Τιμητική διάκριση για τον Shigeru Miyamoto

King of Nintendo, First of His Name κ.λπ.

Σύμφωνα με αναφορές του Kotaku, που έρχονται απ' ευθείας από την Άπω Ανατολή, η ιαπωνική κυβέρνηση βράβευσε, μεταξύ άλλων, επιφανών πολιτών της Ιαπωνίας, τον Shigeru Miyamoto, αποδίδοντάς του την τιμητική διάκριση του Προσώπου Πολιτισμικής Αξίας (Person of Cultural Merit).

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Shigeru Miyamoto είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργικούς εγκεφάλους της Nintendo

και υπεύθυνος για τη δημιουργία και την ενθρόνιση μερικών από τα μεγαλύτερα franchises της εταιρείας, όπως η σειρά Super Mario Bros. (και όλα τα παρακλάδια της), το Starfox και, φυσικά, η σειρά The Legend of Zelda. Οι Ιάπωνες που λαμβάνουν αυτή τη διάκριση είναι άτομα που έχουν προσφέρει έργο ζωής σε όλα όσα αφορούν στην κουλτούρα, τις τέχνες, τη μουσική, την επιστήμη και την ακαδημαϊκή ζωή. Η διάκριση αυτή αποδίδεται μια φορά το χρόνο, ενώ φέτος, μαζί με τον Shigeru Miyamoto, τη διάκριση έλαβε ο mangaka Moto Hagio (They Were Eleven, The Poe Clan), όπως και ο δημιουργός ταινιών Nobuhiko Obayashi (House, Hanagatami), ενώ παλαιότερα την ίδια βράβευση έλαβε ο Shigeru Mizuki για τη δουλειά του επάνω στο GeGeGe no Kitaro, και ο Hayao Miyazaki για τη δουλειά του στο Studio Ghibli.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η διάκριση αυτή δίνεται σε ένα πρόσωπο της βιομηχανίας των videogames.

switchnintendo ds3dsgamecubegameboy advancewiiwiiu
Keywords
Τυχαία Θέματα