Εξαγορά της Daedalic Entertainment από τη Nacon

Έχοντας “κλείσει” ήδη συμφωνία για την κυκλοφορία του επερχόμενου The Lord of the Rings: Gollum, η Nacon ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποκτήσει την Daedalic Entertainment έναντι €53 εκατομμυρίων.

Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά και θα επιτρέψει στην Nacon να αποκτήσει τις πνευματικές ιδιοκτησίες της

Daedalic Entertainment, επωφελώντας την παράλληλα από την εμπειρία της στο χώρο της βιομηχανίας.

Οι Carsten Fichtelmann και Stephan Harms, ιδρυτής και CEO και COO της Daedalic Entertainment αντίστοιχα, θα εξακολουθήσουν να διευθύνουν το γερμανικό στούντιο, ενώ η Nacon θα έχει υποστηρικτικό ρόλο σε όρους publishing και marketing για τα επερχόμενα project τους.

“Γνωρίζαμε, μέσω της τρέχουσας συνεργασίας μας στο Gollum, ότι η Nacon και η Daedalic μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τους ίδιους στόχους για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους παίκτες“, αναφέρει ο Alain Falc, πρόεδρος και CEO της Nacon.

“Ως εκ τούτου, φαινόταν λογικό να προχωρήσουμε μαζί και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την απόκτηση. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της Nacon.”

Η Daedalic Entertainment ιδρύθηκε το 2007 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από 90 τίτλους, ενώ είναι περισσότερο γνωστή -μεταξύ άλλων- για τα Shadow Tactics: Blades of the Shogun, The Whispered World, καθώς επίσης και για τις σειρές Blackguards και Depοnia.

The post Εξαγορά της Daedalic Entertainment από τη Nacon appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα