Εκτός λειτουργίας το NeoGAF

Ο Tyler Malka κατέβασε το γνωστό forum όταν άρχισε να κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ένα γνωστό στέκι των gamers αλλά και ανθρώπων της βιομηχανίας, το NeoGAF, είναι offline της τελευταίες ώρες. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν μέλη άρχισαν να κατηγορούν τον Tyler Malka, ιδιοκτήτη του γνωστού forum

και γνωστού με το ψευδώνυμο "Evilore", για επιθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

This is the best NeoGAF abandon ship post I've seen so far. pic.twitter.com/FaL2Hh9cUV

— Liam Robertson (@Doctor_Cupcakes) October 22, 2017

Σύντομα οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις αυξήθηκαν στα social media, ενώ η αρχική σελίδα του forum γέμισε με θέματα από χρήστες που αναρωτιόταν για το τι συνέβαινε, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν να γίνει ban ο λογαριασμός τους. Λίγες ώρες μετά ο Malka επέλεξε να "τραβήξει την πρίζα" και το site παραμένει offline μέχρι αυτή τη στιγμή. Παράλληλα οι περισσότεροι administrators και moderators του δημοφιλούς forum έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το NeoGAF, του οποίου η λειτουργία ξεκίνησε το 2006, αποτελούσε ένα σκληρά moderated forum, με την κοινότητά του να έχει πολλές φορές έντονη αντίδραση σε υποθέσεις σεξισμού και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, με πιο πρόσφατο να αποτελεί το περιστατικό της καταγγελίας του David Ballard ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από στέλεχος της Naughty Dog, στην οποία εργαζόταν ως σχεδιαστής. Μάλιστα η Naughty Dog αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για να το συγκεκριμένο συμβάν.

Για την ώρα δεν υπάρχει κανένα νέο σχετικά με το μέλλον του NeoGaf ωστόσο σύντομα αναμένεται να υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα