Η Tencent σχεδιάζει τη παγκόσμια διάθεση του WeGame

Μεγάλος ανταγωνισμός για το Steam.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο South China Morning Post, ο κινεζικός gaming γίγαντας που ακούει στο όνομα Tencent αναμένεται να διαθέσει στην παγκόσμια αγορά την πλατφόρμα απόκτησης παιχνιδιών WeGame. Μέχρι σήμερα η πλατφόρμα ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο για την αγορά της Κίνας. Τα πρώτα βήματα επέκτασης έρχονται με την ανακοίνωση πως μια εκδοσή για το Hong Kong

είναι ήδη υπό ανάπτυξη από την εταιρία.

Το WeGame κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη βιβλιοθήκη του υπάρχουν περίπου 220 κινεζικοί αλλά και διεθνείς τίτλοι. Η Tencent ευελπιστεί ότι ο αριθμός των παιχνιδιών θα ανεβεί δραματικά μόλις γίνει διαθέσιμο το νέο site της πλατφόρμας ιδικά αν αναλογιστούμε πως η ίδια έχει εξαγοράσει ή διαθέτει μεγάλο μερίδιο από άλλες εταιρίες του χώρου όπως είναι οι Riot Games, Epic Games, Glu Mobile, Activision Blizzard, Ubisoft κ.α.

Η κίνηση της Tencent φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στη πρόσφατη απόφαση του Steam να προχωρήσει σε ανάπτυξη προς την αγορά της Κίνας σε συνεργασία με την εταιρία publishing, Perfect World και μετά από έρευνα που διεξήγαγε η οποία αποκάλυψε πως σχεδόν το ένα τέταρτο των χρηστών του Steam έχουν ως γλωσσά επιλογής για τη πλατφόρμα τα Κινεζικά.

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα