Ολοκληρώθηκε και επίσημα η απόκτηση της Codemasters από την ΕΑ

Η EA επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες ότι η απόκτηση της Codemasters ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει την τελευταία στιγμή την Take-Two για την απόκτηση του studio, προσφέροντας 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Take Τwo είχε καταθέσει μια πρόσφορα απόκτησης έναντι 994 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Electronic

Arts έχει πληρώσει 604 pence (περίπου 8,37 δολάρια) σε μετρητά για κάθε μετοχή της Codemasters, σε μια συμφωνία που περιγράφεται ως “μια συναρπαστική νέα εποχή στην racing gaming entertainment”.

“Αυτή είναι η αρχή μιας συναρπαστικής νέας εποχής για τους racing τιτλους, καθώς φερνουμε κοντα τις ταλαντούχες ομάδες της Electronic Arts και της Codemasters”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της EA Andrew Wilson. “Το Racing fandom συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως και τα franchise στο συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο μας θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε καινοτόμες νέες εμπειρίες και να φέρουμε περισσότερους παίκτες στον ενθουσιασμό των αυτοκινήτων και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι ομάδες μας θα είναι μια παγκόσμια δύναμη στo στην racing entertainment, με καταπληκτικά παιχνίδια για παίκτες σε κάθε πλατφόρμα και δεν μπορούμε να περιμένουμε να ξεκινήσουμε”.

Όπως έχει αναφέρει προηγουμένως η EA, η απόκτηση της Codemasters θα διευκολύνει την κυκλοφορία ενός ετήσιου racing τίτλου από την εταιρεία, με τα F1, DIRT, DiRT Rally, GRID, Project CARS και Need for Speed να βρίσκονται τώρα όλα κάτω από το banner της Electronic Arts. Μαζί, ο publisher και ο developer “θα είναι σε θέση να φέρουν στους fans σε τακτική βάση, νέο και συναρπαστικό racing περιεχόμενο, εκτός από το να προσεγγίζουν περισσότερες πλατφόρμες και περισσότερες περιοχές του κόσμου”, αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΕΑ.

“Σήμερα είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της Codemasters και μια συναρπαστική μέρα για τους υπαλλήλους και τους παίκτες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Codemasters Frank Sagnier. “Η συνεργασία με την EA θα επιτρέψει στις ομάδες μας να φέρουν τα φημισμένα franchise μας σε νέα ύψη και να προσεγγίσουν ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό μέσω του δικτύου των παικτών τους. Μαζί μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο των racing για να δημιουργήσουμε ακόμη πιο συναρπαστικές εμπειρίες για τους λάτρεις των racing σε όλο τον κόσμο”.

We're excited to welcome @Codemasters to the EA family! pic.twitter.com/y3yYB94vmF

Electronic Arts (@EA) February 18, 2021

The post Ολοκληρώθηκε και επίσημα η απόκτηση της Codemasters από την ΕΑ appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα