Διευκρινίσεις για τις επιδόσεις του Xbox Series S

Χωρίς τις οπτικές βελτιώσεις του Xbox One X στα παιχνίδια backward-compatible.

Η Microsoft έκανε γνωστό πως το Xbox Series S, η οικονομική της πρόταση για την επόμενη γενιά, δεν θα προσφέρει σε τίτλους του Xbox One αλλά και στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών backwards- compatible από τις προηγούμενες κονσόλες Xbox,

τις οπτικές βελτιώσεις που υφίστανται επί του παρόντος για αυτούς τους τίτλους στο Xbox One X, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων και έως 4K αναλύσεων, την υποστήριξη HDR, των αυξημένων ρυθμών ανανέωσης (fps) και των ρεαλιστικότερων υφών.

Όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της εταιρείας, η έκδοση των παιχνιδιών backwards- compatible που θα "τρέχει" στο Xbox Series S, θα είναι εκείνη του αρχικού Xbox One, παραλείποντας κάθε πιθανή βελτίωση που προέρχεται από το Xbox One X, και αντικαθιστώντας τη με άλλες που θα εφαρμόζονται από τη νέα κονσόλα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: "Το Xbox Series S σχεδιάστηκε για να αποτελεί την πιο προσιτή κονσόλα για την επόμενη γενιά και να αναπαράγει τα παιχνίδα σε 1440p και 60 fps. Προκειμένου να παραδώσουμε την υψηλότερη ποιότητα εμπειρίας backward compatibility και σύμφωνα με την αρχική πρόθεση των developers, το Xbox Series S «τρέχει» την έκδοση των παιχνιδιών από το Xbox One S που είναι backward compatible, καθώς εφαρμόζει βελτιωμένο φιλτράρισμα υφής, υψηλότερο και σταθερότερο ρυθμό ανανέωσης, συντομότερο χρόνο φόρτωσης και Auto HDR."

Ωστόσο, οι τίτλοι που είναι backward- compatible θα δείχουν καλύτερα στο Xbox Series S λόγω των προαναφερθέντων βελτιώσεων της νέας κονσόλας, ενώ και ορισμένα first-party παιχνίδια που έχουν δεχτεί βελτιώσεις στο Xbox One X θα επωφεληθούν και από τις δύο κονσόλες Xbox Series (X/ S) με σχετική "αναβάθμιση", όπως ήδη έχει ανακοινωθεί για τα Gears 5 και Forza Horizon 4, καθώς επίσης και άλλα παιχνίδια με δυναμικές αναλύσεις και "ανοιχτούς" ρυθμούς ανανέωσης. Όσον αφορά στους υπόλοιπους τίτλους, που, ακόμα και αν έχουν λάβει βελτιώσεις για το Xbox One X, ευνόητο είναι πως δεν θα δούμε αντίστοιχες βελτιώσεις και στο Xbox Series S, παρά μόνο με απόφαση και διάθεση σχετικής "αναβάθμισης" από την εκάστοτε εταιρεία. Παρ' όλα αυτά, όμως, θα υφίστανται οι προαναφερθέτες βελτιώσεις (φιλτράρισμα υφών, υψηλότερος και σταθερότερος ρυθμός ανανέωσης, συντομότερος χρόνος φόρτωσης και Auto HDR), οι οποίες θα εφαρμόζονται απευθείας από την κονσόλα.

Τα Xbox Series X/ S αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα στις 10 Νοεμβρίου. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο, σχετικό video, εντός του οποίου προσφέρεται μία αναλυτικότερη εικόνα για τις επιδόσεις του Xbox Series S, με τη βοήθεια του Jason Ronald, Director στο τμήμα Program Management της Microsoft. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην οικονομική πρόταση της εταιρείας για την επόμενη γενιά, το Gears 5 "τρέχει" με ρυθμό ανανέωσης στα 120 fps, ενώ το The Outer Worlds φορτώνει σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, συγκριτικά με τα 53 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το Xbox One S.

Σε άλλα νέα, η έκδοση του Xbox Game Pass για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βγαίνει από το στάδιο της Beta στις 17 Σεπτεμβρίου, με την τιμή του να ανέρχεται στα $9.99, καθώς η τιμή γνωριμίας αποσύρεται. Για όσους χρήστες, όμως, είναι ήδη μέλη της υπηρεσίας, η τιμή της παραμένει ως έχει ($4.99) έως και για τον επόμενο κύκλο χρέωσης.

pcx360xbox oneXbox One Series X
Keywords
Τυχαία Θέματα