Εξαιρετικό ντεμπούτο για τα Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl στην Ιαπωνία

Σε μεγάλη επιτυχία εξελίσσονται οι νέες κυκλοφορίες της Nintendo, τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl, συλλέγοντας θετικά σχόλια από το κοινό της ιστορικής πλέον σειράς και καταγράφοντας εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων σε πολλαπλές χώρες.

Μια εξ αυτών είναι και η Ιαπωνία, χώρα καταγωγής του δημοφιλούς franchise,

η οποία ανέκαθεν δείχνει την προτίμησή της τόσο στα προϊόντας της Nintendo όσο και στα ίδια τα Pokémon. Έτσι και η περίπτωση των Brilliant Diamond και Shining Pearl δεν αποτελεί εξαίρεση, με τις δύο τελευταίες προσθήκες να καταγράφουν πωλήσεις ρεκόρ στη χώρα, αγγίζοντας το νούμερο των 1.396.000 αντιτύπων, μέσα στο πρώτο μόλις σαββατοκύριακο κυκλοφορίας τους.

Μάλιστα, ενώ το παραπάνω νούμερο συμπεριλαμβάνει μαζί με τις φυσικές κόπιες των τίτλων και τις download cards, δεν λαμβάνει υπόψιν του τις ψηφιακές πωλήσεις από το eShop της εταιρείας, γεγονός που διασφαλίζει ότι το πραγματικό νούμερο είναι σίγουρα μεγαλύτερο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και επιτυχημένο launch καθώς ο αριθμός κατατάσσεται ως το δεύτερο πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία του ιαπωνικού Nintendo Switch, μετά από την μεγάλη επιτυχία του Animal Crossing: New Horizons, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι εν λόγω τίτλοι, οι οποίοι αποτελούν remakes των παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν στο Nintendo DS το 2006, προσεγγίζουν σε αριθμούς τις πωλήσεις των αρχικών παιχνιδιών που ανέρχονταν σε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες τέσσερις ημέρες κυκλοφορίας τους.

Τέλος, στην περίπτωση των νέων Pokémon φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή και το ρητό που θέλει την γλάστρα να ποτίζεται μαζί με τον βασιλικό καθώς μαζί με τις επιτυχημένες πωλήσεις των Diamond και Pearl φαίνεται το Switch να σημειώνει και αυτό σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα (168.000 τεμάχια), φέρνοντάς το συνολικά στα 22 εκατομμύρια πωλήσεις στην χώρα της Άπω Ανατολής.

The post Εξαιρετικό ντεμπούτο για τα Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl στην Ιαπωνία appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα