Guilty Gear -Strive- Preview

Μαμά, θα μου το πάρεις το Πάσχα;

Από το 2019 που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Guilty Gear Strive, το περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και με δάχτυλα που προσμένουν πώς και πώς να αρχίσουν να τρίζουν και να πονάνε. Γιατί όχι άλλωστε; Η σειρά έχει αποδείξει πολλάκις την ποιότητά της προσφέροντας fighting εμπειρία με βάθος και ουσιώδεις επιλογές στους χαρακτήρες. Η Arc System Works συνηθίζει να ντύνει το εξαιρετικό της

gameplay και με δυνατά σενάρια, που κάνουν ακόμα και ορισμένα anime να φαντάζουν φτωχότερα σε πλοκή και περιεχόμενο.

Ας τα αφήσουμε όλα αυτά για το review. Μετά από το πολύ πετυχημένο Dragon Ball FighterZ και τα εξαιρετικά Blazblue, το Guilty Gear Strive ήρθε επιτέλους, προς το παρόν σε beta μορφή την οποία είχαμε την τιμή και τη χαρά να μαγαρίσουμε με τα χεράκια μας.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το session για press και influencers κοντεύει να τελειώσει κι έχοντας παίξει κάμποσα ματσάκια – και με τις αισθήσεις ακόμα πιο νωπές κι από μπογιά σε φρεσκοβαμμένο παγκάκι – μπορούμε να πούμε ότι ο Απρίλης είναι, δυστυχώς, πολύ μακριά.

Αυτό, φυσικά, γιατί τότε έχει οριστεί η κυκλοφορία του παιχνιδιού και τότε θα είμαστε στη θέση να απολαύσουμε όλα αυτά που στη beta έκδοση χαρακτηρίζονταν “under development”. Ας είναι όμως, γιατί ακόμα κι από τα λιγοστά που διατέθηκαν μπορούμε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα.

Πρωτίστως, έχουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον tutorial, που βρίσκεται για να βοηθήσει τον νέο παίκτη να μπει στο νόημα και να εντρυφήσει στα μυστικά του παιχνιδιού. Κρατείστε έναν ακόμα αστερίσκο για το review, μιας και τα tutorials τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.

Πέραν αυτού, υπάρχει η επιλογή για offline battle ενάντια στην ΑΙ, με κάμποσα επίπεδα δυσκολίας, καθώς και το online mode. Εκεί, αφού παίξετε μια παρθενική μάχη, το παιχνίδι σάς εισάγει στο νέο του Tower όπου κάθε επίπεδο αντιστοιχεί και στο επίπεδο των μαχητών που φιλοξενεί.

Έτσι γνωρίζετε ότι εκεί θα βρείτε παίκτες της δικής σας κλάσης, εξασφαλίζοντας ένα καλό matchmaking. Αυτή τουλάχιστον ήταν η πρόθεση των δημιουργών, μιας και κατά την περίοδο της beta βρήκαμε όλους κι όλους τέσσερις αντιπάλους και μάλιστα όχι ιδιαίτερα κοινωνικούς.

Τι κι αν φτιάξαμε επιμελώς το avatar μας; Τι κι αν πήραμε όλες τις σωστές πόζες και τους προκαλέσαμε κραδαίνοντας το α-λα Minecraft δικράνι μας; Η ανταπόκριση ήταν μικρή, και λογικό, από μια άποψη, καθώς όλοι είναι ακόμα μουδιασμένοι από το τεστάρισμα του νέου τίτλου.

Πιθανότερο όμως να ήταν μουδιασμένοι από τα εντυπωσιακά visuals και το καινούριο wall breaking feature του παιχνιδιού, που όντως μαρτυρούν μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, ή από τα πολλαπλά Roman cancels και Psych Bursts. Αυτά προσφέρονταν απλόχερα και στα δύο διαθέσιμα modes της beta και υλοποιούνταν από τους 13 διαθέσιμους χαρακτήρες με εντυπωσιακό τρόπο.

Σίγουρα όμως θαύμασαν το εξαιρετικό netcode (το γνωστό πλέον Rollback), που εξασφάλισε ομαλότατες μάχες χωρίς την παραμικρή διακοπή (παρ’οτι ακόμα σε beta). Οι λιγοστές μάχες ήταν άκρως απολαυστικές, χωρίς lag, παρά τα έντονα εφέ και τα εξαιρετικά visuals.

Έτσι είδαμε ότι το ρευστότατο και χαρακτηριστικό gameplay της σειράς, τιμάει τις ρίζες του και προσπαθεί να προσδώσει το κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει, οι εντυπώσεις από τη beta ήταν θετικότατες και μένει πλέον να κάνουμε (ακόμα πιο) σκληρή αναμονή μέχρι τον Απρίλιο για να διαπιστώσουμε αν όντως το Guilty Gear Strive αποτελεί ένα “διαφορετικό Guilty Gear”, όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του.

Το Guilty Gear -Strive- θα κυκλοφορήσει στις 9/4/21 για PS4, PS5 και PC, με δωρεάν αναβάθμιση στην έκδοση του PS5 για όσους το αγοράσουν για το PS4. Η δοκιμή της closed beta έγινε στην έκδοσή της για το PS4 με κωδικό που λάβαμε από την Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Guilty Gear -Strive- Preview appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα