Ανέλπιστα επιτυχημένη η σειρά The Witcher

Και μια "ανόητη" απόφαση από το συγγραφέα των βιβλίων...

Ο συγγραφέας και δημιουργός των βιβλίων The Witcher, Andrzej Sapkowski, παραδέχτηκε πρόσφατα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι τα παιχνίδια από την πολωνική ομάδα ανάπτυξης CD Projekt RED -τα οποία βασίζονται στην προαναφερθείσα σειρά βιβλίων- είχαν μεγαλύτερη επιτυχία από όση ο ίδιος υπολόγιζε. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Andrzej Sapkowski χαρακτήρισε "ανόητη" την απόφασή του να λάβει εξαρχής

από τη CD Projekt ένα πλήρες πόσο για τα δικαιώματα του franchise, παρά να λάβει ποσοστό επί των κερδών της εταιρείας από τα παιχνίδια.

Αυτό συνέβη διότι, όπως ανέφερε ο Πολωνός συγγραφέας, δεν πίστεψε πως οι τίτλοι από το -καθιερωμένο, πλέον- studio θα αποκτούσαν τέτοια επιτυχία και αναγνωρισιμότητα, εξού και η συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης, με βάση τα λεγόμενά του, δεν θα μπορούσε κανείς να προβλέψει εύκολα την επιτυχημένη πορεία της σειράς παιχνιδιών από τη CD Projekt RED, ενώ ο ίδιος ανησυχεί πως ο κόσμος θα θυμάται περισσότερο τις δημιουργίες της πολωνικής ομάδας ανάπτυξης, παρά τα βιβλία.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι δεν συμμετείχε στην αγγλική μετάφραση των τίτλων της CD Projekt RED, αλλά μόνο σαν σύμβουλος για μεταφραστές, με στόχο να διατηρηθεί το πνεύμα των βιβλίων. Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η τριλογία παιχνιδιών με πρωταγωνιστή τον Geralt of Rivia, έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έγινε την περασμένη χρονιά.

ps4pcxbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα