"Λουκέτο" στο studio του Cliff Bleszinski

Μετά την αποτυχία των LawBreakers και Radical Heights.

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον Cliff Bleszinski και τη Boss Key Productions, καθώς όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω μίας ανάρτησης στο Twitter, το studio σταματά τη λειτουργία του. H ιστορία της Boss

Key Productions ξεκίνησε πριν 4 χρόνια όταν την ίδρυσε ο γνωστός δημιουργός, και έχει αναπτύξει δύο τίτλους, το LawBreakers και το Radical Heights. Το πρώτο είναι ένα hero based first person shooter που κυκλοφόρησε τo 2017 για PS4 και PC, ενώ το δεύτερο είναι ένας battle royale τίτλος που ξεκίνησε την πορεία του τον Απρίλιο του 2018 μέσω του Early Access προγράμματος του Steam.

Το κοινό σημείο των δύο τίτλων αλλά και ο λόγος της μη επιτυχημένης τους πορείας στην αγορά, είναι πως και τα δύο βασίστηκαν σε κάποια είδη που είχαν τεράστια επιτυχία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως καθυστέρησαν σημαντικά να κυκλοφορήσουν. Πιο συγκεκριμένα, όταν κυκλοφόρησε το LawBreakers τον Αύγουστο 2017, το Overwatch είχε ήδη τεράστια επιτυχία, το Battleborn της Gearbox είχε ήδη άσχημη πορεία, ενώ το δικό τους κοινό είχαν και τα free-to-play Paladins και Paragon, με την Epic πριν λίγες εβδομάδες να ανακοινώνει την παύση της λειτουργίας του τελευταίου. Αντίστοιχα, το Radical Heights κυκλοφόρησε σε μία περίοδο που όλος -ακόμη και ο μη-gaming- ο κόσμος ασχολείται με το free-to-play Fortnite, ενώ πριν λίγους μήνες το PlayerUnknown's Battlegrounds κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο ίδιος ο Bleszinski στο Twitter υποστήριξε πως πριν 4 χρόνια προσέλαβε κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα της βιομηχανίας και πως τo LawBreakers ήταν ένας άριστος τίτλος που δεν κατάφερε να προχωρήσει στην αγορά. Στη συνέχεια στάθηκε στον δεύτερο τίτλο του studio και σημείωσε πως ήταν η προσπάθεια της τελευταίας στιγμής και πως ενώ είχε κάποια αποδοχή, ήταν ήδη αργά για την Boss Key Productions. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον Cliff, οι servers του Radical Heights θα συνεχίσουν να είναι online για το άμεσο μέλλον.

A statement: pic.twitter.com/LwJD54bCwL

Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) May 14, 2018

Κλείνοντας την ανακοίνωση του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του studio, τις οικογένειές τους και όσους στήριξαν τον ίδιο και την Boss Key Productions τα τελευταία χρόνια, ενώ αποκάλυψε πως ο ίδιος θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τη βιομηχανία των video games, για να ασχοληθεί με τον εαυτό του και την οικογένειά του.

pcps4
Keywords
Τυχαία Θέματα