Ubisoft: Με τρίμηνο-ρεκόρ αποχαιρέτησε το 2020

Η Ubisoft γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2020, αποκαλύπτοντας ότι η εορταστική περίοδος της περασμένης χρονιάς αποτέλεσε “το δυναμικότερο τρίμηνο στην ιστορία της γαλλικής εταιρείας μέχρι σήμερα“.

Ειδικότερα, η Ubisoft κατέγραψε έσοδα της τάξης του $1.2 δισεκατομμυρίου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 120% από έτος σε έτος και κυρίως χάρη στις νέες κυκλοφορίες της προς το τέλος

του 2020. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Assassin’s Creed Valhalla σημείωσε το μεγαλύτερο launch στην ιστορία της σειράς -μετά το Assassin’s Creed III. Σημαντική ήταν βεβαίως και η συνεισφορά της σειράς Just Dance, καθώς το Just Dance 2021 κατέγραψε τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο τίτλο των τελευταίων έξι χρόνων από την εν λόγω σειρά χορού, ενώ αυξημένη ζήτηση κατά περισσότερο από 200% παρουσιάστηκε και στα προηγούμενα παιχνίδια του franchise.

Όπως αναφέρει ο Yves Guillemot, Διευθύνων Σύμβουλος της Ubisoft: “Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης δέσμευσης και πολύ υποστηρικτικών τάσεων στον κλάδο, οι πρώτοι εννέα μήνες του έτους επιβεβαίωσαν ότι συνεχίζουμε να προχωρούμε προς μια ολοένα και πιο έντονη επανάληψη των εσόδων μας. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι το εξαιρετικά κερδοφόρο μας back-catalog θα αντιπροσωπεύει ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της επιχείρησής μας στο μέλλον.”

Επιπροσθέτως, και χωρίς να έχουμε επί του παρόντος στατιστικά δεδομένα για την πορεία τους στην αγορά, το Immortals Fenyx Rising φαίνεται να κινήθηκε εμπορικά μεταξύ των εκτιμήσεων της εταιρείας, με τον Yves Guillemot να δηλώνει “πολύ ευχαριστημένος” με αυτό, ενώ παράλληλα η κυκλοφορία του Watch Dogs: Legion εξελίχθηκε επίσης ικανοποιητικά για την γαλλική εταιρεία, αναφέροντας ότι ο τίτλος παρουσίασε αυξημένο ενδιαφέρον συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, το Watch Dogs 2.

Σύμφωνα με τη Ubisoft, η ίδια η εταιρεία υπήρξε ο κορυφαίος εκδότης τίτλων (publisher) σε όρους συνδυαστικών πωλήσεων για όλες τις πλατφόρμες κατά το 2020, έχοντας ως στόχο να καταγράψει επιπλέον $562 εκατομμύρια έσοδα με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου για το 2021, καθώς επίσης και να “αγγίξει” τα $2.69 δισεκατομμύρια έσοδα με το κλείσιμο της τρέχουσας χρονιάς.

The post Ubisoft: Με τρίμηνο-ρεκόρ αποχαιρέτησε το 2020 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα