"Ντέρμπι" PS4 Pro και Xbox One X τα Χριστούγεννα

Ενώ το Switch "σαρώνει" στην Αμερική.

Η φθινοπωρινή περίοδος που διανύουμε, εμφανίζει τις... μηχανές της gaming βιομηχανίας "ζεστές", εφόσον έχουν γίνει διαθέσιμοι ήδη και πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρκετοί -και παράλληλα σημαντικοί- τίτλοι, ενώ λίαν συντόμως ένα καινούργιο gaming σύστημα -το Xbox One X- θα διατεθεί στην αγορά. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επερχόμενη χειμερινή περίοδος, καθώς και οι προθέσεις του αγοραστικού κοινού, το οποίο θα καθορίσει τον νικητή που θα επικρατήσει σε ακόμα

μία, άτυπη μάχη ανάμεσα στις πιο σύγχρονες κονσόλες της αγοράς.

Οι προθέσεις αυτές αποτυπώνονται σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία IDC, με τα δύο αναβαθμισμένα συστήματα των Sony και Microsoft να συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, εκτιμάται ότι περίπου 44% του αγοραστικού κοινού, στην Αμερική, κατά την εορταστική περίοδο, θα αγοράσει ένα εκ των PS4 Pro (22.2%) και Xbox One X (21.6%). Επιπλέον, η IDC προβλέπει πως η νέα κονσόλα από τη Microsoft θα βοηθήσει την εταιρεία του Redmond να κλείσει το χάσμα που υπάρχει (σε πωλήσεις) ανάμεσα σε PS4 και Xbox One, ενώ οι συνολικές πωλήσεις οικιακών gaming συστημάτων στην Αμερική θα φτάσουν τα 7 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

Παρ' όλα αυτά, καλό είναι να μην ξεχνάμε και το Switch -έναν εκ των πρωταγωνιστών της αγοράς- το οποίο συνεχίζει να διατηρεί την καλή του πορεία, αφού πρόσφατα ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια σε πωλήσεις, στην αμερικανική αγορά. Μάλιστα, το μηχάνημα της Nintendo ήταν πρώτο σε hardware πωλήσεις τον Σεπτέμβριο στην Αμερική και για πέμπτη φορά σε εφτά μήνες παρουσίας στην αγορά, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 13.6% των αγοραστών, στο (τρέχον) τέταρτο τρίμηνο του 2017 και το πρώτο του 2018.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα gaming μηχανήματα, αυτά (αναμενόμενα) συγκεντρώνουν χαμηλότερα ποσοστά, όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο γράφημα που ακολουθεί πιο κάτω, ενώ μένει να δούμε και την έκβαση της επικείμενης αυτής, "εορταστικής μάχης", η οποία θα προκύψει από την επιλογή του ίδιου του αγοραστικού κοινού.

xbox oneswitchps4Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα