Φήμη: Δύο διαφορετικής φύσης εκδόσεις και κυκλοφορία το 2020 για το επόμενο Xbox

Παραδοσιακή και φθηνότερη, αποκλειστικά streaming, κονσόλα.

Μπορεί το Xbox One X να μην έχει κλείσει ακόμη τον πρώτο χρόνο του στην αγορά, ωστόσο η Microsoft ήδη από τον Ιούνιο έχει αποκαλύψει πως εργάζεται επάνω στην επόμενη οικιακή κονσόλα της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Brad Sams, συντάκτη της ιστοσελίδας Thurrott με αρκετά στενά επαφές με την Microsoft, η αμερικανική εταιρία σκοπεύει

να κυκλοφορήσει το επόμενο Xbox το 2020, ενώ ο ίδιος δημοσίευσε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτή, οι οποίες φαίνεται να έχουν βάση σύμφωνα με τις κινήσεις που γίνονται από την Microsoft τα τελευταία χρόνια.

Από ό,τι φαίνεται το επόμενο Xbox, με την κωδική ονομασία "Scarlett", θα κυκλοφορήσει σε δύο εντελώς διαφορετικής φύσης εκδόσεις. Η μία από αυτές θα είναι μία παραδοσιακή κονσόλα, στα πρότυπα του Xbox One X, με κανονικό hardware, τα specs της οποίας όμως δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Η δεύτερη έκδοση της κονσόλας ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση και αναμένεται να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την πρώτη, ενώ σύμφωνα με τις φήμες αυτή βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Αυτή θα είναι μία low-powered κονσόλα, αποκλειστικά σχεδιασμένη για game-streaming, με τον Sams να αναφέρεται σε αυτή ως cloud version. Σύμφωνα με τον Sams, η Microsoft πιστεύει ότι έχει βρει τη λύση για όλα τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν λόγω streaming, όπως για παράδειγμα το αυξημένο latency. Το κόστος αυτής της έκδοσης αναμένεται να κυμαίνεται από 99$ έως 125$. Στόχος της Microsoft είναι να μειώσει το κόστος που απαιτείται για την απόκτηση μίας next-gen πλατφόρμας, έτσι ώστε να υπάρξει αύξηση στην απήχησή της, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερους συνδρομητές στις υπηρεσίες Xbox Live και Gamepass. Εύκολα γεννάται η απορία γιατί η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μία streaming κονσόλα και όχι ένα application το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μία πληθώρα συσκευών.

Η απάντηση σε αυτό είναι η ανάγκη ύπαρξης μίας τοπικής επεξεργαστικής μονάδας, η οποία θα αναλάβει κάποιες διεργασίες όπως η διαχείριση των εισόδων από το controller, το image processing αλλά και το collision detection, κάτι αρκετά σημαντικό για τη λύση των προβλημάτων της τεχνολογίας streaming. Πρακτικά, κάποιες λειτουργίες του τίτλου θα τρέχουν σε τοπικό επίπεδο, ενώ οι πιο απαιτητικές διεργασίες θα τρέχουν σε server της εταιρίας, με την cloud υπηρεσία της να αναλαμβάνει να "ενώσει" τα δύο instances. Ένας άσσος στο μανίκι της Microsoft είναι τα πολυάριθμα data centers που έχει σε όλο τον πλανήτη, κάτι που θα την βοηθήσει να γίνει η streaming υπηρεσία διαθέσιμη σε όλες τις περιοχές του πλανήτη και αργότερα θα επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτή μέσω πολλών μη-Xbox συσκευών, κάτι που είναι και ο τελικός στόχος. Ο Sams κάνει μία ιδιαίτερη αναφορά στα multiplayer παιχνίδια και υπογραμμίζει πως επειδή οι cloud servers της streaming κονσόλας θα είναι πολύ κοντά, σε πραγματική απόσταση, με τους Microsoft Azure servers που χρησιμοποιούν αρκετοί τίτλοι, θα υπάρξει χαμηλότερο latency, σε σχέση με αυτό που περιμένουμε.

Τέλος, όσον αφορά τα παιχνίδια, ο Sams παρουσιάζεται βέβαιος πως θα υπάρχει απόλυτη συμβατότητα ανάμεσα στις δύο εκδόσεις της οικογένειας Scarlett, χωρίς να υπάρχουν τίτλοι που θα δουλεύουν αποκλειστικά στη non-cloud κονσόλα.

xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα