαπήσαμε. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η Respawn απέκτησε τα..."μεγάλα κεφάλια" της Infinity Ward, άρα έχουμε πολλούς λόγους να τους εμπιστευτούμε γιατί θα καθοδηγήσουν σωστά τους developers με τους οποίους θα εργαστούν.

Με τα σημερινά δεδομένα βλέπουμε ότι η Microsoft παίζει μπάλα μόνη της με τους exclusive τίτλους, ενώ πραγματοποίησε και δυνατές συνεργασίες. Έχει στο πλευρό της ακόμα και την Insomniac Games που κάποτε ανέπτυσσε το Resistance για την Sony και τώρα αποφάσισε να συνεργαστεί με εταιρεία εντός συνόρων. Είναι περιττό μετά από την παραπάνω λίστα να αναφέρω πως τα Watch Dogs, Assassin's Creed 4, FIFA 14 και ένα σωρό ακόμη games τα αγοράζετε αν θέλετε και σε PS3, Xbox 360 ή ακόμα και PC, καθότι είμαστε σε στάδιο "multiplatform μετάβασης" απ' τη μία γενιά στην άλλη. Πιστεύω ότι δεν θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς την κονσόλα όγδοης γενιάς θα την πάρετε για τα exclusives. Ακόμα κι αν υπήρχαν games που θα ήταν console exclusives και θα κυκλοφορούσαν και σε PC, ίσως κάποιοι από εσάς σκεφτόντουσαν ακόμα κι αυτή τη λύση από την αγορά ενός Xbox One (για οικονομικούς λόγους). 500 ευρώ δεν είναι λίγα. Απ' την άλλη όποιος θέλει εδώ και τώρα games που δείχνουν ότι θα γίνουν τα καλύτερα της ερχόμενης σεζόν κι έχει να τα ακριβοπληρώσει θα πάει προς Microsoft μεριά.

Sony
Η μεγάλη κερδισμένη της E3. Είχα πει στην εκπομπή και στο προηγούμενο editorial ότι αν έβγαινε η Sony και ανακοίνωνε "Δεν θα χρεώσουμε τα μεταχειρισμένα και δεν θα ζητήσουμε always online" θα βγει και θα πάρει πανηγυρικά την E3. Πράγματι δικαιώθηκα ως προς το ότι όντως βγήκε και είπε ακριβώς αυτά τα δύο πράγματα. Ειλικρινά έχω την εντύπωση ότι δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε κι ότι αυτό θα πέρασε από το μυαλό πολλών ακόμη Marketing managers εκεί στη Sony. Τι πιο αυτονόητο από το να βγεις και να χτυπήσεις σκληρά τον ανταγωνιστή σου και να δείξεις ότι σέβεσαι τους gamers, πόσο μάλλον όταν η press conference σου έπεται. Αλλά την E3 η Sony δεν την "πήρε πανηγυρικά". Αυτό που δεν προέβλεψα και που δεν ξέρω αν το είχατε προβλέψει κάποιοι από εσάς, είναι ότι θα δούμε πολύ λίγα exclusives κι ότι θα χρεώσει το online multiplayer. Πίστευα ότι δεν θα άφηνε στην άκρη ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει έναντι της Microsoft. Την ξέρουμε πολύ καλά για τα δυνατά exclusives του PS3, για το δωρεάν online multiplayer, για τις προσφορές PS Plus (που προσπαθεί τώρα να δώσει η Microsoft για τα Xbox Live Gold members) και για το region-free. Όταν όμως τώρα "κόβεις ένα δάχτυλο" γιατί βλέπεις ότι τα PSN members αυξάνονται και πρέπει να καλύψεις το κόστος των servers...τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

Μέσα σ' όλα αυτά δε θα μάθουμε ποτέ αν το PS4 θα ανακοινωνόταν έτσι κι αλλιώς στα 400 ευρώ ή αν η Sony αποφάσισε τελευταία στιγμή να το ρισκάρει (επειδή προηγήθηκε η Microsoft) και να ανακοινώσει -100 ευρώ στην τιμή. Σατανικό και ακραίο σενάριο αλλά τίποτα να μην αποκλείουμε. Πολλοί θα θυμάστε ότι το PS3 είχε τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ, την οποία λίγοι τιμήσατε στο λανσάρισμα. Θα μου απαντήσετε κάποιοι "Το blu-ray ήταν τότε ακριβό" και θα πάμε σε άλλη κουβέντα, αλλά προς το παρόν ας το αφήσουμε. Εγώ κρατάω ότι η Sony θέλει να πάρει τη νίκη από την Microsoft στην 7η γενιά ώστε το PS3 να ξεπεράσει και το Xbox 360 σε πωλήσεις, όπως έκανε αντίστοιχα το PS2 με το Xbox. Το λάθος της Sony ήταν ότι άργησε με το PlayStation 3 (πάλι το blu-ray έβαλε το χεράκι του) κι αναγκάστηκε να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά την 7η γενιά αντί να μπει στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Πάντοτε ρωτούσαν οι gamers μεταξύ τους "Ποια κονσόλα είναι 1η σε πωλήσεις?" και η σειρά πήγαινε 1)Wii, 2)Xbox 360, 3)PS3 κάτι που επηρέασε την αγορά. Η Sony θέλει να μπει στη 2η θέση, έστω και τελευταία στιγμή. Γι' αυτό δεν δόθηκε η απαραίτητη βάση στα exclusives του PS4.

{youtube}DmoZAPDV3ew|400|300{/youtube}

Όταν η Polyphony Digital ασχολείται τόσα χρόνια με το Gran Turismo 6, η Quantic Dream με το Beyond: Two Souls και η Naughty Dog με το The Last of Us πρακτικά έχεις τις τρεις μεγάλες εταιρείες ανάπτυξής σου να δουλεύουν για την προγενέστερη κονσόλα. Γιατί; Επειδή πολύ απλά η Sony θέλει να δει πωλήσεις. Θέλει χρήμα. Πούλησε τα δύο μεγαλύτερα κτίριά της και χρειάζεται ρευστό. Τι πιο σίγουρο από τα 75 εκατομμύρια κατόχων PS3. Αφού λίγοι είναι αυτοί που αγοράζουν κονσόλα τους πρώτους μήνες, η Sony σκέφτεται ότι θα καλύψει το έδαφος αργότερα. Το PlayStation 4 δεν ήταν έτοιμο από πλευράς τίτλων και η Sony κάνει τρελό αγώνα δρόμου. Τουλάχιστον πρόλαβε να ξεκινήσει από την ίδια γραμμή εκκίνησης με την Microsoft.

Από exclusives λοιπόν τι έχουμε; Καταρχήν το The Order: 1886 της Ready at Dawn που μετά τα God of War στο PSP θα ετοιμαστεί για το πρώτο μεγάλο της crash test. Το Killzone Shadowfall θα πρέπει να παρουσιάσει πραγματικά μια πρωτοποριακή εικόνα και να εμφαθύνει περισσότερο στο σενάριο ώστε να μην καταλήξει επαναλαμβανόμενο. Πάμε προς Sony Japan μεριά, εκεί όπου απ' τη μία το The Last Guardian είναι σαν το γεφύρι της Άρτας κι απ' την άλλη ανακοινώνεται το Knack, το οποίο έχει χαρακτήρες που θυμίζουν το στυλάκι της σειράς Ratcet & Clank οπότε πιστεύω ότι θα πιάσει τουλάχιστον αυτό το κοινό. Στα υπόλοιπα exclusives, τo Driveclub δύσκολα θα κοντράρει το Forza 5 καθότι η Evolution Studios ποτέ δεν κατάφερε να κάνει το MotorStorm AAA τίτλο. Τέλος, το inFamous Second Son έχει εισπράξει θετικά σχόλια κυρίως λόγω του πρωταγωνιστή Delsin Rowe που έχει αλήτικο και ταυτόχρονα ευχάριστο υφάκι. Τα games που θα αργήσουν πολύ είναι το Mad Max και το επόμενο video game της Quantic Dream. Γιατί όπως και με το Kara Tech demo που έγινε Beyond: Two Souls, έτσι και τώρα με τον Dark Sorcerer, κάτι μαγειρεύεται και οι Γάλλοι ψάχνουν για να δουν αντιδράσεις.

Ubisoft
Μιλώντας για Γάλλους, η Ubisoft με εξέπληξε θετικά για άλλη μια φορά. Απέδειξε γιατί είναι ο No.1 publisher στην Ευρώπη, καθώς ύστερα από το Watch Dogs που ανακοίνωσε στο κλείσιμο της περυσινής της συνέντευξης τύπου στην E3, τώρα επανέλαβε το ίδιο με το Tom Clancy's: The Division. Open World MMO Shooter/RPG. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Πραγματικά αν καταφέρουν οι developers της Massive Entertainment να τρέχει το MMO τους ομαλά, με πολλά ενδιαφέροντα quests, καλογραμμένο story, δυνατό PvP και με ελάχιστο lag, τότε θα μιλάμε για ένα online game κόσμημα (ουπς, ζήτησα πολλά η αλήθεια είναι). Τα sieges πάντως που μου αρέσουν και που τα ζητάω σε MMORPG δεν θυμίζω ότι θα τα δούμε στο The Division. Όσο για τον developer, θυμίζω ότι η Ubisoft Massive είχε αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του development του Far Cry 3. Αυτό από μόνο του αποτελεί εγγύηση. Στα θετικά των όσων είδαμε συγκαταλέγω και το The Crew, τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά, παρότι δημιουργείται από νέους developers.

Electronic Arts
Το Titanfall συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα και δικαίως. Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με το Mirror's Edge 2. Δεν ήμουν fan του πρώτου μέρους και θεωρώ ότι παρά τον Open World χαρακτήρα του και την Frostbite Engine 3, θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς EA για να δούμε κάτι καλό. Τουλάχιστον με την παλιά φόρμουλα. Μα First-Person Shooter και να πηδάς πλατφόρμες; Ξέρω ότι πολλοί αντιδράτε αλλά δεν βρήκα κάτι το συνταρακτικό στο πρώτο μέρος. Κατά τα άλλα, η EA θα έχει σίγουρα κέρδη από EA Sports. Το FIFA 14 θα το τιμήσετε, ακόμη κι αν έχει λίγες βελτιώσεις, ενώ το NBA Live 14 προσπαθεί να επιστρέψει δυνατό για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας απ' το NBA 2K14 της (απούσας) 2K Games. Με όσα είδα πάντως συνολικά απ' την EA, ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Καλά θα κάνουν οι αμερικανοί μετά τα online pass να σταματήσουν και τα...offline pass που σκέφτονται στην 8η γενιά, διότι επικοινωνιακά κυρίως με τα DLC ο περισσότερος κόσμος έχει δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για αυτούς (όπως π.χ. με την ανάδειξη της χειρότερης εταιρείας για την Αμερική) και είναι κρίμα. Αφού φτιάχνεις καλά games αγαπητή EA, σταμάτα να ζητάς επιπλέον χρήματα και δείξε ότι σέβεσαι τους fans σου. Α, και όταν λανσάρεις νέο online game (βλέπε Sim City) αγόραζε και μερικούς servers παραπάνω.

Nintendo
Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από ένα μαγνητοσκοπημένο Nintendo Direct. Μετά το λανσάρισμα του Wii U ήθελα την Nintendo να βγει και να δείξει live τα νέα της games για να πουλήσει καλύτερα (επικοινωνιακά) τα προϊόντα της. Οι πωλήσεις της οικιακής της κονσόλας δεν είναι οι αναμενόμενες και το μειονέκτημα λόγω hardware θα γίνει ακόμη πιο έντονο όσο περνάνε τα χρόνια. Σκεφτείτε απλά ότι η EA έχει "πηδήξει απ' το κότερο" αφού το Wii U δεν τρέχει καν Frostbite Engine 2. Από εκεί λοιπόν που πολλές εταιρείες εμπιστεύονται την Nintendo, κατά βάση πέρα από τα multiplatform θα πρέπει να στηριχθεί στα πόδια της. Η Ubisoft δεν κράτησε την υπόσχεσή της για Rayman Legends exclusive και το μόνο third-party που αξίζει κατά την άποψή μου είναι το Bayonetta 2.

{youtube}13D1I5s236o|400|300{/youtube}

Από εκεί και πέρα, αναμενόμενα το νέο Super Mario 3D World καθώς και το Mario Kart 8 θα σπάσουν τα ταμεία. Όμως με τα remakes των The Legend of Zelda: Wind Waker και με την παραδοσιακή 2D συνταγή του Donkey Kong Country: Tropical Freeze, οι ιάπωνες όχι μόνο δεν δημιουργούν νέες σειρές, αλλά μας καλούν να ξαναπαίξουμε...παλιές συνταγές. Δεν γίνεται αγαπητοί ο Donkey Kong κι ο Mario να έβγαιναν 3D στο Nintendo 64 και να μην εξελίχθηκαν από τότε στο βαθμό που θα έπρεπε. Ας υπήρχε όχι μόνο ένα νέο Zelda αλλά πολλές ακόμη νέες σειρές για να μπορέσουμε να πιστέψουμε πραγματικά ότι θα δούμε κάτι το πρωτοποριακό από την Nintendo. Αυτή η οποία χάραξε το δρόμο με τα χειριστήρια των SuperNES, Nintendo 64, Gamecube, Wii και τώρα του Wii U, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι χρόνια μπροστά στο σχεδιασμό των controllers και χρόνια πίσω στο σχεδιασμό των games. Μπορούμε να δούμε νέα franchises; Για παράδειγμα, αντί για νέο sequel του Pikmin περιμέναμε προσπάθειες τύπου Ryse, ZombiU ή (πιο πρόσφατα) The Last of Us. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε τίτλους που ενώ δεν είναι casual απευθύνονται πρωτίστως σε πιο casual κοινό ή (αν προτιμάτε) σε λιγότερο hardcore gamers. Αντίθετα, το Χ (ή Xeno ή Xenoblade 2 όπως θέλετε πείτε το καθότι αναμένουμε ακόμη το όνομά του) θα είναι σίγουρα ένα πολυαναμενόμενο JRPG.

Παρόλα αυτά, στο 3DS η Nintendo συνεχίζει να ξεχωρίζει και θεωρώ ότι έχει μονίμως games που μπορούν να κάνουν μεγαλύτερες πωλήσεις από αυτά του PS Vita. Μετά το Luigi's Mansion 2, τώρα έρχονται τα Animal Crossing: New Leaf, Mario & Luigi: Dream Team και μετέπειτα τα Shin Megami Tensei IV, Monster Hunter 4 (για Ευρώπη δεν γνωρίζουμε ακόμη το πότε), Pokemon X/Y, καθώς και τα Super Smash Bros. και Sonic Lost Word που θα δούμε τόσο στο 3DS όσο και στο Wii U. Πολλά λοιπόν τα games αλλά είναι ζήτημα αν 1-2 από αυτά θα είναι τέτοια ώστε να θεωρήσω ότι η Nintendo έχει "βαριά πυροβολικά" που θα σηκώσουν τις πωλήσεις της. Μακάρι να διαψευστώ. Πάντως ομολογώ ότι είχα όνειρα του τύπου Live press conference και να βγαίνει η Konami να λέει "Ανακοινώνουμε νέο exclusive 2D Castlevania στο Wii U". Με αυτό το πλευρό θα κοιμηθώ, να είστε βέβαιοι.

8η γενιά κονσολών: Ποιος θα κερδίσει;
Console Wars: Part 8. Η μάχη ξεκίνησε και ήδη έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις σας που διαβάζουμε στο forum του GameWorld. Παρακολουθήσαμε μια E3 με περισσότερες ειδήσεις από ποτέ, μεγάλες κόντρες αλλά και έναν απόντα, την Take-Two, που δεν μπήκε καν στον κόπο να παρουσιάσει το νέο Grand Theft Auto V. Ποιος θα νικήσει λοιπόν στην όγδοη γενιά; PlayStation 4, Xbox One ή Wii U; Πολλοί λένε ότι η Nintendo δύσκολα θα ανακάμψει, κυρίως λόγω έλλειψης κορυφαίων exclusives που έχουν οι άλλες κονσόλες αλλά και γιατί όταν ξεκινάει με λίγες πωλήσεις δύσκολα "το γυρνάει". Προς το παρόν αυτό που κρατάμε είναι ότι παρά την όποια κρίση και τα συνεχόμενα κλεισίματα εταιρειών που ακούμε, τα games που έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες θα μας κάνουν για άλλη μια φορά να μην προλαβαίνουμε να παίζουμε. Σε αυτό βοηθούν πολύ και οι indie developers από τους οποίους παίρνουμε games που είναι ευχάριστες εκπλήξεις τη στιγμή που δεν έχουμε ακούσει τίποτε για αυτά έως ότου κυκλοφορήσουν. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με όσα είδα και θεωρώ ότι αυτή η E3 δεν είχε καμία σχέση με την περυσινή, η οποία αν θυμάστε παρουσίασε το μικρότερο ενδιαφέρον σε σχέση τουλάχιστον με ότι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Πριν κλείσουμε να σας θυμίσω να διαβάσετε οπωσδήποτε τα άρθρα PlayStation 4 vs Xbox One και Τι θα ισχύσει με τα μεταχειρισμένα. Το πρώτο από αυτά τα δύο άρθρα είναι προγενέστερο της E3 οπότε αναμείνατε το update απ' τον Παντελή.

