Cine-TV News #72

Black Panther, Jean Claude Van-Johnson και λοιπά κινηματογραφικά νέα.

Συνεχίζεται δίχως τελειωμό η διαπόμπευση του Harvey Weinstein, του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα του Hollywood, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιδίδεται ξανά και ξανά σε σεξουαλική παρενόχληση, χείριστου βαθμού, σε πληθώρα από νεαρές ηθοποιούς. Πολλά στοιχεία βγαίνουν συνεχώς στη φόρα, από θύματά του που βρίσκουν πλέον το θάρρος

να πουν δημοσίως τις δικές τους ιστορίες, για τα επαίσχυντα συμβάντα από τα παρασκήνια του λαμπερού Hollywood. Υποκριτικές ή όχι ορισμένες από τις τρίτες φωνές, που ήξεραν και δεν ήξεραν, αλλά δεν μιλούσαν, σημασία έχει ότι ένας φτασμένος παραγωγός, που πίστευε ότι δεν μπορούσε να τον αγγίξει τίποτα, τελικά είδε την καριέρα του να καταστρέφεται και τη φήμη του να διαλύεται. Ελπίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα ξεφουσκώσει γρήγορα και πως θα αποτελέσει εφαλτήριο για την αποκάλυψη περισσότερων αρπακτικών του είδους του.

Στα λοιπά “σημαντικά” νέα του Hollywood, βαφτίστηκε η νέα spin-off Star Wars ταινία, με θέμα τις περιπέτειες της νιότης του Han Solo. Πλέον θα μπορούμε να το αποκαλούμε απλά ως "Solo: A Star Wars Story".

Trailers

Black Panther
Σκηνοθέτης: Ryan Coogler (Creed)
Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Forest Whitaker, Andy Serkis
Πρεμιέρα: 15 Φεβρουαρίου, 2018

Η πρώτη Black Panther σόλο ταινία θα διαδραματίζεται μετά τα τεκταινόμενα του Civil War, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα αποφύγουμε άλλο ένα τετριμμένο origin story. Σε αυτήν την ιστορία θα δούμε την επιστροφή του Black Panther (Chadwick Boseman) στη Wakanda (η φανταστική, αφρικανική γενέτειρα του υπέρ-ήρωα), όπου θα δει τη βασιλεία του να απειλείται από τη νέμεσή του, τον Erik Killmonger (Michael B. Jordan).

I Love You, Daddy
Σκηνοθέτης: Louis C.K. (Pootie Tang)
Πρωταγωνιστούν: Louis C.K., Charlie Day, Chloe Grace Moretz, John Malkovich, Helen Hunt
Πρεμιέρα: 1η Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ένας επιτυχημένος παραγωγός τηλεοπτικών σειρών θα προσπαθήσει να προστατεύσει τη νεαρή κόρη του από τα νύχια ενός εξηνταοκτάχρονου σκηνοθέτη. Ανάλαφρη κωμωδία, δια χειρός κωμικού Louis C.K. που προσθέτει παράλληλα και την artsy πινελιά του ασπρόμαυρου.

The Ballad of Lefty Brown
Σκηνοθέτης: Jared Moshe (Dead Man’s Burden)
Πρωταγωνιστούν: Bill Pullman, Peter Fonda, Joseph Lee Anderson, Jim Caviezel
Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ένας ηλικιωμένος καουμπόη θα δει τον κοντινό του φίλο να δολοφονείται (όπως θα δείτε και στο trailer βέβαια) και κατόπιν θα επιδοθεί στο κυνήγι των δολοφόνων, έχοντας τη βοήθεια από δύο ακόμα καουμπόης. Η επόμενη ανατροπή της ιστορίας αφορά στην ενοχοποίηση του ήρωα για τη δολοφονία του φίλου του. Πάντα έχουμε όρεξη για καλοστημένα westerns αν και για να πούμε την αλήθεια το πρώτο δείγμα του The Ballad of Lefty Brown δεν μας δημιουργεί ακριβώς και ελπίδες.

12 Strong
Σκηνοθέτης: Nicolai Fuglsig (Exfil)
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena, Geoff Stults, Rob Riggle
Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου (Αμερική)

Επιστροφή στην περίοδο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001, όπου θα παρακολουθήσουμε την ιστορία 12 Αμερικανών πεζοναυτών κατά την εισχώρησή τους στο Αφγανιστάν ώστε να πολεμήσουν ενάντια των Ταλιμπάν.

Jim & Andy, ντοκιμαντέρ
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (Netflix)

Σχεδόν 20 χρόνια μετά θα δούμε ένα behind the scenes ντοκιμαντέρ που θα επικεντρώνεται στην ενσάρκωση του Andy Kaufman από τον Jim Carrey. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε έχοντας αντλήσει υλικό 100 ωρών από τα γυρίσματα του Man on the Moon (1999), το οποίο είχε σκηνοθετηθεί από τον εξαιρετικό Milos Forman.

The Alienist, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου, 2018 (TNT), 8 επεισόδια

Το Alienist θα μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1896, όπου θα δούμε τη δράση μίας εγκληματολογικής ομάδας που δείχνει σαν να αποτελεί μακρινό πρόγονο του CSI. Επίσης, μεγάλωσε η Dakota Fanning και έγινε αγνώριστη.

Godless, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου (Netflix), 7 επεισόδια

Το Netflix θα μπει στα απαιτητικά western χωράφια και σε μία ιστορία εκδίκησης μεταξύ μιας συμμορίας και ενός προστατευόμενού της που την πρόδωσε. Στο τιμόνι του showrunner βρίσκεται ο πεπειραμένος Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven) και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Jeff Daniels.

Jean-Claude Van Johnson, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 15 Δεκεμβρίου (Amazon Prime)

Ο Jean-Claude Van Damme δε φαίνεται να έχει πρόβλημα να διακωμωδήσει τον εαυτό καθώς σύντομα θα τον δούμε σε μία παρωδία του εαυτού του (φυσικά, τέτοιου είδους παρωδία συμπεριλαμβάνει και πολλές άλλες action ταινίες, παλιές και καινούριες). Θα υποδύεται τον επώνυμο ήρωα, έναν απόλυτα ικανό πράκτορα που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πρωταγωνιστεί σε ταινίες με το ψευδώνυμο Jean-Claude Van Damme (meta η σειρά κ.λπ.) μέχρι που ένα συμβάν θα τον επαναφέρει στο παλιό του επάγγελμα. Μπόλικες οι σκηνές διακωμώδησης στο trailer σε κάτι που θυμίζει αρκετά περίπτωση παρωδίας α λα Police Squad.

The Punisher, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (Netflix), 13 επεισόδια

Ως δευτερεύων χαρακτήρας στο τηλεοπτικό Daredevil ξεκίνησε την καριέρα του ο Punisher, φαίνεται όμως ότι ο Jon Bernthal ήταν αρκετά δημοφιλής ώστε να αποκτήσει τη δική του spin-off σειρά, διογκώνοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο το μικρό αδερφάκι του Marvel Cinematic Universe.

Cine-TV Νέα

Βιογραφική ταινία του Michael Mann διά χειρός Guillermo del Toro.
Ο del Toro φαίνεται πως θα αφήσει για λίγο τον κόσμο του φανταστικού προκειμένου να συνθέσει το πορτραίτο του Michael Mann, ο οποίς είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος σκηνοθέτης, που γνωρίζει όσο λίγοι να μεταφέρει στιβαρές action ταινίες σε αστικό περιβάλλον. Από τα καλύτερα δείγματά του είναι τα Heat, Manhunter, Thief και Collateral.

Ετοιμάζεται reboot του Magnum P.I.
Οι περιπέτειες του Thomas Magnum αναμένεται να επανέλθουν εκμοντερνισμένες σε μία συμπαραγωγή των CBS και Universal Television. Ο πρωταγωνιστής θα είναι, για άλλη μία φορά, ένας πρώην πεζοναύτης του αμερικάνικου στρατού, που θα επιδοθεί στο επάγγελμα του ιδιωτικού ντετέκτιβ έπειτα από την επιστροφή του από το Αφγανιστάν. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο πρωταγωνιστικός ρόλος, αλλά το σίγουρο είναι πως όποιος τον αναλάβει, θα έχει το δύσκολο έργο να φτάσει τη χαρακτηριστική παρουσία του Tom Selleck. Το Magnum P.I. των 80s ήταν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά, έχοντας φτάσει τα 162 επεισόδια μέσα από 8 σαιζόν.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα