PlayStation: Συνέντευξη με την Christina Infante

Στις 21 Φεβρουαρίου, και έπειτα από μια μακρά διάρκεια χωρίς τη δυνατότητα δια ζώσης επικοινωνίας με δημιουργούς παιχνιδιών, αλλά και γενικότερα, στελεχών της βιομηχανίας, το GameOver ταξίδεψε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη, όπου στεγάζονται τα γραφεία του PlayStation Ισπανίας. Εκεί, αφού μας έγινε μια ξενάγηση στον εντυπωσιακό αυτό νέο χώρο, είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε για λίγα λεπτά με την Christina Infante,

μια κυρία που έχει “γράψει” περισσότερα από 20 χρόνια στη Sony και επί του παρόντος έχει τον ρόλο της Senior Marketing Manager στην SIE Ισπανίας.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι η επίσκεψη στη Μαδρίτη, η ξενάγησή μας εκεί και η συνομιλία με την κα. Infante δεν ήταν τυχαία, αφού η Ελλάδα, ως εμπορικός τομέας, υπάγεται στην SIE Ισπανίας. Ως εκ τούτου, σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του PlayStation στη χώρα μας λαμβάνονται από εκεί, γεγονός που προδίδει και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η κα. Infante σε όλο αυτό το πλαίσιο.

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου έγινε και ένα “launch party” στα εν λόγω γραφεία και για να γιορταστεί ο νέος χώρος, αλλά και για την κυκλοφορία του PS VR2, που είχε την τιμητική του στα γραφεία, αλλά και για το “relaunch” του PS5, το οποίο πλέον βρίσκεται σε αφθονία στα καταστήματα.

GameOver -Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία του PS VR2;

Christina Infante -Οι προσδοκίες μας για την πορεία του PS VR2 είναι πολύ υψηλές. Έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μέσα στον κύκλο ζωής του PS5, είχαμε μεγάλη επιτυχία με το πρώτο PS VR, κυκλοφόρησαν εκατοντάδες παιχνίδια για αυτό και τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε το PS VR2, μια συσκευή που συγκεντρώνει κορυφαία τεχνολογία. Ελπίζουμε ότι το κοινό θα αγαπήσει και θα ενθουσιαστεί από το PS VR2 όσο και εκείνοι που είχαν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν πριν την κυκλοφορία του και να εκτιμήσουν όσα έχει να προσφέρει. Μέχρι στιγμής έχουμε πολύ θετικές αντιδράσεις και οι προσδοκίες μας για την πορεία του στην αγορά είναι πολύ υψηλές.

GO -Το VR gaming είναι αρκετά δύσκολο να επικοινωνηθεί. Έχετε σκεφτεί τρόπους να φέρετε αυτήν την εμπειρία σε ένα ευρύτερο κοινό που δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τι είναι το PS VR;

CI -Είναι σίγουρα δύσκολο να εξηγήσεις τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει η εικονική πραγματικότητα απλά μιλώντας για αυτήν. Θα έλεγα ότι αυτό που προσπαθούμε να πούμε με την εικονική πραγματικότητα στο PS5 δεν είναι απλώς ότι έχεις στα χέρια σου κορυφαία τεχνολογία, και υπέροχα γραφικά, 4K κλπ, αλλά ότι παρουσιάζουμε νέους τρόπους να παίζεις, δυνατότητες που ενισχύουν τις αισθήσεις σου, ότι με τα μάτια σου και μόνο μπορείς να συμμετέχεις στο παιχνίδι. Ο 3D ήχος σε μεταφέρει στο κέντρο της δράσης και το haptic feedback προσφέρει μια σπουδαία εμπειρία στα χέρια και το κεφάλι.

Έτσι, τα αισθήματα που λαμβάνεις, αυτά που νιώθεις, σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι μέσα στο παιχνίδι. Είναι όντως δύσκολο να το περιγράψεις, αλλά εκτιμώ ότι αν ο κόσμος το δοκιμάσει, θα αντιληφθεί τι ακριβώς μπορεί να λάβει από αυτό. Πιστεύω ότι το PlayStation Greece και οι άνθρωποί του θα είναι σε θέση να πουν και να κάνουν περισσότερα σχετικά με αυτό, με τον τρόπο που θα καταφέρουν να δείξουν στο κοινό, τι είναι σε θέση να προσφέρει το PS VR2.

GO -Επί της ουσίας το PS5 “ξανακυκλοφορεί”. Πώς συνέβη αυτό και τι ακριβώς περιμένετε από αυτό το “νέο λανσάρισμα”;

CI -Γνωρίζετε ότι το PS5 κυκλοφόρησε το 2020 εν μέσω της πανδημίας, κάτι που είχε ως συνέπεια να είχαμε τεράστιες προκλήσεις. Η έλλειψη ημιαγωγών και το γενικότερο πλαίσιο που κινήθηκε η παγκόσμια αγορά δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά πλέον αυτό που συνέβη δείχνει να βρίσκεται πίσω μας. Έχουμε ξεπεράσει κάποια από τα εμπόδια και πλέον είμαστε σε θέση να παράγουμε και να παραδίδουμε περισσότερα τεμάχια. Και για αυτόν τον λόγο σχεδιάσαμε την καμπάνια “επανακυκλοφορίας” του PS5 αφού το κοινό μπορεί πλέον να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα και να βρει εύκολα ένα PlayStation 5.

Και είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι από αυτό, διότι πλέον λανσάραμε νέα προϊόντα όπως το PS VR2 που προαναφέραμε, το χειριστήριο Dual Sense Edge, εργαζόμαστε σε πολύ “ΑΑΑ” περιεχόμενο που θα έρθει το επόμενο διάστημα – εντός του 2023 περιμένουμε το Final Fantasy XVI και το νέο Spider-man! Συνεπώς, με όλα αυτά και με το PS5 διαθέσιμο είμαστε πολύ χαρούμενοι για όσα πρόκειται να φέρει στο μέλλον αυτή η γενιά.

GO -Πώς βλέπετε την αγορά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αλλά και τις προοπτικές της για το μέλλον;

CI -Η αγορά της Ελλάδας σχετικά με το gaming είναι πολύ ισχυρή εντός της Ευρώπης, ειδικά σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές και του gamers είναι πολύ ενεργοί, με αποτέλεσμα να είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω ανάπτυξή της βάσει των αποτελεσμάτων που έχουμε στην παρούσα φάση.

GO -Δεν είμαστε βέβαιοι για το αν μπορείτε να μιλήσετε για τα παιχνίδια που ετοιμάζετε, αλλά εμείς θα κάνουμε την ερώτηση έτσι και αλλιώς!

CI -Πέρα από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί (γέλια) δεν μπορώ να αναφέρω κάτι περισσότερο.

GO -Θα μπορούσατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τη θέση του PlayStation απέναντι στον ανταγωνισμό στην περιοχή μας;

CI -Δεν μπορώ να μιλήσω για τον ανταγωνισμό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε μια πολύ ενεργή gaming κοινότητα και ότι είμαστε χαρούμενοι που το κοινό μπορεί να μπει στον κόσμο του PS5 αφού μπορεί πλέον να βρει την κονσόλα πιο εύκολα

GO -Σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας και για την πρόσκληση στη Μαδρίτη και τα νέα γραφεία σας.

CI -Εμείς ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας!

The post PlayStation: Συνέντευξη με την Christina Infante appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα