Διαζύγιο μεταξύ Bungie και Activision

Η Bungie αποκτά τα πλήρη δικαιώματα του Destiny.

Μέσα από ένα Blog post που ανέβηκε στο επίσημο site της Bungie, η εταιρία ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την Activision και την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων του Destiny. Στο εν λόγω

άρθρο η Bungie ευχαρίστησε την Activision για την εμπιστοσύνη που της έδειξε όταν αυτή χρειάστηκε κάποιον να τη στηρίξει στην τολμηρή απόφαση της δημιουργίας ενός νέου και ακριβού IP. Επιπλέον, αν και η μεταφορά όλων των δικαιωμάτων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, η διαδικασία έχει ξεκινήσει, κάτι που φέρνει το "διαζύγιο" μεταξύ των δύο εταιριών δύο χρόνια νωρίτερα από το δεκαετές πλάνο συνεργασίας στο οποίο είχαν εξ αρχής συμφωνήσει.

Η Activision από τη μεριά της είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι το Destiny είναι το λιγότερο επιτυχημένο IP της καθώς δεν μπόρεσε να φτάσει τους οικονομικούς στόχους που του είχαν τεθεί ενώ μετά τη κυκλοφορία του μεγάλου expansion τον περασμένο Σεπτέμβρη ο αριθμός των ενεργών παικτών δεν ανέβηκε σε σημαντικό βαθμό. Στο παρελθόν η Activision είχε εκφράσει ξανά τη δυσαρέσκειά της απέναντι στην πρόοδο και στα έσοδα που αποφέρει το Destiny franchise. Σύμφωνα με το ιδιο post, το publishing του Destiny πλέον θα το κάνει η ίδια η Bungie ενώ η Activision θα επικεντρωθεί παραπάνω στα δικά της IPs.

Στο Τwitter, ωστόσο, μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, όπως ο Phil Spencer (επικεφαλής του Xbox) και ο Mark Rein (Ιδρυτής της Epic Games) δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν συγχαρητήρια στη Bungie για αυτή της τη κίνηση και να δηλώσουν τον ενθουσιασμό τους για το μέλλον του franchise.

Looking forward to a very bright future working with one of my favorite independent studios on one of my favorite franchises. Excited to see how they continue to grow and evolve Destiny.

Phil Spencer (@XboxP3) January 10, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα