Cine-TV #255

Καθώς διανύουμε την τελική ευθεία οδεύοντας προς την τελετή απονομής των 95ων Βραβείων Oscars -την Κυριακή 12 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 13/3 στις 02:00 π.μ. ώρα Ελλάδος)- η βιομηχανία του θεάματος φαίνεται πως ανεβάζει «στροφές», αποκαλύπτοντας αρκετά projects για όλα τα γούστα, τα οποία θα προβληθούν κυρίως στις μικρές οθόνες, μέσω streaming πλατφορμών.

Trailers

Ghosted
Σκηνοθέτης: Dexter Fletcher (The Offer, Rocketman)
Πρωταγωνιστούν: Chris Evans,

Ana de Armas, Amy Sedaris
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου (Apple TV+)

Ένας συνήθης και καθημερινός άντρας, ο Cole (Evans) ερωτεύεται παράφορα την αινιγματική Sadie (de Armas). Όλα ξαφνικά αλλάζουν όταν ανακαλύπτει με συγκλονιστικό τρόπο ότι η Sadie είναι μυστικός πράκτορας. Πριν προλάβουν να αποφασίσουν για ένα δεύτερο ραντεβού, ο Cole και η Sadie παρασύρονται σε μια διεθνή περιπέτεια για να σώσουν τον κόσμο. Ο Chris Evans επιστρέφει στη πλατφόρμα του Apple TV+, μετά την αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά Defending Jacob, αυτή τη φορά σε μία ταινία με καταιγιστικό ρυθμό.

Haunted Mansion
Σκηνοθέτης: Justin Simien (Dear White People)
Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson
Πρεμιέρα: 28 Ιουλίου 2023 (Αμερική)

Εμπνευσμένο από την κλασική ατραξιόν του θεματικού πάρκου της Disney, το Haunted Mansion επικεντρώνεται στην ιστορίας μιας γυναίκας και του γιού της που στρατολογούν ένα ετερόκλητο σύνολο ανθρώπων, των λεγόμενων πνευματικών εμπειρογνωμόνων, για να τους βοηθήσουν να απαλλάξουν το σπίτι τους από τους υπερφυσικούς «καταληψίες».

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Dan Lin και Jonathan Eirich, ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Nick Reynolds και Tom Peitzman. Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Justin Simien, η ταινία περιλαμβάνει ένα all-star καστ που περιλαμβάνει τους LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Chase W. Dillon και Dan Levy, με τους Jamie Lee Curtis και Jared Leto ως The Hatbox Ghost.

Last Sentinel
Σκηνοθέτης: Tanel Toom (Tõde ja õigus)
Πρωταγωνιστούν: Kate Bosworth, Lucien Laviscount, Thomas Kretschmann
Πρεμιέρα:24 Μαρτίου (Βρετανία)

Το 2063 και ενώ ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο ηπείρους μαίνεται, μια ομάδα εθελοντών στρατιωτών βρίσκεται αποκλεισμένη σε μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση στη μέση του ωκεανού, περιμένοντας την αλλαγή της φρουράς ή τον εχθρό, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Ο πολλά υποσχόμενος Εσθονός σκηνοθέτης Tanel Toom δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, ιστορία, η οποία πλαισιώνεται από ατμόσφαιρα γεμάτη αγωνία και φόβο.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Σκηνοθέτες: Jonathan Goldstein (Game Night), John Francis Daley (1η ταινία)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Hugh Grant
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου 2023 (Αμερική)

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επική ληστεία για να ανακτήσουν ένα χαμένο κειμήλιο, αλλά τα πράγματα πάνε επικίνδυνα στραβά όταν μπλέκουν με τους λάθος ανθρώπους. Το Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον πλούσιο κόσμο και το πνεύμα του θρυλικού παιχνιδιού ρόλων στη μεγάλη οθόνη. Το αν θα καταφέρει να το πετύχει ή θα έχει τα ίδια –τραγικά- αποτελέσματα με την ταινία του 2000 και πρωταγωνιστή τον Jeremy Irons, αναμένεται να το μάθουμε πολύ σύντομα.

Silo, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 5 Μαΐου (Apple TV+), 10 επεισόδια

Το Silo είναι η ιστορία των τελευταίων δέκα χιλιάδων ανθρώπων στη Γη. Το «σπίτι» τους βρίσκεται σε μεγάλο βάθος κάτω από την επιφάνεια της Γης και τους προστατεύει από τον τοξικό και θανατηφόρο κόσμο που υπάρχει έξω. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πότε ή γιατί χτίστηκε το σιλό και όποιος προσπαθήσει να το ανακαλύψει αντιμετωπίζει μοιραίες συνέπειες.

Η Rebecca Ferguson πρωταγωνιστεί ως Τζουλιέτ, μια μηχανικός η οποία αναζητά απαντήσεις για τη δολοφονία ενός αγαπημένου της προσώπου και πέφτει πάνω σε ένα μυστήριο που πηγαίνει πολύ πιο βαθιά απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, οδηγώντας την στο να ανακαλύψει πως αν τα ψέματα δεν σε σκοτώσουν, θα σε σκοτώσει η αλήθεια. Ενδιαφέρουσα αρχική ιστορία και υψηλά production values για τη νέα σειρά του Apple TV+ από τον screenwriter και showrunner Graham Yost (“Band of Brothers,” “Justified”).

Citadel, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου (Amazon Prime Video), 7 επεισόδια

Πριν από οκτώ χρόνια η Citadel έπεσε. Η ανεξάρτητη παγκόσμια υπηρεσία κατασκοπείας, η οποία είχε ως αποστολή την προστασία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων, καταστράφηκε από πράκτορες του Manticore, μιας ισχυρής οργάνωσης που χειραγωγεί τον κόσμο από τις σκιές. Με την πτώση της Citadel, οι επίλεκτοι πράκτορες Mason Kane (Richard Madden) και Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) είχαν διαγράψει τη μνήμη τους, καθώς γλίτωσαν με δυσκολία τη ζωή τους. Έκτοτε παραμένουν κρυμμένοι, χτίζοντας νέες ζωές με νέες ταυτότητες, χωρίς να γνωρίζουν το παρελθόν τους.

Μέχρι που μια νύχτα, ο Mason εντοπίζεται από τον πρώην συνάδελφό του στην Citadel, τον Bernard Orlick (Stanley Tucci), ο οποίος χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά του για να αποτρέψει το Manticore από το να εγκαθιδρύσει μια νέα παγκόσμια τάξη. Ο Mason αναζητά την πρώην συνεργάτιδά του, τη Nadia, και οι δύο κατάσκοποι ξεκινούν μια αποστολή που τους οδηγεί σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το Manticore, ενώ παράλληλα παλεύουν με μια σχέση χτισμένη πάνω σε μυστικά, ψέματα και μια επικίνδυνη, αλλά και αθάνατη αγάπη. Πλούσια δράση, υψηλά production values σε παραγωγή των αδερφών Russo, δημιουργών του Avengers: Endgame.

Florida Man, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Απριλίου (Netflix), 8 επεισόδια

Από τον δημιουργό Donald Todd (Ugly Betty, This Is Us), η σειρά ακολουθεί έναν πρώην αστυνομικό (Edgar Ramírez), ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρα του, τη Φλόριντα, για να βρει και να εντοπίσει τη φίλη ενός μαφιόζου από τη Φιλαδέλφεια. Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια γρήγορη και εύκολη δουλειά, μετατρέπεται σε ένα άγρια εξελισσόμενο ταξίδι, γεμάτο θαμμένα οικογενειακά μυστικά και σε μια όλο και πιο μάταιη προσπάθεια να κάνει το σωστό.

Cine-TV Νέα

Αποκαλύφθηκε η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής για το The Batman: Part II

Αν και η κυκλοφορία του “The Batman: Part II” αργεί ακόμη και δεν θα γίνει πριν από το 2025, ωστόσο τα γυρίσματα του έργου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα όπως φαίνεται.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό παραγωγό Michael Uslan -ο οποίος έχει εργαστεί στα The Batman, Joker, The Dark Knight και άλλα- η πολυαναμενόμενη συνέχεια του The Batman του Matt Reeves θα ξεκινήσει την παραγωγή τον προσεχή Νοέμβριο. Με την κυκλοφορία του “The Batman: Part II” να μην έχει προγραμματιστεί όπως έγινε σαφές, πριν από τις 3 Οκτωβρίου 2025.

Ο Jon Bernthal θα επαναλάβει το ρόλο του Punisher στο Daredevil: Born Again

Όπως έγινε γνωστό, ο Jon Bernthal θα υποδυθεί και πάλι τον διάσημο αντιήρωα της Marvel στην επερχόμενη σειρά Daredevil, η οποία θα κυκλοφορήσει αυτή τη φορά στο Disney+, μαζί με τους Charlie Cox και Vincent D’Onofrio. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ρόλο κατά τη διάρκεια της 2ης σεζόν της σειράς Daredevil του Netflix, όπου συγκρούστηκε με τον ομώνυμο ήρωα που ενσαρκώνει ο Cox.

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στη δική του σειρά του Netflix, The Punisher, η οποία είχε προβληθεί στο Netflix για δύο σεζόν πριν η σειρά παγώσει λόγω της μεταφοράς – επιστροφής των δικαιωμάτων της στη Disney. Βασισμένη στον σκοτεινό χαρακτήρα που δημιούργησαν οι Gerry Conway, John Romita Sr. και Ross Andru, η σειρά The Punisher του Netflix δημιουργήθηκε από τον Steve Lightfoot.

Ο Robert De Niro θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι παραγωγός στη σειρά “Zero Day”

Ο Robert De Niro θα είναι παραγωγός και πρωταγωνιστής στη -limited- σειρά “Zero Day”. Ένα θρίλερ συνωμοσίας, το οποίο σύμφωνα με τη σύνοψη της υπόθεσης “θέτει το ερώτημα που όλοι έχουν στο μυαλό τους – πώς βρίσκουμε την αλήθεια σε έναν κόσμο σε κρίση, που φαίνεται να διαλύεται από δυνάμεις εκτός του ελέγχου μας; Σε μια εποχή που βρίθει από θεωρίες συνωμοσίας και τεχνάσματα, πόσες από αυτές τις δυνάμεις είναι προϊόντα της δικής μας δράσης, ίσως ακόμη και της δικής μας φαντασίας;”.

Το Zero Day θα προβληθεί σύντομα στο Netflix και αναμένουμε με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά της streaming υπηρεσίας.

The post Cine-TV #255 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, robert de niro, chris evans, owen wilson, jared leto, jeremy irons, ugly betty, dexter, evans, ana, amy, apple, jacob, haunted, justin, white, owen, wilson, disney, nick, reynolds, tiffany, lee, leto, ghost, dragons, game, night, john, hugh, μαΐου, μυστήριο, νέα, amazon, video, jonas, μνήμη, δραση, avengers, florida, netflix, ugly, batman, joker, knight, marvel, cox, gameover, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , oscar 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, Τελετή Έναρξης, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, avengers, αποτελεσματα, ημερομήνια, μνήμη, δουλεια, ηθοποιος, θριλερ, οθονες, ψεματα, ωρα, apple, ghost, jared leto, joker, owen wilson, owen, star, αγαπη, αγωνια, ατμοσφαιρα, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γιου, γοητευτικος, γυρισματα, δευτερο, δικη, εγινε, υπαρχει, εποχη, επρεπε, ζωη, ιδια, υπηρεσια, θεωριες, λαθος, μαΐου, μυστήριο, μηχανικος, μυαλο, μυστικα, νυχτα, ομαδα, οδευοντας, οθονη, οκτω, ραντεβου, ρολο, σεζον, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, ταυτοτητες, φορα, amy, ana, ασφαλεια, batman, white, cox, chris evans, dexter, disney, dragons, ευθεια, evans, gameover, john, haunted, hugh, jacob, justin, jeremy irons, knight, κυριακη, lee, leto, nick, marvel, netflix, πληροφοριες, reynolds, robert de niro, σωστο, ταξιδι, tiffany, wilson
Τυχαία Θέματα