Let the game begin. Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας για το ποιος θα κερδίσει στην 8η γενιά κονσολών. Κάτι μου λέει πάντως ότι θα γίνει "σφαγή" μεταξύ Microsoft και Sony. Προς όφελός μας φυσικά!

Keywords
call of duty, god of war, xbox one, assassins creed, xbox 360, xbox live, naughty dog, playstation 4, nba live, wii u, super mario, ps vita, έως ότου, sony, microsoft, εταιρεία, xbox, games, μμε, forum, join, club, σοκ, quantum, capcom, exclusive, μπαμ, ps3, halo, δραση, infinity, watch, dogs, fifa, λύση, online, press, προσφορες, live, psn, ps4, playstation, quantic, dream, dog, order, dawn, god, psp, crash, test, japan, guardian, evolution, studios, aaa, infamous, son, rowe, mad, max, video, game, tech, demo, ubisoft, world, mmo, pvp, lag, ουπς, mmorpg, crew, electronic, edge, fan, engine, sports, nba, offline, dlc, city, nintendo, wii, νέα, super, mario, legend, zelda, wind, tropical, sequel, jrpg, vita, leaf, luigi, team, monster, hunter, pokemon, bros, sonic, lost, konami, ειδήσεις, auto, update, begin, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, madwalk, 600 δις, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, δυνατα, playstation 4, jrpg, ps vita, δωρεαν, μμε, ονειρα, τα νεα, aaa, dlc, edge, games, game, guardian, hunter, lost, mad, microsoft, mmo, mmorpg, nba, nba live, pokemon, psn, ps3, ps4, pvp, sony, super mario, test, ubisoft, vita, xbox 360, xbox live, αγορα, αρθρα, ελεος, αξιζει, απλα, βγαινει, γεφυρι της αρτας, γινει, γινεται, δειξε, δυστυχως, δωσει, δειγμα, δοθηκε, ευχαριστο, εγινε, εγγυηση, εδαφος, ευρω, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, ενδιαφεροντα, επρεπε, ερχονται, εταιρεία, ετοιμο, ευρωπη, έως ότου, ζεστη, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, εικονα, κλιμα, κοσμημα, κτιρια, λαθος, λύση, ματια, μηνες, μπαμ, μεταχειρισμενα, μυαλο, νικη, ονομα, οπωσδηποτε, οφελος, παμε, παρουσιαση, πηγαινε, πωλησεις, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, σιγουρη, σιγουρο, συγκεκριμενα, σειρα, συνταγη, σοκ, σχολια, τιμη, φαουλ, φορμουλα, φορα, χρημα, auto, super, begin, call of duty, capcom, sequel, club, crash, crew, dawn, demo, free, dogs, dream, engine, evolution, exclusive, fan, fifa, forum, god of war, god, halo, join, ιδιαιτερο, watch, infamous, japan, konami, lag, legend, leaf, luigi, mario, max, μια φορα, μοιαζει, monster, μπροστα, naughty dog, dog, infinity, nintendo, son, offline, sports, order, ποδια, press, party, quantum, quantic, rowe, ray, studios, sonic, σωρο, team, tech, online, τρελο, tropical, update, θετικα, wii, wii u, world, bros, ξεκινησε, zelda
Τυχαία Θέματα