Η EA αναγνωρίζει την αποτυχία του Battlefield 2042

Στo earnings call της EA για το επόμενο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, η εταιρεία απλά αποκάλεσε τις πωλήσεις του Battlefield 2042 απογοητευτικές. “Δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας”, είχε πει χαρακτηριστικά ο Andrew Wilson, CEO της εταιρείας. 

Καθώς η DICE προσπαθεί να φτιάξει

όσο μπορεί τον τίτλο, είχαμε και μία τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ των Executives στην εταιρεία. Εκεί μίλησαν αποκλειστικά για τον τίτλο και το τι πήγε στραβά με αυτόν, τόσο στην ανάπτυξή του, όσο και στο λανσάρισμα και το μέλλον του μετά από αυτό. 

Η Laura Miele, η οποία είναι η Chief Studios Officer της EA, είπε τα εξής πάνω στο θέμα: “Είναι βασικό να αναγνωρίσουμε το ότι κάνουμε λάθη. Σίγουρα αυτό έγινε με το λανσάρισμα του Battlefield που απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των παικτών μας αλλά και τις δικές μας”.

Κύριος λόγος γι’ αυτό, σύμφωνα με την ίδια, ήταν η μηχανή ανάπτυξης του παιχνιδιού Frostbite. Το studio δούλευε για αρκετούς μήνες σε μία παλιά έκδοση και ήταν αναγκαίο να γίνει αναβάθμιση σε καινούργια, κάτι που κόστισε στον τίτλο πολλά από τα προβλήματα που έχει. “Η εκδοχή της Frostbite που χρησιμοποιούσε το studio ήταν αρκετά παλιά, έτσι όταν χρειάστηκε να γίνει αναβάθμιση σε κάποια καινούργια στην ουσία έπρεπε να φτιάξουν το παιχνίδι σχεδόν από την αρχή σε μία εντελώς καινούργια μηχανή”, είπε. 

Ένας δευτερεύων αλλά πολύ καθοριστικός λόγος, πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ήταν και η πανδημία. “Μαζί με όλες τις καινοτομίες και φιλοδοξίες γι’ αυτό το project πρέπει να προσθέσουμε και την παγκόσμια πανδημία που ήρθε όταν ήταν στα μισά του. Αυτό ανάγκασε τις ομάδες μας να δουλέψουν από το σπίτι σε συνθήκες που ήταν εντελώς καινούργιες γι’ αυτές για την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού”, πρόσθεσε. 

Τέλος, είπε στα στελέχη της εταιρείας ότι με τα πρώτα δύο patches του τίτλου (Day 0 και Day 1 patch) το παιχνίδι πήγε σταθερά καλά σε κριτικές αλλά το πρόβλημα ήταν ο ανταγωνισμός. Συγκεκριμένα, στην EA μιλάνε για το multiplayer κομμάτι του Halo: Infinite, το οποίο ήταν πολύ πιο έτοιμο στην, ξαφνική, κυκλοφορία του και τράβηξε τα βλέμματα όλων πάνω του.

Σύμφωνα με το Steam Charts ο τίτλος της EA χάνει κάθε μέρα όλο και περισσότερους παίκτες στο Steam, με το ποσοστό τους πρώτους δύο μήνες να βρίσκεται στο -60% και τις τελευταίες τριάντα ημέρες, σχεδόν, στο -45%.

Το Battlefield 2042 κυκλοφορεί για PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One και PC από τον περασμένο Νοέμβριο. Το αναλυτικό review μας μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πηγή: xfire.com

The post Η EA αναγνωρίζει την αποτυχία του Battlefield 2042 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα