Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου και χρονιάς της Activision-Blizzard

Πρωταγωνιστής το Call of Duty.

Τα οικονομικά αποτέλεσμα του τέταρτου τριμήνου και του οικονομικού έτους έδωσε στη δημοσιότητα η Activision-Blizzard. Για το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα κινήθηκαν στα 1,99 δις δολάρια, πτώση 17%, ενώ τα καθαρά έσοδα έπεσαν κατά 23% στα 525 εκατομμύρια δολάρια. Για το σύνολο του έτους καταγράφτηκαν έσοδα 6,49 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώση 13%, και καθαρά έσοδα 1,5 δισεκατομμύρια

δολάρια, πτώση 19%.

Οι εν ενεργεία χρήστες έφτασαν τους τελευταίους τρεiς μήνες τους 409 εκατομμύρια, γεγονός που οφείλεται στο Call of Duty Mobile, το οποίο ξεπέρασε τις 150.000.000 εγκαταστάσεις σε κινητά και ταμπλέτες. Το Call of Duty ήταν το μόνο franchise της εταιρείας που παρουσίασε αύξηση πωλήσεων, με το φετινό Modern Warfare να ξεπερνάει το περσινό Black Ops 4, ενώ για άλλη μια χρονιά ήταν το franchise με τις μεγαλύτερες upfront πωλήσεις. Το World of Warcraft τέλειωσε το 2019 με διπλάσιους ενεργούς παίκτες από το προηγούμενο τρίμηνο, και το Overwatch ξεπέρασε τους 50 εκατομμύρια χρήστες. Το Candy Crush Saga κατέγραψε 249 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με τον τίτλο να αποτελεί το No. 1 σε έσοδα παιχνίδι στην αμερικάνικη αγορά, και τα διαφημιστικά bookings να ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση της τάξεως του 80% από έτος σε έτος.

Η Activision, παρά την επιτυχία του Call of Duty, κατέγραψε πτώση εσόδων 10%, στα 2,22 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που οφείλεται και στην αποδέσμευση του Destiny. Η Blizzard κατέγραψε ετήσια έσοδα 1,72 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώση από έτος σε έτος της τάξεως του 25%, ενώ η King παρουσίασε και εκείνη 3% πτώση εσόδων για το έτος, στα 2,09 δισεκατομμύρια δολάρια. Για το 2020 η Activision Blizzard περιμένει έσοδα 6,45 δισεκατομμύρια δολαρίων, ενώ επιβεβαίωσε την κυκλοφορία ενός τίτλου Call of Duty για τέταρτο τρίμηνο του έτους, τη συνέχεια της υποστήριξης στο World of Warcraft Classic, το alpha testing του Diablo Immortal, καθώς και μελλοντικές ανακοινώσεις για διάφορους remastered και reimagined τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα