Cine-TV #215

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο Sidney Poitier, ένας ηθοποιός με τεράστια συνεισφορά στον χώρο του κινηματογράφου. Με τη δουλειά του είχε καταφέρει να σπάσει πολλά ταμπού γύρω από τις φυλετικές διακρίσεις, ιδίως όσον αφορά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Poitier γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1927 στο Μαϊάμι, ενώ οι γονείς του ήταν εκεί για επίσκεψη, μία μάλλον τυχερή συγκυρία που του επέτρεψε να λάβει την αμερικάνικη υπηκοότητα. Η οικογένεια του ήταν από τις Μπαχάμες, όπου και ο ίδιος διέμεινε τα πρώτα του χρόνια.

Το 1943 κατατάχθηκε στον αμερικάνικο στρατό, από όπου όμως

έφυγε το 1944 όντας απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο όπου είχε τοποθετηθεί. Η αλλαγή στην καριέρα του έμελλε να ήταν ιδανική, με την αφετηρία να έρχεται από ρόλο που κέρδισε στο American Negro Theater του Χάρλεμ. Η πορεία του μετέπειτα θα τον οδηγήσει να γίνει ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς του Hollywood.

Τον πρώτο μεγάλο ρόλο θα τον αποκτήσει το 1950 στο No Way Out όπου θα υποδυθεί έναν αφροαμερικανό γιατρό που πέφτει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Ο ρόλος αυτός ήταν η αρχή μίας μεγάλης καριέρας, με τη μεγάλη αναγνώριση να έρχεται το 1963 όπου τιμήθηκε με το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για το Lilies of the Field. Ήταν ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που κατάφερε να αποκτήσει αυτό το βραβείο, αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα δυσχερές επίτευγμα λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμα υπήρχαν νόμοι περί διάκρισης βάσει χρώματος στην Αμερική.

Μερικές από τις πλέον αξιομνημόνευτες ταινίες του προβλήθηκαν το 1967, με το συγκινητικό To Sir with Love, την αστυνομική ταινία In the Heat of the Night (με την εμβληματική σκηνή του χαστουκιού) και το Guess Who’s Coming to Dinner?, που είχε ως βασικό θέμα τις διαφυλετικές ρομαντικές σχέσεις καθώς και την υποκρισία μερίδας ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους φιλελεύθερους μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Η πλούσια φιλμογραφία του, βέβαια, περιέχει πολλές ακόμα αξιόλογες και εξαιρετικές περιπτώσεις, με τον Sidney Poitier να αφήνει μία σημαντική παρακαταθήκη στον κινηματογράφο.

Trailers

Moonfall
Σκηνοθέτης: Roland Emmerich (2012)
Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Στο Moonfall μία μυστηριώδης δύναμη θα βγάλει το φεγγάρι από την τροχιά του κατευθύνοντάς το προς τη Γη. Όπως είναι φυσικό η επικείμενη σύγκρουση προβλέπεται με μαθηματική ακρίβεια πως θα αφανίσει κάθε μορφή ζωής. Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την κατάσταση; Μία πρώην αστροναύτης (Halle Berry) και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA, την οποία πιστεύουν μόνο ένας αστροναύτης (Patrick Wilson), γνωστός από το παρελθόν της και ένας συνομωσιολόγος (John Bradley).

Ο Roland Emmerich για άλλη μία φορά βρίσκεται στο στοιχείο του ως ο μέγας καταστροφολόγος του Hollywood. Το trailer μαρτυρά ένα ξέφρενο υπερθέαμα, αυτής της φιλοσοφίας που θέλει κλειστό τον εγκέφαλο, έναν γεμάτο κουβά με ποπ κορν και άπλετη διασκέδαση. Ελπίζουμε να πετύχει κάτι ανάλογο με το Independence Day (1996) ή έστω το 2012 (2009).

Uncharted
Σκηνοθέτης: Ruben Fleischer (Zombieland)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Αντί για νέο trailer η Sony διέθεσε όλο το τμήμα της action σεκάνς στο αεροπλάνο που παραπέμπει σε ανάλογο τμήμα που είχαμε δει στο Uncharted 3. Θα τη χαρακτηρίζαμε το λιγότερο ως περίεργη απόφαση καθώς δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα πλήρες spoiler μίας action σκηνής που υποθέτουμε ότι αποτελεί ένα από τα highlights της ταινίας.

Peaky Blinders, 6η σεζόν
Πρεμιέρα: 2022 (BBC)

Η ιστορία των Peaky Blinders έρχεται στο φινάλε της, τουλάχιστον όσον αφορά το φορμάτ της τηλεοπτικής σειράς. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό βρίσκεται ήδη στα σκαριά μία ταινία που πιθανότατα θα συνεχίσει την πορεία της συμμορίας του Thomas Shelby.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 28 Ιανουαρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Η Anna (Kristen Bell) είναι μία κοπέλα που βίωσε πρόσφατα μία ερωτική αποτυχία, κάτι που βέβαια θα ακολουθήσει μία περίοδος μιζέριας. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει όταν ένας ελκυστικός άντρας μετακομίσει απέναντι από το σπίτι της.

Αποφεύγοντας τα μονοπάτια μίας ρομαντικής ιστορίας η πλοκή θα πάρει τη κύρια τροπή της όταν η Ann όταν γίνει μάρτυρας ενός βίαιου φόνου, κάτι που όμως ενδέχεται να είναι προϊόν της φαντασίας της λόγω της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι πέρα από την έμπνευση του ανοικονόμητου τίτλου (μάλλον δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δια στόματος διαφήμιση της σειράς).

Archive 81, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Η σειρά θα ακολουθεί τον Dan, έναν αρχειοθέτη που θα αναλάβει την επιδιόρθωση διαφόρων χαλασμένων βιντεοκασετών από το 1994. Οι κασέτες ανήκαν στην Melody Pendras, μία σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ που ερευνούσε μία επικίνδυνη παραθρησκευτική οργάνωση.

Η συγκεκριμένη εργασία θα δημιουργήσει εμμονικές τάσεις στον Dan, ο οποίος θα επιχειρήσει να μάθει τι συνέβη στη Melody. Στο κυνήγι για απαντήσεις θα οδηγηθεί σε διάφορα παραφυσικά φαινόμενα που από το trailer δείχνουν να ρίχνουν μερικές κλεφτές ματιές στα Poltergeist (1982) και Ring (1998).

After Life, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου (Netflix), 6 επεισόδια

Η δραματική κωμική σειρά (αν και τείνει περισσότερο προς το “δραματική”) έρχεται στο τέλος της με την τρίτη σεζόν. Το After Life αποτελεί μία από τις πιο ώριμες δουλειές του Ricky Gervais καταπιάνοντας με σεβασμό το θέμα της απώλειας. Σίγουρα μας χαροποιεί ότι η τρίτη σεζόν θα αποτελέσει και το κλείσιμο της ιστορίας του Tony, αποφεύγοντας οποιονδήποτε κίνδυνο επανάληψης.

Ozark, 4η σεζόν, part 1
Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου (Netflix), 14 επεισόδια (7 σε κάθε part)

Η ιστορία και το μαρτύριο της οικογένειας Byrder φτάνει στο τέλος της με την τελευταία σεζόν. Δηλαδή όχι ακριβώς τελευταία καθώς ακολουθεί αυτήν τη νέα μόδα που θέλει κάποιες σεζόν (συνήθως οι τελευταίες) να χωρίζονται στη μέση. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ακριβώς να μην ονομαστούν ως δύο διαφορετικές σεζόν αλλά δεν θα επιμείνουμε.

Μέσα από τις υπερβολές του, το Ozark τελικά αποτέλεσε μία από τις καλύτερες περιπτώσεις του Netflix, διατηρώντας σε υψηλούς βαθμούς το σασπένς, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ορισμένους καλογραμμένους χαρακτήρες και ταλαντούχους ηθοποιούς.

All of Us Are Dead, 1η σεζόν (προσοχή! Βίαιες εικόνες)
Πρεμιέρα: 28 Ιανουαρίου (Netflix), 12 επεισόδια

Οι κορεάτικες παραγωγές συνεχίζουν να έχουν βλέψεις στη θεματική των ζόμπι (δεν θα πούμε όχι). Το All of Us Are Dead θα βασίζεται στο ομώνυμο κορεάτικο κόμικ του 2009 όπου ένα λύκειο της Κορέας αποτελεί το επίκεντρο της έξαρσης του ιού των ζόμπι. Οι εγκλωβισμένοι μαθητές θα χρειαστεί να παλέψουν με κάθε τρόπο για την έξοδό τους από το σχολείο ή να πέσουν θύματα του ιού (όπως αναφέρει, μάλλον προβλέψιμα, η επίσημη περιγραφή).

Cine-TV Νέα

Η τηλεοπτική σειρά Fallout πήρε το πράσινο φως από την Amazon

Το πασίγνωστο franchise του Fallout θα μεταφερθεί ως τηλεοπτική σειρά σε μία παραγωγή της Amazon. Την ανάπτυξη της σειράς θα αναλάβει η Kilter Films, η οποία έχει στο βιογραφικό της το Westworld, μεταξύ άλλων, και ως showrunners θα δούμε τους Geneva Robertson-Dworet (σεναριογράφος του Captain Marvel) και Graham Wagner (σεναριογράφο του Silicon Valley).

Μένει να δούμε αν η σειρά θα βασιστεί στις ρίζες του franchise, αποδίδοντας έναν άγριο δυστοπικό κόσμο ή αν θα πάρει την έμπνευσή του από τη νέα εποχή των Fallout, μεταφέροντας έναν γεμάτο δράση δυστοπικό κόσμο.

Το Scott Pilgrim θα μεταφερθεί ως anime σειρά στο Netflix

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter το αμερικάνικο graphic novel Scott Pilgrim θα μεταφερθεί στο Netflix ως anime σειρά. Το σενάριό της θα επιμεληθεί ο Bryan Lee O’Malley (σκιτσογράφος και σεναριογράφος του κόμικ).

wallup.net

Να θυμίσουμε ότι το 2010 η εν λόγω ιστορία είχε μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο με το Scott Pilgrim vs. the World, μία από τις ιδιαίτερα αδικημένες περιπτώσεις της μεγάλης οθόνης. Την ταινία είχε σκηνοθετήσει με έντονες δόσεις ενέργειας και ευφυίας ο Edgar Wright, ο οποίος θα έχει ρόλο executive producer στην anime σειρά. Ως producer επίσης το anime θα έχει τους Nina Park και Mark Platt, οι οποίοι είχαν διατελέσει ως producer και στην ταινία του Wright.

Μικρό teaser για την ανακοίνωση της πρεμιέρας του The Boys, Season 3

Όπως μας ανακοινώνει το λακωνικό teaser το The Boys θα επιστρέψει στο Amazon Prime στις 3 Ιουνίου, οπότε θα προβληθούν τα τρία επεισόδια από τα συνολικά οχτώ.

Παρά τον κορεσμό από υπερηρωικό τηλεοπτικό και κινηματογραφικό υλικό το The Boys έως τώρα κατάφερε να διατηρήσει υψηλά το ενδιαφέρον χάρη στην έντονη καυστικότητα και προσέγγιση αποδόμησης της θεματικής. Επιπλέον, σπάνια βλέπουμε στο είδος να κλέβει την παράσταση με περίσσεια ευκολία ο βασικός villain.

Η επόμενη ταινία του Wes Anderson θα είναι σε παραγωγή Netflix

Ο μοναδικός Wes Anderson ανακοίνωσε το νέο του project για τις ανάγκες του οποίου θα επανέλθει στον συγγραφέα Roald Dahl, το Fantastic Mr. Fox του οποίου είχε μεταφέρει στην φερώνυμη και αξιολάτρευτη stop-motion ταινία το 2009. Ο λόγος για το The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More, μία ανθολογία ιστοριών, ορισμένες με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα του συγγραφέα ως προς τους λόγους που ακολούθησε αυτήν την επαγγελματική σταδιοδρομία. Στην ταινία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο Benedict Cumberbatch, έχοντας στο πλευρό του τους Dev Patel, Ralph Fiennes και Ben Kingsley (υποθέτουμε ότι αργότερα θα προστεθούν κι άλλοι επιφανείς ηθοποιοί, ως είθισται στις ταινίες του Anderson).

Να θυμίσουμε ότι ο Wes Anderson ήδη ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μίας ακόμα ταινίας του, το Asteroid City, το οποίο θα απαρτίζεται από ένα τεράστιο cast, μεταξύ των οποίων οι Tilda Swinton, Bill Murray (φυσικά), Adrien Brody, Tom Hanks, Margot Robbie και πολλοί άλλοι. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την πλοκή ή την ημερομηνία της πρεμιέρας.

The post Cine-TV #215 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, ποπ κορν, uncharted 3, after life, εν λόγω, adrien brody, hollywood, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, love, heat, night, guess, roland, wilson, john, NASA, ποπ, holland, sony, uncharted, woman, house, girl, window, netflix, anna, bell, archive, ring, life, νέα, σασπένς, fallout, φως, franchise, amazon, films, marvel, δραση, scott, pilgrim, anime, reporter, bryan, lee, world, wright, nina, ιουνίου, project, fox, henry, sugar, dev, city, bill, murray, gameover, βιογραφικο, ανακοινωση nasa, ανακοινωση νασα, στρατος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, ημερομήνια, το θεμα, δουλεια, εργασια, ηθοποιοι, ηθοποιος, θεμα, καριερα, μοδα, ντοκιμαντερ, περιοδος, ταινιες, φως, amazon, guess, scott, sony, αγριο, αεροπλανο, αλκοολ, αμερικη, βρισκεται, γινει, γονεις, γυρισματα, δυναμη, εμπνευση, εν λόγω, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ετων, εφυγε, ζωη, ζωης, ζομπι, ειδος, ηλικια, υπηρχαν, διαφημιση, κυνηγι, κυρια, κουβα, λυκειο, ματια, μινι, μορφη, νομοι, οικογενεια, οντας, ποπ, ποπ κορν, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, σειρα, σπιτι, σχολειο, τμημα, τρια, τριτη, υπηκοοτητα, φεγγαρι, φτανει, φυσικο, φορα, adrien brody, after life, anime, anna, μπαχαμες, bill, bryan, city, dev, δουλειες, love, επεισοδια, fallout, films, fox, franchise, girl, gameover, john, house, heat, henry, holland, hollywood, ιδιαιτερα, project, ιουνίου, κλειστο, κλεφτες, κοπελα, lee, life, nina, μαυρος, μια φορα, murray, netflix, night, νοσοκομειο, woman, pilgrim, πληροφοριες, reporter, ring, roland, σασπένς, σκηνη, sugar, υλικο, uncharted 3, uncharted, window, wright, wilson, world
Τυχαία Θέματα