Γερμανία: Τέλος οι προπαραγγελίες τίτλων χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

Τα "coming soon" και "not announced" ανήκουν στο παρελθόν.

Μία ενδιαφέρουσα είδηση προέκυψε τις τελευταίες ώρες, καθώς από ότι φαίνεται η Γερμανία είναι μία από τις πρώτες χώρες που ξεκινούν μία προσπάθεια προστασίας των καταναλωτών από τις προπαραγγελίες διαφόρων ειδών, στα οποία εντάσσονται και τα βιντεοπαιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα Heise, το ανώτατο τοπικό δικαστήριο του Μόναχο απαγόρεψε στα καταστήματα να δέχονται προπαραγγελίες για προϊόντα, των οποίων η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει γίνει γνωστή. Το παραπάνω ξεκίνησε από μία αγωγή

ενάντια στην γνωστή αλυσίδα Media Markt για την διάθεση ενός smartphone, ωστόσο η απόφαση αυτή αφορά όλες τις συσκευές και όλα τα προϊόντα.

Αυτό σημαίνει πως πλέον τα γερμανικά καταστήματα θα μπορούν να δέχονται προπαραγγελίες μόνο για προϊόντα με τελική ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία θα είναι και το ανώτατο χρονικό όριο για την κυκλοφορία του. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αυτή η απόφαση επηρεάζει άμεσα την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εταιρίες αρχίζουν να δέχονται προπαραγγελίες για τίτλους χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας, όπως το πρόσφατο παράδειγμα του Cyberpunk 2077.

Μένει να δούμε κατά πόσον αυτή η απόφαση θα επηρεάσει την γερμανική αγορά, καθώς και αν αυτή θα υιοθετηθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα