Αλλαγή στόχου για το νέο στούντιο της Square Enix

Η οποία επέφερε ζημία $33 εκατομμυρίων.

Στις 27 Μαρτίου του 2018 η Square Enix είχε ανακοινώσει την ίδρυση ενός καινούργιου στούντιο, της Luminous Productions, στο οποίο επικεφαλής και COO είναι ο Hajime Tabata, που διετέλεσε director του Final Fantasy XV. Ο ρόλος δημιουργίας και ίδρυσης αυτού του καινούργιου στούντιο (σύμφωνα με τη Square Enix) ήταν η ανάπτυξη "AAA" τίτλων, αλλά και η δημιουργία μιας εισόδου στο χώρο της ψυχαγωγίας

που θα άγγιζε ευρύ κοινό.

Ωστόσο, το πλάνο και ο σχεδιασμός της ιαπωνικής εταιρίας φαίνεται πως άλλαξε, αφού στις 7 Νοεμβρίου του 2018 η Square Enix ανακοίνωσε πως ο καινούργιος στόχος της Luminous Productions είναι η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας και υψηλής ποιότητας AAA τίτλων, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται τη δυναμικότητα της ομάδας που έχει η Luminous Productions.

Όμως, αυτή η αλλαγή στόχου είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί ζημία για την ιαπωνική εταιρία, αφού η εξαμηνιαία οικονομική περίοδος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, κατέγραψε κόστος ¥3,733 εκατομμυρίων, δηλαδή περίπου $33 εκατομμύρια. Τέλος, σύμφωνα με τη Square Enix, τα projects που θα ανατεθούν στη Luminous Productions πρόκειται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα