Η Take-Two Interactive προχωρά στην απόκτηση της Zynga

Η Take-Two Interactive θα εξαγοράσει τη Zynga σε μια συμφωνία αξίας 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν οι δυο εταιρείες. Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 της Take-Two, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την Take-Two Interactive, αυτός ο «μετασχηματιστικός συνδυασμός» την καθιερώνει ως «έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διαφοροποιημένους»

mobile games publishers στον κλάδο.

Να σημειώσουμε στο χαρτοφυλάκιό της η Zynga περιλαμβάνει τίτλους όπως τα CSR Racing, Empires & Puzzles, FarmVille, Golf Rival, Hair Challenge, Harry Potter: Puzzles & Spells, High Heels!, Merge Dragons!, Toon Blast, Toy Blast, Words With Friends, Zynga Poker και πολλά άλλα.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη μετασχηματιστική συναλλαγή μας με τη Zynga, η οποία διαφοροποιεί σημαντικά την επιχείρησή μας και καθιερώνει την ηγετική μας θέση στις mobile συσκευές, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας της διαδραστικής ψυχαγωγίας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Take-Two Interactive Strauss Zelnick. “Αυτός ο στρατηγικός συνδυασμός συγκεντρώνει τα καλύτερα franchise μας για κονσόλες και υπολογιστές, με μια κορυφαία στην αγορά, διαφοροποιημένη mobile publishing πλατφόρμα, που έχει πλούσια ιστορία καινοτομίας και δημιουργικότητας. Η Zynga έχει επίσης μια εξαιρετικά ταλαντούχα και πολύ έμπειρη ομάδα, και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Take-Two τους επόμενους μήνες. Καθώς συνδυάζουμε τις συμπληρωματικές επιχειρήσεις μας και λειτουργούμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε σημαντική αξία και στα δύο σύνολα των μετόχων, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων δολαρίων ετήσιων συνεργειών κόστους εντός των δύο πρώτων ετών μετά το κλείσιμο και τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων Net Bookings ετησίως με την πάροδο του χρόνου”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zynga, Frank Gibeau, πρόσθεσε: “Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Zynga σε mobile και next generation πλατφόρμες με τις καλύτερες δυνατότητες και πνευματική ιδιοκτησία της Take-Two θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε περαιτέρω την αποστολή μας να συνδέσουμε τον κόσμο μέσω των παιχνιδιών, ενώ επιτυγχάνουμε σημαντική ανάπτυξη και συνέργειες μαζί. Είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά της ομάδας μας για να επιτύχει ένα δυνατό κλείσιμο για το 2021, με μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της Zynga. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που βρήκαμε έναν συνεργάτη στην Take-Two, που συμμερίζεται τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στους παίκτες μας, να ενισχύσουμε τη δημιουργική μας κουλτούρα και να δημιουργούμε περισσότερη αξία για τους μετόχους. Με αυτή τη μεταμορφωτική συναλλαγή, ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερα παιχνίδια, να προσεγγίσουμε μεγαλύτερο κοινό και να επιτύχουμε σημαντική ανάπτυξη ως ηγέτης στην επόμενη εποχή του gaming”.

Περισσότερα για την απόκτηση της Zynga από την Take-Two Interactive, μπορείτε να βρείτε εδώ.

The post Η Take-Two Interactive προχωρά στην απόκτηση της Zynga appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα