Αγαπημένα παιχνίδια αναγνωστών 2018

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και του διαγωνισμού.

Άλλη μια χρονιά και άλλη μια παραδοσιακή, πλέον, ψηφοφορία του κοινού του GameOver έφτασε στο τέλος της. Έχουμε γίνει λίγο γραφικοί να μιλάμε για αυτό, αλλά για ακόμα μια χρονιά δείξατε τη μεγάλη σας δυναμική αλλά και την αγάπη σας για το gaming, στέλνοντας ψήφους από όλες τις γωνιές του πλανήτη, γεμάτες πάθος για να αναδείξουν τα αγαπημένα σας παιχνίδια για το ιδιαίτερα πλούσιο

2018. Και όπως κάθε χρονιά, έτσι και τώρα, υπήρχε μπόλικο σασπένς σε διάφορες κατηγορίες αλλά και ορισμένες αναπάντεχες εκπλήξεις που μόνο χαρά θα μπορούσαν να φέρουν!

Θέλουμε λοιπόν να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ που και φέτος πήρατε μέρος στη μεγάλη αυτή προσπάθεια και δώσατε ένα από τα καλύτερα δείγματα του τι αγαπάει το ελληνικό gaming κοινό στο πιο ενδελεχές poll της χώρας μας. Και φυσικά, να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους νικητές της μεγάλης μας κλήρωσης, οι όποιοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Admin για να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα παραλάβουν τα δώρα που κληρώθηκαν για τη συμμετοχή τους! Σε περίπτωση που κάποιος από τους νικητές δεν επικοινωνήσει εντός του Ιανουάριου 2019, το δώρο τους θα περάσει αυτόματα στους επιλαχόντες μας.

Η λίστα των νικητών και επιλαχόντων

1ος νικητής: Gohan - Κερδίζει ένα SteelSeries Prism QcK mousepad και ένα Nacon GC-100 PC Controller

2ος Νικητής: Cruzito84 - Κερδίζει ένα Nacon Revolution Pro Controller και δύο παιχνίδια για το PS4.

3ος Νικητής: KonstantineSt - Κερδίζει ένα Nacon Revolution Pro Controller.

1ος επιλαχών: mikepl
2ος επιλαχών: Johnbob
3ος επιλαχών: Kalliatakis

Και ξεκινάμε με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (o αριθμός δίπλα από κάθε παιχνίδι υποδεικνύει τις ψήφους που έλαβε).

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ PLATFORM GAME

1. Spyro Reignited Trilogy - 253
2. Unravel 2 - 190
3. Celeste - 169

Αν μη τι άλλο, η νίκη ενός remake είναι πάντα αναπάντεχο αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται ότι το θριαμβευτικά ωραίο remake των Spyro κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές σας. Κατά πόδας ακολούθησε το Unravel 2, που βελτίωσε σημαντικά το franchise με την προσθήκη ενός αξιολογότατου co-op μηχανισμού, αλλά και το Celeste για το οποίο παραμιλάει κόσμος και κοσμάκης στην indie σκηνή.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ INDIE GAME

1. Dead Cells – 186
2. Celeste – 175
3. Subnautica – 169

Για μια ακόμα χρονιά, η indie κατηγορία στάθηκε πεδίο μάχης ανάμεσε σε πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά οι τρεις νικητές δείχνουν να κέρδισαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Το Subnautica είναι μια εξαίσια φρέσκια survival ιδέα με ωραία ιστορια, το Celeste μια hardcore platform εμπειρία σε ζαχαρωμένο κέλυφος και το Dead Cells σχεδόν αναζωογονεί το genre με το εκρηκτικό και ταχύτατο gameplay του.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ADVENTURE GAME

1. Detroit: Become Human – 324
2. Leisure Suite Larry: Wet Dreams Don’t Dry – 151
3. Pillars of the Earth - 137

Όταν κυκλοφορεί ένα παιχνίδι η Quantic Dream (ή παλιότερα ή Telltale) είναι το τρόπαιο σχεδόν ξεκάθαρο από την αρχή. Με σημαντικές βελτιώσεις στη ροή, τη συνοχή της ιστορίας αλλά και το gameplay, το Detroit: Become Human δείχνει να κατάφερε να κερδίσει την αγάπη μιας τεράστιας μερίδας του κοινού. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ανέλπιστα ενδιαφέρουσα επιστροφή του Larry, που ό,τι χάνει σε γραφικά το κερδίζει στον αγνό και old-school σχεδιασμό, ενώ το ολοκληρωμένο πλέον (και πιθανά τελευταίο) adventure της Daedelic καθήλωσε πολλούς με το φανταστικό κόσμο και τη γραφή του.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ STRATEGY GAME

1. Civilization VI: Rise & Fall – 209
2. Valkyria Chronicles 4 – 172
3. XCOM 2: War of the Chose - 171

Περίεργη χρονιά η φετινή στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η θριαμβευτική (αν και ολίγον copy-paste) επιστροφή της σειράς Valkyria Chronicles δικαιότατα βρέθηκε μέσα στις κορυφαίες προτιμήσεις, αλλά οι άλλες δύο θέσεις δείχνουν να κερδήθηκαν με άνεση από expansions και όχι νέους τίτλους. Κανείς δε πρέπει να αμφισβητήσει την υψηλότατη ποιότητά τους, αλλά θα πούμε, για την τιμή των όπλων, πως από νέους τίτλους ήταν το Mutant Year Zero και το Jurassic World: Evolution που είδαν την μεγαλύτερη αγάπη.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SPORTS GAME

1. FIFA 19 - 256
2. Pro Evolution Soccer 18 - 220
3. NBA 2K19 - 196

H συγκεκριμένη κατηγορία δείχνει να έχει κολλήσει στα ίδια αποτελέσματα εδώ και πολλά χρόνια, μιας και τα FIFA, Pro και NBA 2K είναι τα παραδοσιακά αγαπημένα αθλητικά παιχνίδια των αναγνωστών του GameOver. Για άλλη μια χρονιά, πάντως, το ποσοστό της αποχής στην κατηγορία είναι ακόμα μεγαλύτερο, και σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες πωλήσεις όλων αυτών των τίτλων, είναι πλέον εμφανές πως ο κλάδος έχει αρχίσει να πέφτει στα μάτια του κοινού λόγο της εκνευριστικής πλέον στασιμότητάς του αλλά και πολλών δόλιων τακτικών που έχουν ριζώσει εκεί.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ACTION / TRADITIONAL RPG

1. Divinity: Original Sin 2: Definitive Edition – 220
2. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom – 177
3. Kingdom Come Deliverance - 170

O ερχομός του Divinity: Original Sin 2 στις κονσόλες δείχνει να οδήγησε αυτό το αριστουργηματικό παιχνίδι στο να κερδίσει με αρκετή άνεση τον τίτλο του πιο αγαπημένου RPG για το 2018. Το Ni No Kuni II, από την άλλη, έκανε την έκπληξη από το πουθενά και παρόλο που για πολλούς δε πλησίασε τα επίπεδα του πρώτου τίτλου της σειράς, βρήκε μεγάλο και φανατικό κοινό. Τρίτο και φαρμακερό, το καθ' όλα hardcore και ρεαλιστικό Kingdom Come Deliverance, που απέδειξε περίτρανα πως υπάρχει κοινό και για παιχνίδια που δεν σε κρατούν από το χεράκι για να κάνεις 50 fetch quests.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SHOOTER GAME

1. Far Cry 5 – 227
2. Battlefield V – 197
3. Destiny 2: Forsaken - 175

Εν απουσία κάποιας μεγάλης έκπληξης ή νέου IP, η χρονιά εδώ αναλώθηκε κυρίως στα αναμενόμενα sequels γνωστών σειρών. Από τη μία, το expansion του Destiny 2 ήταν για πολλούς αυτό που έπρεπε να είναι το Destiny εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη, μπορεί η ΕΑ και τα Battlefield/ Battlefront να τρώνε ξύλο στα fora, αλλά όσα παράπονα και αν πέφτουν, ήταν ξεκάθαρα πως αυτή η επιστροφή τους στον WW2 εντυπωσίασε πολλούς από εσάς -με ή και χωρίς γυναικείους χαρακτήρες! Στην κορυφή, η εμπειρία Far Cry ενάντια σε μια φασιστική σέκτα στη Montana, που απ' ό,τι φαίνεται ήταν πολύ πετυχημένη για την Ubisoft και έτσι ετοιμάζει απευθείας sequel που θα κυκλοφορήσει μάλιστα σε λίγες εβδομάδες.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ FIGHTING GAME

1. Soul Calibur VI – 245
2. Super Smash Bros Ultimate – 197
3. Dragon Ball FighterZ - 196

Άλλη μια κατηγορία που έπεσε πολύ «ξύλο» στην κατάταξη. Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά πολύ οριακά, το μπουμπουνισμένο remaster/ remake/ νέο παιχνίδι/ υπερσυλλογή SSBU κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κερδίσει το αργυρό, περνώντας το επίσης εξαιρετικό Dragon Ball FighterZ. Αλλά ο μεγάλος νικητής δεν είναι άλλος από το Soul Calibur 6, ένα παιχνίδι που τιμάει το παρελθόν του όσο ελάχιστοι τίτλοι, και παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές πωλήσεις του, δείχνει να αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό του GO.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ RACING GAME

1. Forza Horizon 4 – 328
2. F1 2018 – 178
3. The Crew 2 – 130

Mάλλον επαναλαμβανόμαστε, όμως «άλλη μια χρονιά, άλλη μια νίκη για τη σειρά Forza». Εκεί που όλοι πιστεύαμε πως το Horizon είχε πιάσει κορυφή πλέον στην Αυστραλία, να που η Αγγλική ύπαιθρος κατάφερε να δώσει όχι απλά ένα καλύτερο παιχνίδι, αλλά και ένα από τα καλύτερα racing παιχνίδια όλων των εποχών. Tο βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν το ετήσιο αλλά κάπως βελτιωμένο F1 αλλά και το ενδιαφέρον sequel του The Crew.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ACTION-ADVENTURE GAME

1. God of War – 359
2. Red Dead Redemption – 292
3. Assassin’s Creed: Odyssey - 215

Η κλασικά πανίσχυρη κατηγορία του poll, για άλλη μια χρονιά είδε μεγάλα θηρία να χτυπιούνται αλλά και πολλούς διάσημους τίτλους να μένουν εκτός τριάδας. Ο πολυαναμενόμενος ερχομός της σειράς Assassin's Creed στην Ελλάδα δείχνει πως δε σας άφησε ασυγκίνητους ενώ η επιστροφή της Rockstar στα western ήταν από μόνη της λόγος να αφιερωθούν πολλά webcasts και streams επάνω στο Red Dead Redemption 2. Ο μεγάλος νικητής, όμως, ήταν ξεκάθαρα ο Kratos, ο οποίος παρέδωσε ένα ισχυρότατο reboot σε αυτό το ιστορικό αλλά -μέχρι πρότινος- γερασμένο franchise.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ONLINE MULTIPLAYER ΕΜΠΕΙΡΙΑ

1. A Way Out – 192
2. Call of Duty Black Ops 4 – 161
3. Destiny 2: Forsaken – 159

ΜΠΑΜ! Αυτό και αν ήταν έκπληξη! Το ότι τα CoD και Destiny θα ήταν ψηλά, ήταν αναμενόμενο (αν και το Destiny μόλις για μία ψήφο πέρασε το Monster Hunter World!). Αλλά το γεγονός ότι ένα παιχνίδι όπως το A Way Out βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεών σας, σε μια κατηγορία με πολλά πρωτοκλασάτα, φρέσκα MMOs αλλά και αμιγώς multiplayer παιχνίδια, είναι απλά εντυπωσιακό γιατί δείχνει πως ο κόσμος εκτιμάει και το couch co-op αλλά και την προσπάθεια για σοβαρή ιστορία σε μια multiplayer εμπειρία.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ VIRTUAL REALITY GAME

1. Astro Bot: Rescue Mission – 199
2. Tetris Effect – 150
3. Moss - 133

Μπορεί το αρχικό hype των VR headsets να έχει καταλαγιάσει τελευταία, αλλά αυτό μάλλον έχει σπρώξει πολλούς δημιουργούς στο να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό και να μην ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια. Το Moss φέρνει ένα πανέμορφο action adventure σε VR περιβάλλον, αλλά το Astro Bot δείχνει ακριβώς το ποια παιχνίδια μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα της τεχνολογίας, ενώ το Tetris Effect δίνει την πρώτη πραγματικά ουσιαστική και εντυπωσιακή αναβάθμιση στο ιστορικό παιχνίδι από το 1984.

ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ / ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ 2018

1. Shadow of the Tomb Raider – 235
2. Darksiders 3 – 218
3. Kingdom Come Deliverance - 174

Κάθε χρόνο υπάρχουν εξαιρετικά παιχνίδια, που για τον Α ή Β λόγο δείχνουν να έχουν αγνοηθεί από ορισμένους παίκτες ή να έχουν δεχθεί σκληρότατη κριτική, που κατά τη γνώμη σας δεν τους άξιζε. Ε, φέτος σάς δόθηκε η δυνατότητα να φέρετε μπροστά τα παιχνίδια που αγαπήσατε και θεωρήσατε πως το κοινό πρέπει να τους ρίξει μια δεύτερη ματιά. Το Kingdom Come Deliverance ξεχώρισε με τον ολόφρεσκο χαρακτήρα του, το Darksiders 3 με το σχεδόν συγκινητικό PS2/ 3 gameplay σχεδιασμό του, ενώ το Shadow of the Tomb Raider έδωσε ένα πολύ δυνατό μίγμα της παλιάς με την καινούργια Lara, κλείνοντας την νέα τριλογία με εντυπωσιακό τρόπο.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

1. Fallout 76 – 279
2. Metal Gear Survive – 210
3. Sea of Thieves – 167

Το Sea of Thieves, μπορεί να έχει έναν πολύ διασκεδαστικό πυρήνα, αλλά η σχεδόν ανούσια επανάληψή του από ένα σημείο και μετά δείχνει να έδιωξε πολλούς παίκτες. Οπότε, η είσοδός του στις απογοητεύσεις ήταν μάλλον αναμενόμενη. Από την άλλη, η Bethesda πραγματικά προσπάθησε πολύ σκληρά, αλλά με το σπαθί της κέρδισε στην εν λόγω κατηγορία με το Fallout 76 τον τίτλο για τη μεγαλύτερη πατάτα του έτους, μέσα σε μια χρονιά που είχε κυκλοφορίσει το «ας-το-ξεχάσουμε-και-πως-υπάρχει» Metal Gear Survive!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - HANDHELDS

1. Detective Pikachu – 88
2. Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux – 75
3. Yo-Kai Watch 3 – 70

Μια κατηγορία που δείχνει να πλησιάζει προς την εξαφάνισή της, μιας και με το PS Vita νεκρό και το 3DS να έχει κατεβάσει ρυθμούς σε τρελό βαθμό, η αποχή στην κατηγορία ήταν η υψηλότερη που έχουμε δει στην ιστορία του poll. Οι τρεις νικητές είναι αξιολογότατοι πρεσβευτές του handheld gaming, αλλά μάλλον είμαστε σε μια στιγμή που το gaming θα διαχωριστεί παραπάνω.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - NINTENDO SWITCH

1. Super Smash Bros Ultimate – 207
2. Xenoblade Chronicles 2: Torna the Golden Country – 156
3. Octopath Traveler – 146

Σε μια χρονιά εμφανώς πιο αναιμική απ' ό,τι η προηγούμενη σε ό,τι έχει να κάνει με exclusives, η επέλαση του Super Smash Bros. Ultimate στο τέλος της χρονιάς ήταν ο αναμενόμενος και αδιαφιλονίκητος νικητής. Το expansion του Xenoblade Chronicles 2 δείχνει να συγκίνησε μεγάλο μέρος του κοινού με την όμορφη ιστορία του, ενώ το old school Octopath Traveler ξεπέρασε την παγίδα του «ένα ακόμα 16 bit JRPG», δίνοντας ένα πανέξυπνο σύστημα χαρακτήρων και εξιστόρησης.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - SONY PLAYSTATION 4 (HOME CONSOLE EXCLUSIVE)

1. God of War – 391
2. Spider-man – 238
3. Detroit: Become Human – 210

Τα τρία μεγάλα χαρτιά της Sony για την περασμένη χρονιά ήταν και οι αναμενόμενοι νικητές της κατηγορίας. Το εντυπωσιακά τεχνικά και σχεδιαστικά Detroit: Become Human, το υπέροχο σε κίνηση και μηχανισμούς Spider-man και το μεγαθήριο God of War κυβέρνησαν με μεγάλη άνεση στην κατηγορία τους, αφήνοντας πολύ πίσω άλλα θηρία όπως το Yakuza 6 και το remake του Shadow of the Colossus.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - MICROSOFT XBOX ONE (HOME CONSOLE EXCLUSIVE)

1. Forza Horizon 4 - 299
2. Ashen – 146
3. Sea of Thieves - 131

Μια ακόμα χρονιά και μια ακόμα ιδιαίτερα στεγνή exclusive παρουσία από την MS, η οποία πλέον ξεκάθαρα έχει παρατήσει αυτή τη γενιά και ετοιμάζεται για παρακάτω. Μέσα στα exclusives της χρονιάς που πέρασε, ξεχωρίσατε το Sea of Thieves για την αναπάντεχη Rare τρέλα του, το Ashen ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και καλοστημένα Souls clones της αγοράς, αλλά και φυσικά το Forza Horizon 4, που ξανα-έθεσε νέα δεδομένα στον κόσμο του arcade racing.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - PC (PC EXCLUSIVE)

1. Pillars of Eternity 2: Deadfire – 188
2. Frostpunk – 142
3. Return of the Obra Dinn - 126

Μπορεί η Obsidian να εξαγοράστηκε από τη Microsoft και το Pillars of Eternity 2 να πήγε πολύ φτωχά σε πωλήσεις, αλλά το hardcore gaming κοινό της "PC Master race" δείχνει πως εκτίμησε ιδιαίτέρως αυτή την πολύ καλή RPG προσπάθεια. Μεγάλη αγάπη δέχθηκε και το Frostpunk, ένας τίτλος που περιέχει ορισμένους από τους καλύτερους city sim μηχανισμούς που έχει δει το genre και καθηλώνει τον παίκτη για μερόνυχτα. Στην τρίτη και τιμημένη θέση, το ιδιαίτερο και φρεσκότατο detective adventure Return of the Obra Dinn.

ΠΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019

1. The Last of Us: Part II - 271
2. Cyberpunk 2077 - 269
3. Resident Evil 2 Remake - 201
4. Death Stranding - 192
5. Ghost of Tsushima - 184
6. Sekiro: Shadows Die Twice - 176
7. Final Fantasy 7 Remake - 157
8. Metro Exodus 156
9. Devil May Cry 5 - 151
10. Anthem – 146

Για άλλη μια χρονιά η Naughty Dog βρίσκεται και πάλι στην κορυφή με το ιδιαίτερα αναμενόμενο The Last of Us: Part 2, αλλά ο θρόνος της τρίζει επικίνδυνα, μιας και το Cyberpunk 2077 έδειξε φέτος τα δόντια του και θα είναι σίγουρος διεκδικητής για "game of the year" όταν κυκλοφορήσει. Την τριάδα έκλεισε το πολυαναμενόμενο remake του Resident Evil 2, δείγμα του οποίου μπορείτε να παίξετε τώρα κιόλας!

Ακολούθησαν το νέο παιχνίδι του Kojima-san που ακόμα κανείς δε ξέρει τι θα είναι, το highlight της φετινής E3 “Ghost of Tsushima”, το νέο παιδί του Soul-α Miyazaki “Sekiro”, το remake του FF7 -που ανάθεμα αν θα βγει ποτέ- η επιστροφή μας στα μετρό της Ρωσίας με το Metro Exodus, η φανταχτερή επιστροφή του Dante στο Devil May Cry 5 αλλά και η προσπάθεια της Bioware στα ΜΜΟ/ loot shooters με το Anthem. Με τους μισούς τίτλους να μην είναι καν στον ορίζοντα, θα μπορούσε κανείς να απελπιστεί, αλλά αν δει κάποιος πως οι άλλοι μισοί θα βγουν στους επόμενους 1-2-3 μήνες, μάλλον οξεία πορτοφολίτιδα θα πάθει!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ 2018!

1. God of War – 334
2. Red Dead Redemption 2 – 297
3. Spider-man – 194
4. Assassin's Creed: Odyssey – 187
5. Detroit: Become Human – 177
6. Forza Horizon 4 – 167
7. Shadow of the Colossus – 147
8. Shadow of the Tomb Raider – 144
9. Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition – 133
10. A Way Out - 131

Βλέποντας όλα τα βραβεία που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες, δε νομίζουμε να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν η νίκη του God of War ως το παιχνίδι της χρονιάς, μιας και η μερίδα του κοινού που αγάπησε το reboot της σειράς ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Αυτό φυσικά δε μειώνει καθόλου την εξαιρετική επίδοση του RDR2, που για άλλη μια φορά ανέβασε τον πήχη της Rockstar ακόμα υψηλότερα. Στην τρίτη θέση του βάθρου, όμως, ο friendly neighborhood Spider-Man εκμεταλλεύθηκε τις παραπάνω ψήφους που δίνεται σε αυτή την κατηγορία και με μαεστρία προσγειώθηκε στο βάθρο, οριακά αποφεύγοντας το δόρυ της Κασσάνδρας του AC: Odyssey που το κυνηγούσε από πολύ κοντά.

Το δυστοπικό interactive experience του Detroit έτυχε θερμής υποδοχής -όπως είδαμε και σε άλλες κατηγορίες- ενώ το Forza Horizon 4 με απόλυτη άνεση drift-αρει σε υψηλότατη θέση των επιλογών σας. Το remake ενός θρυλικού παιχνιδιού όπως το Shadow of the Colossus κατάφερε φαίνεται να ξυπνήσει πολλών μελών τις αναμνήσεις, ενώ ο άλλος... σκιερός ανταγωνιστής, το Shadow of the Tomb Raider, κατάφερε να βρεθεί άξια στην 8η θέση, έχοντας διασχίσει ολόκληρη τη ζούγκλα του Αμαζονίου για να φτάσει ως εδώ.

Η RPG-αρα της Larian, το Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition, μπήκε και αυτή μέσα στο πάνθεον του GameOver ενώ τη νικήτρια δεκάδα έκλεισε η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς και ο νικητής της πιο αγαπημένης multiplayer εμπειρίας για το έτος, το ιδιαίτερο co-op παιχνίδι A Way Out. Για τη φετινή χρονιά, οριακά εκτός δεκάδας έμειναν τα Super Smash Bros Ultimate, Darksiders 3, Far Cry 5, FIFA 19 και Pillars of Eternity 2: Deadfire.

Για μια ακόμα χρονιά θα σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη μεγάλη συμμετοχή και τη στήριξη στις προσπάθειές μας. Ευχόμαστε το 2019 να φέρει υγεία και ακόμα περισσότερα και καλά παιχνίδια!

Keywords
παιχνιδια, god of war, call of duty, devil may cry, dragon ball, assassins creed, tomb raider, εν λόγω, ps vita, old school, playstation 4, xbox one, resident evil, naughty dog, ψηφοφορία, gameover, σασπένς, συμμετοχή, revolution, pro, controller, ps4, franchise, survival, adventure, detroit, earth, quantic, dream, civilization, xcom, mutant, world, evolution, sports, fifa, soccer, nba, original, rpg, battlefield, sequels, ubisoft, sequel, fighting, super, bros, ultimate, dragon, crew, god, red, odyssey, ελλαδα, kratos, reboot, online, black, ops, cod, monster, hunter, αμιγώς, tetris, effect, παιχνιδι, shadow, darksiders, νέα, fallout, gear, sea, journey, watch, vita, nintendo, golden, school, jrpg, sony, playstation, home, yakuza, microsoft, xbox, exclusive, rare, master, race, city, ghost, metro, exodus, devil, dog, game, μετρο, bioware, μμο, πήχη, ζούγκλα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, αποτελεσματα, playstation 4, ps vita, ζούγκλα, αθλητικα, αυστραλια, γνωμη, γωνιες, δωρα, ξυλο, υγεια, earth, ghost, hunter, metro, microsoft, nba, ps4, rpg, sony, tetris, ubisoft, ultimate, vita, xcom, αγαπη, αγνο, αμιγώς, αναμνησεις, αξιζε, απλα, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονος, γινει, δυνατοτητα, δειχνει, δοντια, δωσει, δειγμα, δοθηκε, δωρο, υπαρχει, εκρηκτικο, εμειναν, εν λόγω, επρεπε, ετος, ιδεα, ιδια, ιστορικο, κελυφος, κινηση, λογο, ματια, μιγμα, μηνες, μπορειτε, νικη, παντα, ομορφη, παιδι, παθος, πεδιο, περιβαλλον, ποιοτητα, ροη, πωλησεις, σιγουρος, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, τιμη, τρια, τρελα, τριτη, τιτλος, φυσικα, φορα, χαρα, ψηφοφορία, super, battlefield, bioware, black, call of duty, sequel, city, civilization, cod, crew, darksiders, detroit, devil, devil may cry, drift, dragon, dragon ball, dream, adventure, effect, exodus, evolution, revolution, exclusive, fallout, fifa, fighting, franchise, gear, gameover, god of war, god, golden, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, watch, kai, journey, controller, kojima, καρδιες, καρδια, μια φορα, monster, μπροστα, master, mutant, naughty dog, dog, nintendo, odyssey, original, οξεια, kratos, old school, sports, ops, παιχνιδι, πήχη, quantic, rare, red, resident evil, pro, reboot, σασπένς, school, shadow, sequels, σκηνη, soccer, spider, survival, tomb raider, online, τρελο, θεσεις, υπεροχο, world, ωραιο, bros, yakuza, sea
Τυχαία Θέματα