Θύμα κυβερνοεπίθεσης η CD Projekt RED

Η CD Projekt RED, δημιουργός των Witcher 3 και Cyberpunk 2077, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, με τους αγνώστους hackers να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε “συγκεκριμένα δεδομένα” σύμφωνα με το πολωνικό studio.

Οι hackers, στο σημείωμα λύτρων που άφησαν στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, ισχυρίζονται

ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε «πλήρη αντίγραφα» του πηγαίου κώδικα των Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Gwent και των next-gen εκδόσεων του The Witcher 3, καθώς και αρχεία που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τα τμήματα του λογιστηρίου, της διαχείρισης, του νομικού, του HR και του investor relations της εταιρείας

Η CD Projekt RED από πλευράς της δήλωσε ότι “δεν θα υποκύψει στις απαιτήσεις ούτε θα διαπραγματευτεί με τους hackers”, παρόλο που αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση των παραπάνω δεδομένων, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η CD Projekt RED δηλώνει ότι τα προσωπικά δεδομένα των παικτών δεν έχουν παραβιαστεί.

“Εξακολουθούμε να διερευνούμε το περιστατικό, ωστόσο αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι – από όσο γνωρίζουμε – τα παραβιασμένα συστήματα δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα των παικτών μας ή των χρηστών των υπηρεσιών μας”.

“Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας και του Προέδρου της Υπηρεσίας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και IT forensic specialists, και θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να διερευνήσουμε πλήρως αυτό το συμβάν”.

Important Update pic.twitter.com/PCEuhAJosR

CD PROJEKT RED (@CDPROJEKTRED) February 9, 2021

The post Θύμα κυβερνοεπίθεσης η CD Projekt RED appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα