Συνέχεια εξαγορών για την Embracer

Η Embracer Group, η γνωστή μητρική εταιρεία ενός συνεχώς αυξανόμενου και πλέον αρκετά διευρυμένου καταλόγου Studios αλλά και εκδοτών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι THQ Nordic, Gearbox, Plaion (πρώην Koch Media) και Saber Interactive, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την

Middle-earth Enterprises, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα κατέχει τα δικαιώματα του IP του  “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, του “Χόμπιτ” καθώς και  διάφορα ακόμη IP που σχετίζονται με τη Μέση Γη. Η τιμή την εν λόγω εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκε προς το παρόν «για εμπορικούς λόγους».

Η εξαγορά δεν σημαίνει ότι η Embracer Group θα κατέχει τα λογοτεχνικά έργα του Tolkien, τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν ιδιοκτησία του Tolkien Estate. Ωστόσο, ο όμιλος της Embracer θα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας που κατέχει τα δικαιώματα προσαρμογής αυτών των βιβλίων σε ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα, Funko Pops κλπ. Όταν ολοκληρωθεί πλήρως  η εξαγορά, η Embracer θα κατέχει την Middle-earth Enterprises, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην Saul Zaentz Company.

Εκτός από την εξαγορά των δικαιωμάτων ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του θεάματος, η Embracer ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από άλλες εξαγορές. Έτσι, η εταιρία με έδρα την Σουηδία θα αποκτήσει την Tripwire Interactive, το studio πίσω από την ανάπτυξη του Killing Floor, καθώς και την Limited Run Games, η οποία ειδικεύεται σε φυσικές εκδόσεις indie παιχνιδιών. Μια ακόμη εξαγορά η οποία ανακοινώθηκε είναι αυτή των  Tuxedo Labs, του studio που είναι υπεύθυνο για το Teardown, το οποίο θα ανήκει πλέον στην Embracer Group υπό τη θυγατρική της, την Sabre Interactive. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τις παραπάνω εξαγορές παραμένουν άγνωστα προς το παρόν και πάλι εξαιτίας «εμπορικών λόγων». Το studio Singtrix, το οποίο ειδικεύεται στα συστήματα καραόκε,  και έχει έδρα το Λος Άντζελες θα ενταχθεί επίσης στο Embracer Group.

Τέλος, η Embracer ανακοίνωσε την εξαγορά του πρώτου της studio με έδρα την Ιαπωνία. Το Tatsujin studio διευθύνεται από τον Masahiro Yuge, έναν από τους ιδρυτές του εμβληματικού studio Arcade παιχνιδιών Toaplan, γνωστό για παιχνίδια όπως το Truxton, το Snow Bros και το Flying Shark. Επίσης, ανακοινώθηκε η απόκτηση των δικαιωμάτων όλου του καταλόγου του Toaplan studio σε μία ξεχωριστή συμφωνία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η νέα ομάδα του Tatsujin studio μπορεί πλέον να εργαστεί ξανά και σε τίτλους που είχε δημιουργήσει στη θητεία των μελών της στην Toaplan. Στον κατάλογο της εταιρίας προστέθηκε και η Bitwave Games, ένα σουηδικό studio με πάθος για τα ρετρό παιχνίδια. Η Ebracer ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε μια ακόμη εταιρεία που βρίσκεται στο χώρο του  “PC και console gaming”, της οποίας  το όνομα δεν αποκάλυψε ακόμη για εμπορικούς λόγους.

Η εταιρία ενημέρωσε πως πλέον έχει 220 τίτλους υπό ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων 25 AAA παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν έως το οικονομικό έτος του 25/26. Τόνισε, κλείνοντας, πως στα πλαίσια της Gamescom θα υπάρξουν πολλαπλές ανακοινώσεις για τίτλους της.

The post Συνέχεια εξαγορών για την Embracer appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα